GERÇEKTEN SORUYORUM

20-05-2020

Ciddi anlamda hayatı sorgulamama sebep oluyor, bu güzel! memleketteki ev kiraları, dükkan kiraları ve satılık ev fiyatları.
Bin beş yüz tl den aşağıda oturulabilir adam akıllı ev yok piyasada
Dükkan kiraları zaten hiç yanaşmaya gerek yok 5-6 binden aşağıya kiralayamıyorsunuz bile.
Ve cidden soruyorum bu rayiç bedelleri kim belirliyor, neden bu kadar pahalı kiralamalar ve satın almalar.
Çok ama çok cazip bir memleket olur, şehrin akciğeri olabilecek havasını suyunu temizleyecek büyük bir ormanı olur, ya da gidip 50 derece sıcaklıkta serinlemeye müsait bir denizi, hadi bıraktım bunları hafta sonu bile gidip kafanı dinleyeceğin mesire alanı mı var da fiyatlar bu kadar yüksek.
Hava limanına uçakların vızır vızır indiği, Türkiyenin dört bir yanına uygun rakamlarda seyahat imkanı olan geniş bir hava limanı mı var ? 
Bilime kültüre sanata teknolojiye beşiklik eden, insanların parmakla gösterdiği bir memleket mi var ortada bu rakamlar böyle şişiyor ?
Şehrin arap saçına dönmüş trafiğini düzenleyecek, toplu ulaşımı uçtan uca rahatlatacak raylı bir sistemi mi var da benim haberim yok.
Ev sahipleri evin satın alma bedelini 500-600 Bin olarak belirlerken cidden çok merak ediyorum o evin içinde oturacak kişiye ne vaat ediyorlar.
Estetik mimariden yoksun, kaba saba, çirkin, kullanışsız, kötü işçilik eseri sadece ve sadece metre kareden yırtmaya çalışan , tesisatı çoğu zaman problemli olan bu evlere konulan bu yüksek rakamlar Allah aşkına neyin nesi oluyor?
Ama sanırım bu böyle en az 10 yıl gidecek gibi görünüyor.
Bu şımarık ev sahiplerinin gazını alacak tek yöntem sanırım Batmanda imara henüz açılmamış arazileri alelacele imara açıp site ve ev sayısını arttırmak olacak.
Çünkü ticaret hep böyle olmuştur, az olan şeyin fiyatı artar rağbeti çok olur.
İnsanların, maaşını tazminatını , geleceğini bir eve sadece ama sadece bir ev sahibi olmaya yatırması veya yatırmak zorunda kalması ne kadar da acı!
Ama bunu her ortamda söylüyorum ve söyleyeceğim param olsun ya da olmasın, hiçbir güç beni tek işe yaradığı şey olarak bir yerden bir yere götürmeye çalışan arabaya 150 Bin tl verdirtmeye, ve de çok gezen biri olarak sadece geceleri uyku uyumaya gelip kullandığım evlere 400-500 Bin verdirtmeye gücü yetmeyecek.
Gerçekten aklımızı başımıza toplamamız gerekiyor arkadaşlar, bu beton yığınlarının ve teneke kutularının ederi bu değil, gelin en azından bir 10 yıl minimalist yaşayalım bakın görün neler değişecek o zaman.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?