Görev istenmez verilir

Görev istenmez verilir
22-03-2023

Ak Parti aday adayları giderek belirginleşiyor herkes birinci sıranın hangi adaya verileceğini merak ederken ortaya öyle bir isim çıktı ki hesapların tamamını alt-üst etti.

Bu isim elbette ki çiçeği burnunda siyasetçisi Ferhat Nasıroğlu’dan başkası değil. Bu ismin durup dururken siyasete girdiğini kimse söyleyemez. Tanıdığımız Nasıroğlu bir iş insanı ve siyasete de kesinlikle ihtiyacı yok ayrıca siyasettende bir hayli uzak. Muhtemelen bu isim Akparti Batman milletvekili aday listesinde ilk sırada yer alacak Neden derseniz? Fısıltı gazeteleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “birinci sıra senin git başvurunu yap” dediğini söyleniyor. Emir büyük yerden olunca da reddetmek olmuyor.

Yani işin özeti “görev istenmemiş verilmiştir.” Doğru olanda budur. Dürüstlük felsefesinde hep bu düstur vardır; “görev istenmez verilir.”

Siyasi gelişmeler ve sürece baktığımızda bu gelişme sürpriz olarak karşımıza çıkıyor. Diğer adaylara gelince büyük ihtimalle kontenjanda bir kadın ismi de yer alacak, HÜDAPAR’ın adayı sıralamada yerini alacak ve 2.sırada olur 3 sıraya konacak ve diğer sıralamada ise partiye uzun yıllar hizmet etmiş ve parti çizgisinden ayrılmamışı bir kişi seçilecek. Tabi ki burada önemli olan birinci sıra adayı. Siyasi atmosfere baktığımızda Avrupa oyları ve HÜDAPAR faktörü Ak Partinin ilimizde bir Milletvekili çıkarabileceğini gösteriyor. Büyük bir sürpriz olmazsa Nasıroğlu Meclis çatısı altına girmiş olacak.

Ferhat Nasıroğlu Batman’ın bağrından çıkmış, her kesim tarafından sevilen yardımsever ve girişimci bir karektere sahip. Ayrıca ilimizin sorunlarını da çok iyi biliyor. İluh deresi ıslah çalışmalarının yakın takipçisi, yapımı süren Batman Çayı ıslah çalışmasına da fikir olarak büyük katkıları olan biri. Esentepe de inşaatı süren külliyen yapımını söylemeye gerek yok caminin her şeyi ile bizzat kendisi ilgileniyor. Batmanda faaliyette olan tüm Fernas’a ait sanayi kuruluşlarının mimarı da kendisi…

İleriki süreçte Nasıroğlu ismi ile daha çok haşir-neşir olacağız. Sosyal bir kişiliğe sahip olan Ferhat Nasıroğlu çok esprili ve Güler yüzlü. Ayrıca yediden yetmişe insanlarla iletişim en üst düzeyde. Ak Partiye çok şeyler kazandıracağına eminim.

Bir diğer önemli mesele de  Nasıroğlu dönemi başladığında İl teşkilatının yeniden şekillenip şekillenmeyeceği. Bu konuda henüz bir gelişme yok ama seçim sonrası çok kapsamlı değişiklikler olabilecek. Tanıdığımız Nasıroğlu teşkilat la birlikteAk partinin  kapsamlı, köklü ve daha kurumsal  bir yapıya sahip olacak. Bu yaklaşım muhtemelen Ak Partinin oylarında da hatırı sayılır artışlarda yol açacak. Gerçekten de şu anki teşkilata baktığımızda böyle isteksiz, umutsuz, bezmiş, yalnızlaşmış bir yapıyı görmekteyiz. Bunun neden niçinleri tartışılabilir ama şekil -A- da görüldüğü gibi bariz bir yorgunluk var gibi…

Nasıroğlu Ak Partiye yeni bir hava katacağı kesin. En azımdan Ufak tefek şeylerle uğraşmayacak. Maddi çıkar gütmeyecek, maddi manevi katkıları olacak. Bir dert Babası merhum Necat amca gibi tüm Batman halkıma kucak açıp, her konuda çözüm olmaya çalışacak.

Kürt meselesinin çözümünde gerçekçi olacağına inandığımız Nasıroğlu bu güne kadar etnik kimliğini asla inkar etmeyen entellektüel bir çizgide yer almıştır. Bu halkın değerlerini, istemlerini ve kültürel taleplerini de çok iyi bilip, dile getirebilme gücüne sahip. Bence Nasıroğlu iş insanı unvanını ile siyasi kimliğini birleştirip, ortaya çok farklı bir ve güçlü bir karekter çıkaracak ve dolayısı ile Batman siyasetine renk katmış olacak.

Allah kolaylık versin. Mevlam ne eylerse güzel eyler.

Temeniniz tüm siyasi partilerin önümüzdeki seçimler için nitelikli ,donanımlı  ve Batmana değer katacak İsinleri aday göstermesidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?