Galibiyet serisi sürsün

Galibiyet serisi sürsün
27-10-2023

Son iki maçını kazanarak zirveye doğru tırmanışa geçen Petrolspor'umuz  Cumartesi günü Efeler 09 virajına çıkışını sürdürmek için çıkacak.

Karşıyaka ve Elazığspor gibi ligde şampiyonluk hedefleyen büyük bütçeli takımların bu hafta karşı karşıya gelecek olması sonrasında İzmir ekibinin haftayı BAY geçmesi yarın ki Efelerspor maçının önemini bir kat daha arttırıyor. O yüzden bu kritik virajı kayıpsız geçmek şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım demek.

Yarın kırmızı beyazlı ekibimizi nasıl bir rakip bekliyor?

Artıları eksileri ile Efelerspor 09 takımını daha yakından tanıyalım...

EFELERSPOR 09 ANALİZİ

2021-2022 sezonunda mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 3.Grupta şampiyon olarak tarihinde ilk kez profesyonel ligde mücadele etme hakkı kazanan Aydın temsilcisi 2022-2023 sezonunda mütevazı kadrosuyla 3.Lig 3.Grubu 60 puanla 3.Sırada tamamlayarak Play-off oynama başarısı gösterdi.

İlk turda güçlü Artvin Hopaspor'u eleyen Efeler 09 ikinci turda Beyoğlu Y.Çarsı takımına elenerek 2.Ligin kapısından döndü.

Geçtiğimiz sezon atılan 61 golün 36'sına imza atan ikiliden golcü İshak Kurt (24 gol) Aytaç Deniz (12) ile yol ayrımına giden Efeler 09 takımı bu sezona da mütevazı bir kadroya harika bir başlangıç yaptı.

Ligde oynadığı 7 maçtan 4 galibiyet 3 beraberlik alarak namağlup tek takım olan yeşil siyahlı ekip 15 puanla Karşıyaka'nın ardından averajla ikinci sırada yer alıyor.

DEPLASMANDA İYİ EVİNDE VASAT

İç sahada 5, deplasmanda ise 10 puan toplayan Efeler kendi evinde Hacettepespor'u 4-1 yenerken Eynesil ve Pazarspor takımlarıyla uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü gollerle 1-1 berabere kaldı.

Aydın Adnan Menderes Stadı depreme dayanıksız olduğundan maçlarını İncirliova'da ki 2000 kişilik Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadı'nda oynayan Efeler 09 takımını 53 yaşında ki teknik direktör Veyis Kanber çalıştırıyor.

Uzun yıllar Gençlerbirliği'nin alt kategorilerinde görev yapan en son Hacettepespor'u çalıştıran Veyis Kanber 2021-2022 sezonundan bu yana mütevazı kadrolarla Efeler 09 takımını başarıdan başarıya koşturuyor.

Takım olmayı başaran ve yarışmacı kimlikle adından söz ettiren Veyis Kanber 4-2-3-1 sistemi ile oynuyor.

Sahaya galibiyet için çıkacak olan kırmızı beyazlı ekibimizin rakibine ligdeki ilk mağlubiyetini tattırması dileğiyle.

Başarılar Petrolspor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?