GALİBİYETİN ADIVAR

27-03-2018

Petrolspor ligin 28. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Halide Edip Adıvarspor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek 3 hafta aradan sonra yeniden galip gelmesini bildi.

Sonuç olarak kazanmak güzeldi ama puan sıralamasında pek bir şey değişmedi. Play-off hattındaki rakipler puan kaybetmeyince haliyle kazanmamın da pek tadı olmuyor.

Haftalar ilerliyor az olan umudumuzun ateşi yavaş yavaş sönüyor. His olmayınca kalemden dökülen kelimelerde nazlı oluyor. Ne yazacağını bilemiyorsun. Takım iyi durumdayken güzel şeyler yazan, kötü durumda iken yerin dibine koyan bir kalem olmadım. Takımın moral ve motavisyonu için cümlelerimi inceleyip sık dokudum.

Yine böyle bir zamanda aynı düşüncelerle maçın yorumunu yapalım. Son haftalarda alınan kötü sonuçların faturasını önemli isimlere çıkaran Teknik Direktör Tarık Yurttaş rotasyonlu bir kadro ile karşımıza çıktı. Celal Aras, Atilla Erel, Reha Kurt, Ali Pala, Ramazan Kaya gibi isimleri yedek bırakan teknik heyet genç isimlere şans verdi. Hakan Soylu'yu savunmanın göbeğinde Ensar'ın yanında şans vermesi de ilk 11'deki diğer ilginç detaydı. Hızlı ve hareketli olan, pozisyonlar bulan Petrolspor, hücumda çoğalamayınca etkili de olamadı. Sıfıra durmadan inen ama kalabalık rakip savunma içinde yalnız kalan santraforumuz Yunus Emre savunma dörtlüsünü neredeyse hiç öne çıkarmayan misafir takım Halide Edip Adıvarspor, hücumu 2.plana alan bir oyun sergiledi.

Çok kötü değildiler ama kötüydüler. Son yarı devrede Ramazan Kaya ve Reha Kurt değişikliğe ile daha derli toplu saldıran temsilcimiz, son dakikalara doğru pozisyon zenginliği kazandı ve rakibini hataya zorladı. Reha Kurt'un pozisyon devamında ısrarı, Samed'in rakibinin hatasında topu kapması ve bunu güzel bir asistle süslemesi ve sonucunda günün başarılı ismi Emre Bayram'ın golüyle gelen son dakika galibiyeti.

Takımda dikkatimi çeken en önemli unsurda sahada savaşan Batmanlı futbolcuların extra performansları. Emre Aydın, Halil Aşut, Veysel Karadağ bu takıma neler verebileceklerini gösterdiler. Bir de genç oyuncu Hasan Kılıç. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağını düşündüğüm Batmanlı genç futbolcunun zamana ihtiyacı olduğunu ve fırsat verilirse kendini göstereceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Matematiksel olarak şans devam ediyor ama bize bir futbol mucizesi gerekecek. Kalan 6 hafta ve içeride kalan sadece 2 maç var. Yani anlayacağınız 4 hafta deplasmanlarda olacağız. Rakipler durmadan puan kaybedecek, biz de durmadan kazanacağız ki bir sürprize imza atalım. Bunu yazıyorum diye gülenler de olacak elbet ama zerre misali içimizde umut olunca neden olmasın diye de söylenmiyor değiliz. Gönül isterdi ki play-off hattının içinde olalım ve şuan başka şeylerden konuşalım ama olmadı yapacak bir şey yok. Takımlarını yalnız bırakmayan ve kötü gün dostu olduklarını gösteren taraftar yine üstüne düşeni yaptı. Alınan galibiyeti en çok onlar için istiyordum.

Galibiyetin bari anlamı olsun istedim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?