GÜNDEM CORONA

15-12-2020


Bilindiği üzere Covid -19 diğer adıyla Corona virüsü tüm Dünya ülkelerine savaş ilan ediyorken ve yaklaşık 2 milyona yakın can alırken; üstelik can alma operasyonuna ara vermeksizin devam ettiği halde bilim adımları çok da başarılı olamadılar. Özellikle de ‘’WHO’’ Dünya sağlık örgütü sınıfta kaldı.
Çin’de ilk vakalar çıktığı zaman corona virüsünü hafife almayıp çok ciddi önlemler alıp diğer ülkeleri kırmızı yani en üst seviyede bilgilendirip çok acil almaları gereken önlemleri alsalardı veya aldırtsalardı şüphesiz ki kayıplar bunca ağır olmama seçeneği olurdu mutlaka olurdu. Tüm ülkeler bu ihmalden ötürü kendilerine düşen bu dramatik payı aldılar. Ama asla bu böyle olmamalıydı.

Siyasi liderler şüphesiz ki doktor değiller ve bu acil felaketin bu boyutlara gelebileceğini tahmin bile etmediler edemediler. Hatta bir kısmı yalancı ve sahtekar kahraman roller üstlenerek adeta coronayla dalga geçtiler. Zamanla kendileriyle siyaset yapan önemli siyasi arkadaşlarını da coronadan ötürü kaybedip cenaze törenlerine de katılmayı ihmal etmediler. Ama geç anlamalarına rağmen halen gerekli önemli önlemeleri almayan alamayan siyasiler corona’dan da daha tehlikeli bir bedel ödeyeceklerini çok iyi anladılar. Peki, nedir bu corona’dan da daha tehlikeli olan?

Önlerine gelecek ilk seçimde kaybedeceklerini kesin anladılar. Bu tezimin ilk örneği Bay Donald Trump oldu. 
Peki, Trump seçmenin oylarıyla mı gitti? 
Yoksa corona’dan ötürü mü gitti? 
Tüm Dünya kamuoyu onun nasıl?,Niçin? gittiğine yani seçim kaybettiğine şahit oldu. Gelişen teknoloji sayesinde bir büyük bir mahalle yahut büyük bir köy konumunda olan Dünyamız da nelerin ve niçin meydana geldiğini? Artık herkes anlıyor, görüyor ve sentez analiz yapmayı çok iyi biliyorlar.

Şimdi diğer siyasilere gelince Bay Trump’ın dramatik gidişi ve seçim kaybetmesi onlara çarpıcı bir örnek olmuş olması gerekmiyor mu?
Bu süper güç olarak adlandırılan USA, ABD amma da süper güçmüş bir virüs komutanlarını, başkanlarını alıp sarstı. Koltuğundan etti diğer bir tabirle tıbbi ve sert bir devrim yapmış oldu güya süper güç-müş. Gördük izledik ne kadar süper güç olduklarını.

Aklıma ister istemez bir Atasözü geldi. Sizlerle paylaşmadan pas geçemeyeceğim. Bay Trump’a ithaf olunur bu anlamlı Atasözümüz.
‘’ Ummadığın taş yarar baş ‘’ Aslında ummadığın taş baş yarar’dır aslı ancak kafiye uysun diye ben mucizlik yaptım afınıza-Hoşgörünüze değerli okur. 
Şüphesiz ki dil, din, ırk ayırt etmeksizin ben corona’dan ölenlere fazlasıyla üzülen bir yazarım. Ne de olsa aynı zamanda bir Sağlık Bakanlığı mensubuyum. Çemberin merkezinden gelen biriyim. Neyse biz şimdi sahada bizimle savaşan ve mutlaka bizleri sizleri hatta herkesi öldürmeye codlanmış olan bu katil coronaya odaklanıp gereken önlemleri almanın çaresine bakmalıyız.

Mesafeye dikkat ederek, öncelikle kendimize ve hayatımıza önem, saygı duyarak bundan ötürü de diğer insanlara da bulaştırmaya neden olmadan kendimizi onlardan onları kendimizden tedbiren koruyarak maximum bazda bulaşmayı bulaştırmayı ve bu konuda bizlere düşen görevi tedbirleri mutlak alarak yaşamaya devam etmeliyiz.

Bu ölüm kalım savaşını kazanan corona değil de biz Dünya insanları olmalıyız. İstersek başarırız. Başaran ülkeler, kitleler ve siyasi liderler var bu rasyonal davranış ile başarıyı herkes tv kanallarındaki haberlerden ve istatiki verilerden görüyor anlıyor.
En çok başarılı olan ülkeler ile siyasi liderler ekonomik olarak güçlü olanlar oldular. Onları alkışlamak gerek diye düşünüyorum.

Bu uğurda en ön saflarda aktif mücadele eden sağlıkçılarımızın her tür anayasal haklarının verilmesi taraftarıyım. Coronadan ölenlerin şehit sayılmaları ve coronanın bir meslek hastalığı olarak sayılması konusunda da Sağlık Bakanlığının bu önemli ve hayati önem sayılan durumu mevcut iktidarla birlikte yasallaştıracağına inanıyorum. Yine bu sahada hayatlarını kaybeden sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve halen hasta olanlara da acil şifalar dilek ve dualarımızla bitiriyorum.

Sağlık ve mutluluklarla kalın. Siz değerli Batman Sonsöz okurlarımız ve Değerli Batmanlılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?