Gerçek Bayrama doğru

Gerçek  Bayrama doğru
20-04-2023

İnsan yaratılış gayesine uygun, Allah’a kulluk bilinciyle yaşarsa, huzur bulur, gerçek bayrama kavuşur.

Bunun yolunu bize Alemlerin Rabbi Allah(c.c.) seçtiği kulları Peygamberi vasıtası ile, gönderdiği,  kıyamete kadar baki kalacak mesajla bildirmiştir.

İnsana düşen görev bu mesajla muhatap olup, neyi, niçin, neden yaptığının farkında olarak, verilen ömür nimetini değerlendirerek dünya ve ahiret saadetine kavuşmaktır.

Bunun formülü, hayatın vazgeçilmez kurallarıdır. Kazancının hesabını bil. Allah’a, kendine ve çevreye karşı sorumluluklarını yerine getir, Daima  hayalı  ol.  Haya, imandandır.

İyiliği başa kakma, iyiliklerin mekanı gönülleri hoş görü ile sevindir. İyi geçinmenin sırrı affetmektir, çevreni yükseltir.

Kin gütme, alacağın sevabı yok eder.

Küsme dışlanmazsın.

Kovuculuk  yapma, kusur arama, öfkene hakim ol, küfürlü konuşma, lüzumsuz konuşma, kendini övme, yalan konuşma, huzurunu kaçıran sebebin dilinden olduğunu unutma. Sahtekarlık yapma, şans oyunu, kumar oynama, faize bulaşma, Alın terinle kazan, israf etme örnek olursun.

 Akıl sahibi müminler; günahlardan arınmayı bilmeli. Günde 70-100 defa tövbe etmeli. Her an kendini hesaba çekerek, Salih amellerini  artır malı. Allah(c.c.) için, Allah’ın malından fakir ve yoksula vererek, yetimi doyurmalı. En karlı alış veriş, Allah’a ödünç vermek, fakiri sahip çıkmaktır. Tasaddukta bulunmaktır. Gerçek zenginlik kanaattir.

 Gerçek dost Allah(c.c.), mürşidi kamil  Rasul’dür. Dertlerin şifası Kur’an-ı kerimdir. Cenneti kazanmanın yolu; La ilahe İllahlah bilincine sahip olmaktır.

Cennet ucuz değil, cehennem lüzumsuz değil. Gerçek huzur sabır, gerçek düşman nefsimizdir. Nasihate en çok muhtaç nefsimize kelepçe vuralım. Anaya, babaya çevreye güvenmek ve bunları dost edinmenin sonu kabre kadardır. Bunların dışında ahiret azığımızın hazır olması gerektir. Ödenmesi gereken acil borç, Yüce MevlamızAllah’a karşı kulluk borcudur.

Dünya malımız sadece kefendir. Kefeninde cebi yok. Hesap günü rüşvet geçmez. Gizli günahlarımızı saklarız zannetsek , elimiz, ayağımız, dilimiz, gözümüz, kulağımız, derimiz, bizim şahidimizdir. Ahiret sahibi müminler, günahlarından arınmayı bilmeli, tövbe ve istiğfarla dünyada kendini affettirmeli. Bunları yapanlar; gerçek bayrama kavuşurlar.

Ya Rabbimiz; İman ile özümüzü, edep ile yüzümüzü, haya ile sözümüzü, Kur’an-ı Kerim ile ömrümüzü geçirmeyi, kelime-i  şehadet(tevhid) ile son sözümü söylemeyi  bizlere nasip et.

Ramazan bayramınız mübarek olsun. Allah(c.c.) cümlemizi gerçek bayrama kavuşmayı nasip etsin. İnşallah! Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?