GÜLE GÜLE SAYIN CUMHURBAŞKANIM

GÜLE GÜLE SAYIN CUMHURBAŞKANIM
10-11-2021

Sayın Cumhurbaşkanım, hoş geldiniz.

Gelişinizle bizi şereflendirdiniz.Batmanımız için bu güne kadar yaptığınız hizmetleri görüyoruz. Bizler, sizin samimiyetinize güveniyoruz.Ne yazık ki Cumhuriyet dönemindesizin iktidarınız kadar halkımıza sahip çıkan, yardımcı olan, ayrımcılıktan uzak duran olmadı. Bizlere değer verdiğinizi önemsediğinizi biliyoruz. Bizler için yapmış olduğunuz hizmetleri görüyor ve taktir ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Batman'da birçok alanda çalışmalar yaptınız. Birçok alanda yatırımlar gerçekleştirdiniz. Devletin sunduğu teşviklersayesinde ihracatın yüzde 40, dış ticaret hacminin yaklaşık 3,5 kat arttığını biliyoruz.

Evet, Batman; sağlıktan eğitime, sanayiden tarıma kadar çok büyük yatırımlar aldı. Üniversitesine kavuştu. Tekstilde atağa kalktı. İlimiz sunulan desteklerle "tekstil üssü" olma yolunda ilerliyor. Batman; Güneydoğunun merkezi… Ve her yönü ile büyüyen, gelişen,geleceğe umutla bakan bir şehir. Şehrimize yaptığınız tüm bu katkı, çalışma ve hizmetleriniz için gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Yapmış olduğunuz bu güzel, takdir edilesi çalışmalarla beraber sizden yine isteklerimiz olacak.“Büyüklüğün şanındandır, küçükleri kırmamak.”

İşsizlikle başlayalım. Halkımızın daha da güzel günler görmesi ve gençlerimizin geleceğe daha da umutla bakabilmesi için öncelikle İŞSİZLİĞE çözüm oluşturacak kalıcı yatırım ve çalışmalar gerçekleştirmenizi bekliyoruz. Bu bereketli topraklarda “taşı sıksa suyunu çıkaracak” zeki, çalışkan, girişimci, becerikli, kabiliyetli gençlerimizin varlığı ortadadır. Bu gençlerimizin doğru bir motivasyon, doğru bir metod, ve doğru bir yol ile geleceklerine ümit olursak muhakkak ki hepimiz kazanacağız.

Bereketli topraklarımızda her türlü ham maddemiz var. Petrol ile birlikte her türlü enerji kaynaklarına sahibiz. Bir başka deyişle Unumuz var, yağımız var, şekerimiz var, öyleyse en mükemmel helvayı yapabiliriz. Bunun için sizlerin desteğive yol göstericiliğine ihtiyacımız var.Kısacası her şeyden önce;

Gençlerimiz için iş istiyoruz Sayın Cumhurbaşkanım.

Sağlık alanında yeni açılan hastanelerimiz ne yazık ki yetersiz. Öncelikle bir Tıp Fakültesine ihtiyaç var. Bununla birlikte 500 yataklı hastaneninbir an önce bitirilmeli en büyük temennimizdir.

Ulaşım ayrı bir sorun.Hem şehir içinde hem de şehir dışında ulaşım yönünden büyük sıkıntılarımız var. Şehir giriş ve çıkış yollarının Sıcak Beton asfalta kavuşması gerekiyor. Şehir içinde ise hemen hemen tüm yollar kör hat. Öncelikle Kuzey çevre yolunun acilen yapılması lazım. Trafiğin rahatlaması için Diyarbakır caddesine paralel yolların açılması, yeni sanayi ile Esentepe Hava lojmanları tarafından acil bir yolun yapılması gerekiyor. İluh Deresi Islah projesinin bir an evvel bitirilmesi, Batman çayı ıslah projesinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Ayrıca 20 yıldır adından bahsedilenMardin Savur Karayolunun sözden; icraata geçirilmesini bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Ziyaretinizle bu güne kadar Batman da yapılmış yatırımların açılışını yaptınız. Bu konuda bizler kadar sizlerin de mutlu olduğunuzu biliyoruz. Yaptığınız tüm çalışmaların farkındayız. Bizlere verdiğiniz değer ve önemi biliyoruz.Elbette bizlerde sizleri canı gönülden seviyoruz. Sizlerin bu ülke için yaptıklarını görüyor, tam destek veriyoruz. Fedakarlıklarınızı ayrıca taktirediyoruz.

Emperyalist güçlere karşı ekonomik, kültürel bağımsızlığımız için verdiğiniz canhıraşane mücadelenin yanındayız. Bu mücadele de sizinle olmaktan, saflarınızda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Siz, bağımsızlığımıza zarar vermek isteyen güçlere karşı dik durdukça yanınızda durmaya devam edecek,bundan şeref duyacağız.

Biliyoruz ki siz, bu tavır ve mücadelenizle bizler ve ülke için vaz geçilemez bir nimetsiniz.

Bizler, “Bizden olan beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım?”  (Araf 155) ayetin belirttiği temenniyi yapanlardanız. Ayrıca “Keşke kavmim, Rabbimin beni bağışladığını ve ikram edilenlerden kıldığını bir bilselerdi.” İltifatına mazhar olanlardan olmayı umanlardanız.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Sizlere “Güle Güle” derken Batman ilimizinTürkiye’nin en hızlı büyüyen 4. Şehri,genç nüfus sayısı bakımından Türkiye’nin 7. Şehri,Mezopotamya bölgesinin en bereketli topraklarına sahip bir ili ve aynı zamanda Irak, İran, Suriye gibi komşularımızın bağlantılarını sağlayan ticaret yollarınınmerkezi olduğunu her zaman hatırlamanızı diliyoruz.

Bundan sonra da çalışma ve Yatırımlarda bizleri görüp gözetmeniz dileği ve umuduyla sizleri uğurluyor, selam ve dualarımızı sunuyoruz.

Güle güle Sayın Cumhurbaşkanımız...

 ,

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?