GÖNÜLLÜ KÖLE OLMAK

GÖNÜLLÜ KÖLE OLMAK
12-01-2022

Emperyal güçler ülkeleri işgal, insanları köle veya kaynaklarını ele geçirme yerine; onları faiz batağına sürükleyerek gönüllü köle yapmaktalar.

İnsanlık tarihiyle beraber tüm dinlerin yasakladığı faiz; İslam dini de "helak edici", "alanın, verenin, yazanın ve şahitlik edenin" lanetlendiği, "Allah ve Resulunun onlarla savaştığı' ve "şeytan çarpması gibi kabirden kalktıkları kimseler" olarak tarif ve günahların en büyüklerinden kabul edilmektedir.

Bediüzzaman: "Evet, âyet-i Kur'aniye âlem kapısında durup ribaya yasaktır der. "Kavga kapısını kapamak için banka kapısını kapayınız" diyerek insanlara ferman eder. Şakirdlerine "Girmeyiniz" emreder." (sözler)

Bölücü ve yıkıcı teröre zemin hazırlayan, ülkenin ekonomisini bir kaç zengine peşkeş çekilmesine vesile olan faiz; ülke için içki ile beraber tehlikenin büyüğüdür.

Faiz; kişilere mutluluk vermediği gibi ülkelere huzur vermez.

"Harîs, hodgâm, zalim olan ikinci kelimedir ki, beşerin terakkiyatını öyle sarsıyor ki, herc ü merc ateşine atmak üzeredir.

Şu dâhiye-i dehyanın tek bir devası var. O da hurmet-i ribadır ve faizin bütün vesailini hayat-ı içtimaiyeden ref' etmektir. Hodgâm ellerde servetin inhisarına vesile olan riba kapları, bankaları seddir. Evet, bu kaplar ile servet ve temellük, kalil adamlarda toplanır. Bu iki düstur ile tevzi' edilmezse, gasledilecektir." (Sünuhat)

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ya göre 2022 yılı bütçeden 240,4 milyar faize verileceğidir.

Özellikle kur garantili mevduat desteği Faiz kurumlarını teşvik edilip destek verilmesi faize ödenecek meblağın artmasına sebep olacağıdır.

Hz. Cabir'in rivayet: “Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem ribâyı / fâizi yiyene, yedirene, (sözleşmesini) yazana, şahidine lanet etti ve 'Onlar müsâvîdirler /eşittirler.' dedi.” (Müslim, Musakaat, 106; bk. Tirmizî, Buyu, 2; Nesâî, Ziynet 25...)

Faiz'le mücadele edilmesi gereken dini bilgisi olanların bir kısmının kur farkını "hibbe" (hibe denilsede faiz olduğu gerçeğini değiştirmez) denilerek bankaları destek verilmesi ise felakete davetiye çıkarmaktır.

Bu tür âlimlerin "dine ve ülkeye" yaptıkları tahribat ise çok hem de çok büyüktür.

Selam ve dua ile

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?