GLOBAL GENÇLİK HALKLA BULUŞUYOR...

02-10-2017

Global Gençlik Derneği, Batman Gençlik Tiyatrosu olarak 3–10–13–17–24–27 Ekim günlerinde değerli Batman halkıyla buluşarak, toplumu tiyatroya doyurma adına çalışmalarımız başlıyor.

Büyük bir heyecan içindeyiz.

Çocuk oyunlarımız her salı saat 2 de il kültür merkezinde ücretsiz olarak sergilenecek.

Bu dönem yetişkinleri de unutmadık tabi, ayın 13 ünden itibaren her cuma akşamı 19.00’da yine il kültür sahnesinde olacağız.

 Kendi yazdığımız oyunla, kendi kültürümüze has donelere yer vererek kendinizi bulacağınız dikkat çekici toplumsal mesaj dolu bir oyun olacak.

İnanın bahane yok artık bir yerlerde kültür sanat faaliyeti arama adına. 

Batman Belediyesinin de ekim ayı programını gözden geçirdim, dolu-dolu programlar mevcut.

Artı programlarında onların da tiyatro organizasyonlarının olduğunu gördüm ve çok sevindim.

Belediyemizin aylık program kitapçığı basması vesilesiyle bu işe girişmesi tarihleri yeri ve zamanı belirtmesi, haberim yoktu bahanesinin önüne geçecek.

Çocuklarınızın hayal dünyasını geliştirmek isteyenler, AVM’lerde sürekli yemeye içmeye ve lüzumsuz para harcamaya özendirmemek adına bu tür kültürel etkinlikler hem eğlendirici hem eğitici hem de sürekli tüketen değil, üreten bir toplumun kapılarını aralayacaktır.

Hayatın sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığı, eğlenerek, gülerek de bazı şeylerin öğrenilebileceği artık gitgide daha çok ebeveynlerin kafasına yerleşmeye başladı.

TEOG sınavının kaldırılmasını da göz önüne aldığımızda, çocukların yarış atı gibi yarıştırılmasının sakıncaları gitgide daha çok anlaşılıyor zaten.

Eğitimde Finlandiya rolünden bahsediyoruz sürekli fakat bir türlü faaliyete geçiremiyoruz, bunu sorgulamak gerekiyor.

Öğrencilere ödevlerin verilmediği, baskı kurulmadığı, bazı temel bilimlerin öğretilerek geri kalan şeyleri de hayattan öğrenerek tatbik edilmesi en mantıklı hareket olacaktır.

Yine drama mevzusuna dönersek, yazılarımda çoğu zaman belirtiyorum, aramıza katılmak isteyen, tiyatroyla uğraşmak isteyenleri, enstrüman çalabilen değerli nadide insanları bu derneğe bekliyoruz.

Neden güçlerimizi birleştirip, bir konser organizasyonu yapmayalım ki?

Çoğu zaman kafamda bir proje olarak yer almıştır, Batmanda neden haftada bir canlı fasıl mekânı yok diye, Türk Sanat Müziğini seven ve enstrümanlarına hâkim olan kişiler lütfen bana ahmetkzlblt@gmail.com adresinden ulaşsınlar.

Başka projelere de açığız her zaman, biz sanatı pasta olarak görmüyoruz arkadaşlar, bu yüzden hep beraber işin ehli kişilerle de olabilir amatör ruhlu kişiler de olabilir, elele verip Batmanda kültür sanat adına güzel işler başarabiliriz.

Çevre ilçelerde, köylerde yer alan öğretmenlerimize sesleniyorum, eminim hepiniz sıkılıyorsunuz ve sosyal kültürel etkinlikler arıyorsunuzdur, sizleri de derneğimize çağırıyoruz.

Bu dernekte beraber yapılacak çok şey var, hobiler çeşitli sonuçta.

En başından dileğim şuydu Batman için, Batman’ı Güneydoğu’nun Kültür Sanat şehri yapmak.

Abartılı bir cümle kurduğumu da düşünmüyorum, sadece biraz ilgi alaka ve tabi ki sponsor ve ödenek desteği.

Bunu da güzide iş adamlarımızın çabalarıyla halledebileceğimize inanıyorum.

Para kazanılır, önemli olan bunu biraz da Batman’ımızın sosyokültürel altyapısına harcamak. Emin olun bunun geri dönüşü çok daha fazla olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?