GÖRMEDEN SEVENLER

30-03-2018

Aşk’ın bir çok değişik tanımları olmuştur.

Popüler yazarlar ve şairler tarafından ama hiç biri tek bir tanımda yahut ortak bir payda da anlaşamamışlardır. Peki Mehmet Ekmen ne diyor?

Aşk konusunda tek kelimeyle kontrolsüzlük diyorum ben aşk’a ve aşk biyolojik mi? Hormonların bir nevi aktivitelerinin eseri mi? fizyolojik mi? ilahi mi? bu halen tartışmaların odak noktası olup net bir şekilde anlaşılamamış yazılıp çizilmelere halen konu olarak devam ediyor.

Yıllar uzun yıllar sonra bir ressam edasıyla sanki fırçasıyla siyah bir tuvale çizdiği o güzel bayana hatta güzellikten de güzel bayana can verdi. Ve ona hayat verdi konuştular birbirlerini henüz görmeden sevdiler ya da sevdirildiler birbirlerini ilahi bir güç tarafından.

Ben parapsikoloji konusunda sınırdayken kabul-red kararsızlığındayken karşıma çıkan ama fiziki olarak değil sesini duyduğum an işte bu dediğim.

O bayanı o güzeller güzeli güzelliği bile gölgede bırakan bayanı sevdim. Olaya parapsikoloji (bilim dışı olgu güçler v.b) gibi oluşumla meğerse o efsane güzel bayan da hakkımda işte bu aradığım erkek, zaman beni Mehmed’e hazırlamış diye düşünmüş.İ tiraf etti.Ama etmeseydi de sesinin rengi tonajı ve benimle konuşurken bir çok indirekt belirtilerle kendini ele vermişti zaten.

Bekleyeceğim seni güneşin battığı yerde

Sakın güneşle beraber gitme ne olur? Gitme

Gidersen ağlarım, yanarım, ölürüm gitme

Sen uzun yıllardır kalbime dokuduğumsun

Acılarla gözyaşlarımla beklentimsin gitme

İşte o esmer manolyam böyle düşünmüş bir gün ayrılırsak diye.

Peki ayrılmak için birleşmek bir arada olmak gerekmez miydi?

Ne zaman ben onu sevdim? Ona nasıl ve neden sevildim?

Bunları anlatmakta kelime bulamıyorum.Çok aciz ve yetersiz kalıyor anlamlarınca…

Hayaller de olmasaydı bu çileli ve sarhoş eden hiç ama hiç ayıltmayan şarabi yıllar, ömür çekilir miydi?

Aşk onurludur, güçlüdür, liderdir, saygındır, eğilmez, eğdirir adeta bir güvercin gerdanına takılan bir kolye misali aşıkları esir eder, lal eder ve onları teslim alır.

Bu maharette bu güçte olmazsa zaten aşk olamazdı.

Evet itiraf etmek zayıflık olmamalı belki de erdemlik olmalı ben de onu çok ama çok sevdim. Gecelerce uykuyu uykularımı azad eyleyip ona şiirler ve öyküler yazdım ona yazdım mı? Yazdırıldım mı? Anlamakta ve açıklamakta çaresiz kalıyorum.

Demiştim ya aşk kontrolsüzlüktür.

Efsunlanmış ya da büyülenmiş o güzele o kır çiçeğine o kardelene sarılmamak onu öpücüklere boğmamak mümkün mü?

Karşılaşabilseydim. Evet onu görebilseydim, ona dokunabilseydim yine eflatun şafaklarda denize nazır yüksek ama çok yükseklerde ona sarılarak kulağına en güzel şiirlerimi okusaydım. Öyle şiirler ki aşkından esinlenerek kalbime esen ve yüreğimden yüreğine belki de hal diliyle söyleme ve sese gerek kalmadan okumak o anlardı çok da iyi anlardı. Şair bensem şiirlerimin kaynağı ve mimarı oydu.

Aşkıydı sevdasıydı. İster istemez gözlerim ıslanıyor kontrolsüz.

Ne garip bir sevgi onca hummalı onca harlı ki, keşke onu bunca seveceğime Yaradanı sevseydim. O bir fani ve ölümlüydü oysa Yardan ebed ve ezeldir diye düşünüp kendimi yargıladığım çok oldu.

Sen bana Allah’ımızın armağanı oldun

Zamanlar berisi , ötesi hep aradığımdın

Canımdın canımda demlendin filizlendin

Dilerim soldurmam seni hep diri ve yeşil kal

Hep Mehmet’te Mehmed’in kal demek isterdim

Zamanlı zamansız zamanı dondurarak ve zamanlar üstü arardı ‘’ sevdiğim’’ diye hitap ederdi. Ben bana bile hükmedemezken nasıl oluyor da onundum ona aittim.

Açıklanamaz anlatılamaz ancak yaşanır ben yaşadım halen de yaşıyorum…ah…bitmezse.

Su misali akıp gitmese ama gitse de izleri kalacak ben ona da razıyım.

Acaba diyorum ki bu bir rüya mı? Yazdığım ve yaşamakta olduğum ancak kuantum fiziğiyle ruh psikolojisiyle açıklanabilecek bir hayal mi?

Çok düşündüm sorularım cevapsız kaldılar. Kalsınlar onu yaşıyorum ya kendime de haksızlık etmek istemem. Benim onu sevdiğim den öte ve ala bir tarzla onun da beni sevdiğini biliyorum bilmek ile bildirmek aynı değil hatta sevgi aşk nakledilemez ancak yaşanır yaşıyorum yaşatıyorum yaşıyoruz.

Bitmezse hiç bitmezse bitse bile bitmese diye avutuyorum kendimi. Sevmek ve sevilmek sevgiyi sevgi üstü yaşamak efsaneymiş. Öyküymüş, şiirmiş ben bunu anladım anlatamaya çalıştım ama başaramadım duygular aşklar şiirler transfer edilemiyor cılız ve güçsüz kelimeler galiba taşıyamıyor bu sevdayı bu aşkı bu şiiri…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?