GÖZ-GÖZ’LERDEN IRAK

GÖZ-GÖZ’LERDEN IRAK
07-02-2022

Ne maçtı ama! Kolay kazanacağımızı düşündüğümüz, farklı üstünlüğü sağlarken rakibin golleriyle maça ortak olma çabası ve son dakikalara girilirken fişi çektiğimiz bol gollü bir maç.

5-2’lik bu galibiyet, bu sezon en çok gol kaydettiğimiz karşılaşma oldu. Maşallah diyelim gözlerden ırak. 

Lider Petrolspor müthiş taraftarı önünde, küme düşmeme mücadelesi veren Başkent Gözgözler’e adeta gol olup yağdı. Bunda erken gelen goller ve sonrasında acil puana ihtiyacı olan misafir takımın açık oyunu da etkili oldu haliyle.

Kadroda son idmanda sakatlanan Savaş Çakır, sakatlığı devam eden Ferhat Canlı, Ahmet Teker ve sarı kart cezalısı Okan Toprak bulunmazken, Zafer Hizarcı kadroda Emre Pehlivan, Hasan Çavdar ve Orhan Nahırcı’ya şans verdi. Uzun süre sonra ise Ömercan Öndaş’ı yedekte gördük.

Şans verdiği isimlerin bana göre hepsi iş yaptı. Emre Pehlivan takıma gayet uyumlu ve katkılı oynuyor. Yeterlimi değil ama maç oynadıkça daha iyi olacağını düşünüyorum. Orhan Nahırcı ilk yarı özellikle sahanın her yerindeydi. Topları oyuna iyi sürdü ve mücadelesi ile şaşırttı.

Ancak savunmada bulunduğu zamanlarda kademe hatalarına dikkat etmeli. Hasan Çavdar ise bildiğiniz gibi.

Tekniği, koşuları, pasları ve golleri ile takımına katkı sunmaya devam ediyor. Akın’ı bir maç aradan sonra özlemiştik. İyi başladı ama sonra kendisinden uzak bireysel hatalar yaptı. Bi ara aklı bugün sahada değil derken kontra ataklarla yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendirerek işte Akın bu dedirtti.

Açık futbol oynayan rakiplere karşı daha etkili olan gol silahımız Aykut ise yine çift çift atmaya devam ediyor. Bu maçta daha fazlasını da atabilirdi ama olmadı. Umarım sezon sonu hem o hem de Petrolspor sıralamayı zirvede bitirirler. Bireysel oyuncu yorumlarından takımın genel oyununa geçiş yapalım.

Geçen haftalara oranla pas tercihleri ve yüzdesi daha yüksek bir Petrolspor gördük. Ama nedense bu maçta savunmada adam paylaşımında hatalar yaptık ve yenilen goller de öyle geldi. Defansta daha dirençli daha  dikkatli olmalıyız. Kaleci Cihan önemli bir iki kurtarış yaptı ama bu her zaman böyle olmaz. 

Başkent Göz Göz’lerde eski sporcumuz Burak Seres çok etkiliydi. Birebirde kolay adam geçen ve takımını pozisyonlara sokan isimdi. Oyuncu değişiklerinde ise giren isimler beklediğimiz isimlerdi.

İlk değişikliklerde oyuna Ömercan, Tahsin ve Enes Bayır girerken, Sakatlanan Hasan Çavdar, Sağ bekte Samet Aydın ve orta alanda Ali Kemal oyundan alındı. Ancak bana göre Ali Kemal günündeydi ve onun yerine yorulan Orhan Nahırcı çıkabilirdi diye not geçmiş olayım. 

***

Sonuç olarak sezonun en farklı skorunu aldığımız bir maç oldu. Malumunuzdur ama yine altını çizeyim. Goller ve asistlerin çoğu yine aynı isimlerden.

Aykut Çift, Akın Akman ve Hasan Çavdar. Bu adamlar dışında kim gol atacak diye her maç bekliyorum ama bu üçlü skora bizden başkası katkı sunmayacak der gibiler. Bakalım ilerleyen haftalarda belki görebiliriz. Sonuca direk katkı sunan son unsuru da elbette geçmeyeceğim.

Batman şehir stadını dolduran, desteklerini son düdüğe  kadar sürdüren ve coşkuları ile oyunu hareketlendiren Petrolspor sevdalıları bu galibiyette büyük pay sahibi. Her futbolcu böyle bir taraftar topluluğu önünde oynamak ister.

Onlar tribünde müthiştiler, futbolcular da sahada. Maçın bitiş düdüğü ile coşkuları görülmeye değerdi. Yönetimi, hocası, futbolcusu ve taraftarı ile bu galibiyeti kutladılar.

Bu birlik ve beraberlik bize mutlu sonu getirecek emin olun. Her yazımda olduğu gibi yine klasik cümlemi kullanarak bitireyim yazımı. Bu maçı unutup önümüzdeki Hopaspor deplasmanını düşünmeliyiz.

Rakiplerimize bakmadan yolumuza devam etmeliyiz. Zira bu hafta Nevşehir ve Kütahya son dakikalarda galibiyeti kopardılar. Bizi ne yaptıkları ilgilendirmesin.

Her maçımızı alıp önümüze bakmalıyız. Biz şehir olarak heyecanlıyız, inançlıyız ve kararlıyız. Eminim takımdaki herkeste aynı düşüncede. Elimizi göğsümüzdeki armanın üstünde tutup bekliyoruz.

Başaracağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?