GERÇEK LİDERLİK

29-12-2015

Lider anlayış ve tarifi ile ilgili çok değişik ve farklı yorumlar var. Bu detaya girmek istemiyorum ama en azından “ortak payda”da anlaşmak mümkündür.

 Lider görünümlü Lider ol(a)mayanlar halkı bölerek, kamplaştırarak ya da kışkırtarak varlıklarını devam ettirmeye çalışırlar.

Dünyevi, uhrevi suçlar, kötülükler, hatalar yaparlar akla gelecek her nitelikte suçlar onları örtmek, gizlemek, unutturmak için flaş nitelikte sahte ve yapay gündemi değiştirme yoluna koyulurlar. Alakasız konular ve tezler ortaya atarlar. Amaç oyalama ve dikkatleri başka noktaya çekme.

Bu komplikasyonlara rağmen halkla, kamuoyuyla anlaşamayıp emellerine ulaşamazlarsa özel yasalar çıkartırlar. Korkutarak sindirme yoluna başvururlar.

Yedi sülalelerini hak etmedikleri halde kalkındırırlar.

Eğitimden nasibini alamamış saf ve inançlı kesimleri kandırarak, oyalayarak, vaat ederek kendilerine bağımlı yapmak için her nevi illüzyonist ve cambazlık metotlarına başvururlar. Kafaları çalışmaz standartların ve olması gereken sayılardan çok daha fazla danışmanları olur. Yalaka ve yağcıları adeta sınırsız sayıda olur. Ee ne de olsa ancak böyle yürür işleri.

 Bu Lider olmayıp Lider fotokopisi bile olamayan genel bir kişilikten söz ediyorken inanıyorum ki hemencecik kafanızda bir Türk siyasi kişilik oluşmuştur.

İsim vermiyorum değil veremiyorum ama sizler zaten çoktan adlandırmışsınız diye tahmin ediyorum.

Gelelim gerçek lider kişiliğe, Gerçek Lider, lider gibi değil, lider olarak davranır. Allah’ı sevdiği için, hesap gününe ahirete ve yargı gücüne inandığı için adil olur.

Adaletle davranır. Allah’a olan aşkından ötürü Peygamberi sever Yüce Kur’an-ı Kerime ve ayetlerine sadık kalır asla ters düşmemeye gayret eder Peygamber aşkından ötürü ümmeti sever, kollar, gözetler Günah almamaya çok gayret eder.

Hayatı ve icraatları başarılarla dolar taşar. Halkın içinde halkla beraber olur.

Öldürülme korkusu olmaz, silah taşımaz, yanında dostları olur.

Halkı olur koruma ve özel güvenlik olmaz, olmasına da gerek olmaz.

Nefret edilen değil çok sevilen biri olduğu için herkes onu kollar, korur, sever, dua eder. Allah’a inanır ve bel bağlar cesur ve korkusuz olur.

Kadere inanır kadere iman eder. Adı skandallara karışmaz.

Konuşurken güler yüzlü olur hiddetlenmez daima kadife bir tonajla tebessüm eder.

 Böylesi bir kişilik hiç gördünüz mü? Eğer hayır görmedik deseniz bile böylesi bir lider yok! Asla olmadı olamaz diyorsanız ben de size katılmam elbette var.

Çok imkansız bir portre çizmedim “Nothing İs İmpossible” “Hiç bir Şey İmkansız Değildir” deyişiyle yola çıkarsak mümkün olabileceğini kabul etmemiz gerekmez mi?

Yazdığım lider kişiliğin biz de yani ülkemizde olmaması olamaz imkânsız bir lider tanımı yapıldı anlamına gelmemeli görüşündeyim.

Çok derin bir mevzu, felsefe, psikoloji ile ruh bilimi (psikiyatrinin) radar bölgesine sarktığımın farkında ve bilincindeyim.

Peki, olmazsa bile olmasını istemez miydik? Mevcut liderlere şahsi olarak, saygı duymuyorum saygı duymamı gerektiren özellikleri taşımayan liderlere zaten lider denilmez. Ben lideri başıma taç edemiyorsam onu ve kişiliğini kalbime koyamıyorsam o kim olursa olsun benim liderim olamaz.

İslam’ın dört halifesine benziyorsa, andırıyorsa ona canımı, kanımı bile feda ederim.

Gerisi yalan, hikâye ve angarya ya da başka bir belirsizlik ama liderlik değil diyorum.

 Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?