GENÇLER UYANIN GELECEĞİNİZİ KURTARIN

GENÇLER UYANIN GELECEĞİNİZİ KURTARIN
06-06-2021

Cumartesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü idi.

Sevgili gençler, geleceğiniz tehlike altında maalesef dünya üzerindeki ekolojik dengenin bozulması bir takım yaşamsal sorunları da oluşturdu bunların başında içme suyu tehlikesi maalesef bu tehlike kapımızda.

Uzmanlar, 2050'de içmeseydin çok az olabileceğini belirtiyor. Bu da sizi direkt ilgilendiren bir konu haline getiriyor. Ülkemiz rezervleri bakımından dünya üzerinde iyi bir yerde maalesef ekolojik dengenin bozulması yeşillerin ağaçların ormanların azalması Sera gazlarının ve egzoz gazlardan yayılması tarımsal faaliyetler ve bilinçsiz su tüketimi tehlikeyi kaçınılmaz hale getiriyor.

Her 3 saniyede bir futbol sahası kadar Orman yok oluyor, her 4 saniyede bir futbol sahası büyüklüğündeki bir Gölet yok oluyor. Dünya’nın üçte biri su olsa bile içilecek su sadece 100'de 2 buçuğu kadardır.

Bunu da yani hamurlardan temin ediyoruz. Yağmurda bilindiği üzere belli bir dönüşümle yağıyor önce yağıyor sonra Bulut oluyor sonra buharlaşıyor tekrar Yağmur olarak dünyaya geri dönüyor.

Bunu sağlayan yağmuru çeken tek şey ormanlardır yeşilliklerdir.

Yukarıda da belirttiğim gibi ormanlarımız bir şekilde kesilmekten yanmakta çürümekte ve bunun sonucunda Dünyamız daha az Yağmur almakta bunun önüne geçemezsek sanırım üzülerek söylüyorum. Gençler bir geleceğiniz olamayacak bunun için bütün gençleri bu konuda duyarlı olması çevreci düşünmesi şart.

Eğer geleceğinize sahip çıkmazsanız ileride sizi bir kulaklık bekliyor olacak sevgili gençler; Biz ne yapabiliriz demeyin çevreci düşünce bile bir eğlendir.

Bir boşluğu kapatmak Bir fidan dikmek daha az su kullanmak su kullananları uyarmak dile bu kulaklığın önüne geçmenizi sağlayabilir.

Hayattaki her şey bütün yaşam içme suyuna bağlıdır insanoğlu susuzluğa 3 gün dayanabilir bunu unutmayın sakın suyun olmadığı yerde yaşam biter yukarıda da belirttiğim gibi çok yakın bir tarihte nasıl ki petrol değerli içme suyu ondan daha değerli olacak buna hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Bence artık sanal alemde kafanızı kaldırın gerçekleri görme vaktinizdir. Bana bir şey olmaz demeyin dünya üzerindeki bütün miraslardan pay sahibisiniz iyisine de kötüsüne de ortak olmayın bilmelisiniz. Bireysel bir yaklaşım gösterin suyu dikkatlice kullanmanız bile dünyanın bir başka yerinde bir canlının ya da bir insanın Rüya ulaşması anlamına geliyor.

Bunu sakın unutmayın; Ben bir şey yapamam demeyin bireysel olarak bile yaptığınız her faaliyet bir başkasının canının kurtulmasına sebeptir TV'de belgeselleri siz de görüyorsunuz içme suyu için dünyanın birçok yerinde büyük bir emek verilmekte içme suyu hayati önem taşımakta.

 inanın bana Dünya üzerinde gelecekte Su savaşları yaşanacak; Dünya hızla ısınıyor mevsimler kayıyor. Kışın çok yağmur yağıyor yazı çok az yağmur yağıyor. Bu da şunu gösteriyor ki dünya ısınıyor buzlar eriyor ve insanlık böyle devam ederse kendi sorunu getirecek gibi gözüküyor.

İşte bu köşemde size bir çağrıda bulunuyorum; gençler suyunuza yeşil alanlarınıza ormanlarımıza sahip çıkın bir dalı bile kırmayın incitmeyin, bir karıncayı bile ezmeyin, ekolojik dengeyi korumaya çalışın, dünyadaki her canlının bir başkasına faydasını oldum, onu unutmayın bir avuç toprakta bile milyonlarca organik canlı yaşamakta organik canlılar tarıma yeşile ağaçları hayat vermekte bir sineğin bile oksijeni karıştırdığını unutmayın;

Bir ağacın 1000 kişiye oksijen Sağ ol adını unutmayın.

Ben geleceğimizin mimarı olan siz gençlerden umutluyum.

Yarın değil şimdi akan bir musluk varsa kapatın.

Bir ağacınız varsa sulayım; suyu asla israf etmeyin; gençler uyanın geleceğinizi kurtarın

Hoşçakalınız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?