Giresun’dan Gercüş festivaline…

Giresun’dan Gercüş festivaline…
18-10-2023

Haftanın ilk gününde Gercüş festivali için sahada çalışan bazı basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte Atatürk parkı önünde toplanıp, Gercüş festivaline gitmek üzere araç bekliyorduk.

O sıralarda yanımıza gelen Giresunlu 3 kişilik bir aile, “Gercüş festivali için araçlar buradan mı kalkıyor?” diye söyleyince buralı olmadıklarını fark ettik.

Aracımız gelene kadar başladık sohbete…

Batman dışından gelen insanların gözlemlerini merak ediyoruz elbette…

3 Yıl önce Batman’a tayini çıkan damadı-kızı için burada olan Giresunlu ailenin en çok Batman’ın geniş kaldırımı ve insanların lüks arabalara olan sevdası dikkatlerini çekmiş.

Bir de havası kadar insanların da sıcak olduğunu belirtiyorlardı.

Batman’ı sevdiklerini ve yaşanılabilir bir kent olduğunu söylüyorlardı.

Gercüş festivali için aracımıza doğru giderken; “bir de sizinle gelebilir miyiz?” deyince buyurun dedik…

Önce üzüm tarlasındaki açılışa ardından da Gercüş Hükümet konağı caddesindeki Festival alanında Giresunlu aile bizimleydi.

Vali Ekrem Canalp ve beraberindeki İl-ilçe yöneticileriyle birlikte onlarda stantları dolaşırken bol bol hatıra fotoğrafı aldılar.

Stantları tek tek dolaşıp Gercüş’ün damak tadına doyum olmayan lezzetlerini tattılar.

O Gercüş’ün lezzetine doyum olmayan üzümlerini tarladan koparıp eve yağmurlu havada dönmenin mutluğuyla Batman merkezinden ayrılmadan festival izlenimlerini dinledik; “Batman Valisi Ekrem Canalp başta olmak üzere bu festivalde emeği geçen Gercüş Belediyesi, Gercüş Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü tebrik ederiz. İyi bir festivale imza attılar. Gercüş’ü hem gördük hem de lezzetlerini beğendik.” 

Tanıtım her alanda önemli…

Bu şehirde yaşayanlar olarak İlimize gelen her insanı, en iyi şekilde ilgilenmeliyiz ki; daha iyi bir Batman tanıtımı için katkı sunmalıyız…

İşte Giresun’dan gelip Gercüş festivaline katılan bir aileye gösterdiğimiz ilgi gibi herkese ama herkese ilgi göstererek kentimiz kazanır…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?