GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR

07-07-2020

Özellikle de bu Corona döneminde birlik olmak beraber olmak ve mert olmak gerekir. Bu konuda onlarca yazı yazsam bu zengin temanın hakkını veremem.
Bu yüzden gerek Devlet, gerekse sivil toplum kuruluşları bu dönemde Batmanı ve Batmanlılar sahip çıkmalılar. Ben, Batman doğumluyum ancak köklerimiz ve kökenimiz Gercüş kazasına aittir. Onun için Batman ve Batmanlıların benim yanımda önemi çoktur. 
***
Malum Corona atmosferi hem tüm Dünya’yı hem de ülkemizi etkiliyorken bizler vatandaşlar olarak elimizden gelen her tür yardımları esirgememekle denizde damla misali katkıda bulunmuş oluruz bunu her dönemde kanıtladı bizim güzel insanlarımız. 
Örneğin, isterdim ki bu dönemde çalışanlar işlerinden atılmamalı. 
İşsizlere yardım edilmeli. 
İş potansiyelinin en çok da bu zor zamanlarda artması gerekir. 
Esnafına, köylüsüne tarımcısına ve yardımcı olunmalı. Her anlamda her konuda. Batman Sonsöz’ün istanbul’da ikamet eden bir köşe yazarıyım. İstesemde Batmandaki zorlukları ve vatandaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını artı beklentilerini tam isabet bilemem. Ancak aklın yolu bir. 
Bilimsel verilerle yola çıkıldığında inanıyorum ki kira veren esnaflar zor durumdalar. İş potansileyinin yani işsizliğin tavan yaptığı Anadolu iller ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımız günü bile kurtaramıyorlardır. Zira total olarak ülkemizin ekonomi kalkınmasının henüz istenilen standartlarda olmaması bir çok verileri tüm çıplaklığıyla zaten sermiyor mu? O halde yardımlaşmalıyız.
Mevcut iktidar bakanlarını anadoluya göndermeli yapılması mümkün olabilecek sorunları revize etmeli. Biz bu sorunların üstesinden gelebilecek bir Miletsiz. Batman milletvekilleri ve mevcut iktidar ; gözden ırak olan gönülden de ırak olur atasözümüzce davranmamalı. Azmin ve hırsın elinden hiç bir sorun sorun olarak kalmaz sorun olmaktan çıkar deva bulur çaresi mutlaka bulunur yeter ki istensin.
Yerel gazeteleri sahiplenelim. Özellikle de köşe yazarı olduğum güzide gazetemiz Batman Sonsöz gazetesini koruyup kollamak ve kalkınmasında aktif rol alalım. Bizlerin bu amatör ruhla çalışan ve yayın hayatını devam ettiren yerel gazetelerimizin yazarlarını, çalışanlarını motive edelim. İmtiyaz sahiplerini ziyaret ederek kendilerini dinleyelim ve onlara nasıl katkıda bulunabileceğimizi ? Soralım. Güler yüzle kalbi bir selam vermek bile onları mutlu edecektir diye düşünüyorum.
***
Şu kesin bir realite ki en çok da Devlete düşen bir görev olmalı onlara ekonomik katkıda bulunmak. Esnafın, küçük esnafın orta ölçekli işletmelerin gerekirse Vergilerini mümkünse silmek yahut en azından bu coronalı atmosferde bir çok anlamda şefkatle davranmak ekonomik olarak onlara katkıda bulunmak bu zor olmasa gerek.
Yerel gazeteler gökyüzündeki yıldızlar gibidirler. Dünyamızı ve bizleri aydınlatan kandiller gibidirler. Bana kalırsa akademidirler. Yayınları sürdüğü sürece insanları bir nevi eğitirler bilgi ve becerilerini arttırmalarında aktif katalizör rol alırlar. İşte bu yüzdendir ki basın fazlasıyla önemli bir organdır tersini düşünemiyorum bile.
Batman valisi ile Batman milletvekillerinin onlarla toplantılar yapıp onları dinlemelerini ve haklı isteklerini yerine getirmelerini beklerdim.
Gün birlik beraberlik günüdür. Yardımlaşma günüdür. Bu sıkıntılı dönemi atlatıncaya dek her tür fedakarlığı yapma zamanı işte şimdi değilse ne zamandır? 
Demeden pas geçemiyorum.
Kalın saygı ve sevgiyle tüm Batmanlılar ve saygın Batman Sonsöz okurları.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?