GÜN BU GÜN

20-09-2019

Hayatı; anlam ve amacına göre yaşama günüdür. ALLAH(C.C) Yüce kitabı Kur’an-ı Keriminde şöyle buyuruyor. ‘’ (Ey insanlar)  ALLAH(C.C)IN Fermanıyla, geri dönüşün mümkün olmadığı, gün gelmeden önce RABBİNİZİN Davetine uyun. O gün ne sığınacağınız bir yer bulabilirsiniz, nede delilleri karartabilirsiniz.(Şura suresi 47.ayet).’’ Dünya hayatı; Hak ve Batıl üzerine kurulmuştur. İnsan hangi tarafta yer alırsa, tercihinin neticesini görür. Hak; ALLAH(C.C) ‘IN Mesajını tebliğ eden peygamberlerin yolu. Batıl ise; insanı haktan ayıran, nefsine ve arzularına kul eden Şeytanın yoludur. Bu mücadele  dünya var olalı dan beri devam etmekte, kıyamete kadarda devam edecektir. Bakara suresinde 30. Ayetten 40. Ayete kadar bu mücadele anlatılmaktadır.
Bu gün;  için de yaşadığımız şartlar ve durum, batılın hükümran olduğu, Hakkın göz ardı edildiği, insanların RABBİNİ tanımadığı ve hadlerini bilmediği, insanların, insana kul olduğu hal ve gidişattır. Dünya nizamına Hakim olan Yahudi zihniyeti, insanları kendi çıkarları doğrultusunda sevk ve idare etmektedir. İnsanlığın tek kurtuluş kaynağı ve insanlığın inşa projesi Kur’an-ı Kerim, insanların hayatından ve gündeminden uzaklaşmıştır. Şeytan ve Şeytanlaşmış insanlık dünyaya hakim olmuştur. Bu gün ülkemizin gündemini oluşturan, Diyarbakır anneler eylemi, karısını sokakta kesen koca, cadde ve sokaklarda görülen ahlak ve izan dışı manzaralar, batıl hakimiyeti nin   açık örnekleridir. Dünyaya hakim olmak ve Yahudi ırkının üstün olduğunu ispat etmek için kurulan İsrail devletinin maşaları tarafından, ruhsuz, köksüz ve imansız yetişen çocuklar, ailelerinden koparılarak, yurduna, milletine, devletine karşı düşman edilmiştir. Yine; SASANİ  Zihniyetinin  uşaklarıyla asırlar önce Şehit edilen Hz.HÜSEYİN’İ  Anma törenlerinde izdihamdan 30 kişi ölmüş. Bu insanları sokağa döken aynı şeytanlaşmış güçlerdir.
ALLAH(C.C) Yüce kitabı Kur’an-ı keriminde, her şeyi açık ve net olarak belitmiş, ‘’ Bu İSLAM İSE, Doğrudan doğruya RABBİNİN Yoludur. Gerçekten aklını başına alacak bir toplum için ayetleri detaylı açıkladık.’’( enam suresi;126.ayet). geçmiş ümmetlerin hal ve hayat tarzlarından örnekler vermiş, onlar gibi olmamamızı bizlere tavsiye etmiştir. İnsanlık Kur’an-dan uzaklaşınca, Haktan ayrılınca, Batılın güdümüne girmekte, hem dünyası, hem de ahireti ziyana girmektedir. YÜCE RABBİMİZ;  Kur’an-ı kerimin şura suresi;17. Ayetinde şöyle buyurmakta’’ O ALLAH(C.C) Kİ, İndirdiği vahiylerle, hem hakikati ortaya sermiş, hem de ( adil ve mutedil) ölçüp, tartacak (bir tasavvuru) inşa etmiştir. Hem sen (ey muhatap) Nereden bileceksin? Belki de  son  saat yakındır.’’ ALLAH’ıN(C.C) Ölçüsü, tartısı Kur’an bu gün gündemimizde değil. ALLAHıN(C.C) Bize bahşettiği akıl nimetini yerinde ve zamanında kullanan insan, VAHİY Nimeti ile hem hal olur. Aklını, Fikrini, Zikrini VAHİYLE Şekillendirir, kendi yakınlarının ve toplumun da VAHİY’LE İnşa olmasına çalışır.
Merhum SEYİD KUTUP: ALLAH’A(C.C) Yemin olsun ki, Binlerce konferans, Milyonlarca vaaz, Yüzlerce kitap, Dergi, Gazete, Broşür, Asla İSLAMIN Yaşandığı ve Hakim olduğu, Ufak bir mahalle kadar etkili olamaz Demiştir.. Bu görüş gerçeğin ifadesidir. İmanın ispatı yaşamaktır.
Sözün özü dostlar; ALLAH’IN(C.C) Buyruğunu’ ’Ey muhatap nereden bileceksin,  belki de  son saat yakındır.’’ Gündemimize alalım,  Dünyanın tek gerçek ve doğru kitabı KUR’AN-I hayat tarzı edinerek, ailemizde   ,mahallemizde İSLAMI Yaşayarak ve Hakim olmasını sağlayalım. Gün bu gündür. Selam ve Dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?