GÜN BATIMI

11-12-2015

Batan bir gün batımıyla

Sen de gitme ne olur.

Gidenler hiç gelmediler ki…

   

Her gün batımı benden de bir parça alıp götürür beraberinde gittiği o gizemlere. Sesi çok çok uzaklardan gelen bir Afrika ezgisi dinleyesim gelir, yürekten ''Silver Winds'',

''Gümüş Rüzgarlar'' bir gün batımında renkler adeta bir tablo oluşturur izlenmeye doyul(a)mayan koyu şarap olmuş bulutlar.

Turuncu, eflatun, koyu mavi ve kirli gri, görücüye çıkarlar ufukta bir genç kız misali. Şairlerin kaleminden kan ve gözyaşı damlar dram dolu, en güzel şiirler, iz bırakan yazıtlar. Bir gün batımının verdiği ilhamla yazılanlardır.

Aşk yüklü kervanlar geçer seher yıldızının hemen yanı başında. İçindeki Allah aşkıyla yanıp kavrulan bir neyzen neye üfürür ve tüm kâinat susar, dinler neyi neyzen ağlar, arar rabbini irşat olana kadar. Bir gün batımında dinlerken dertli neyi değişiyorsa yüreğinizin atış ritmi ve yaşarıyorsa buğulu gözleriniz kontrollü, kontrolsüz Abdülhak Hamit Tarhan'ın makberini anmamak ahde vefasızlık olmaz mı?

Eşi Fatma'nın mezarı Beyrut'ta mı? Şairin yüreğinde mi? O makamı, o hali gören gözler bilir, erenler bilir.

70'li yılların mayıs ayında Mardin kalesinden Ceylanpınar ovasını bir gün batımında izlerken; bilgim ve seviyem doğrultusunda bende yazmıştım

 Sevim isminde bir Hanımefendi okurumuz ne zaman şiir yazacağım konusunda köşeme yorum atmıştı. İlgisine teşekkürler. Tüm okurlarımıza en içten saygı ve selamlarımı iletiyorum. Makalelerimin arasına şiir serpiştirmeyi inanın ben de çok seviyorum. Muhtemelen bu ilkin öncülerindenim. Fırsat buldukça yazıyla örtüşen şiirlerimden zaman zaman yazacağım. Sizleri bıktırmak da istemiyorum, şiirlerimi özlemeniz, onlara değer vermeniz inanın beni mutlu ediyor.

 

Bekleyeceğim seni,

Bir gün batımında,

Lacivert suların,

Kızıl güneşi emdiği yerde,

Ya gelmelisin hemen,

Ya da ölmeliyim,

Bir gün batımında,

ama hemen.

Sensizlik ölüm değilse,

söylermisin nedir,

seni dipsiz eflatun şafaklarda,

seven ben.

Bir gün batımında kaybetmek,

İstemem mevsimsiz ve zamansız.                                                

Yıldızlar göz kırpsa da, raks etse de koyu lacivert karanlıklarda, o erişilmez katmanlarda gözler yine de gün batımını arar durur, ilham ve şiir gün batımında gizlidir, kucak dolusu.

Bedenen ve ruhen onca yorgunum ki bugün batan günle birlikte götürülmek isterdim.

Bir daha da geri gelmemek üzere günün ve benim istediğim hayal ettiğim yerlere, aşklarımı ve şiirlerimi de yanıma alarak zamanın durduğu aşkın yaşandığı yere. Sevgili Batman Sonsöz Gazetesi okurları, günbatımından sonraki günlerinizin sevgi,    aydınlık ve daima bahar olması dileklerimle;

Kalın berrak aydınlıklarda siz saygın Sonsöz okurlarımız...  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?