GÜNÜMÜZ TOPLUMUNDA KADIN

27-09-2019

Günümüz toplumunda kadınlarımız hayat tarzı yönünden modern ve gerçek değerli Müslüman kadın , görünümü sergilemektedir. Batı zihniyeti modern kadını, kadının özgürlüğü adına oluşturdu . Bu gün dünyada ve ülkemizdeki kadınların çoğunluğu modern  anlayış ve yaşantıya sahip. Kadına evini zindan tanıtıp, evden çıkarıp, evini yıktılar. Bu şeytani telkine aldanan modern kadın evini terk etti. EV yerine sokak, cadde, market, kulüp, dernek, dükkan, ofis v.s. bunların hiç biri evin yerine geçmedi. Kadın evine düşman, dışarıya hayran oldu. Dışarı onu korumadı. Zaten onu dışarıya çağıran kadını korumasız kalmasını, savunmasız bir meta olmasını istedi. Kadın onlar için süslendi, boyandı, onlar için parasını, zamanını, hayatını harcadı. Evden çıkarılan kadın, dışarının malı, yağlı ve bağımlı müşterisi oldu. Alkışlandı.

Modern Kadın kazanmak için harcıyor, harcamak için kazanıyor. Önce anneliğini unuttu, evin misyonu yıkıldı. Ev pansiyon oldu.. Baba, anne işe, çocuk kreşe. Çocuk sayısını azaltmaya ikna olundu. Çocuğu angarya gören kadın neden çocuk doğursun? Modernlik kadını öldürdü. Fıtratından kopardı. Kalpler taşlaştı. Eline köpeğin  zinciri tutuşturulan kadının çocuğu köpeği oldu. Çocuğun kahrına katlanmayan, köpeğin kahrına katlandı. Kocasının kahrına katlanmayan modern kadın, bir sürü sorumsuz ve ahlaksız erkeğin kahrına katlanır hale geldi.Sokak manzaraları; dinsiz, ruhsuz, köksüz modern isimli nesli resmetmektedir. Sosyal medya bu nesli istediği şekle sokmakta, çıkar ve menfaatinin potasında eriterek  maymunlaştırmaktadır.Bu gidişe dur demenin, insanı fıtratına döndürmenin tek yolu, nesli KUR’AN mesajıyla tanıştırmak, RABBINI tanıyan, haddini bilen fertler haline gelmelerini sağlamaktır.
Gerçek değerli Müslüman kadının öncelikle birinci evi tesettürüdür. ALLAH(C.C) Mesajı Kur’an-ı keriminde tesettürü şöyle bildiriyor’’ Ey adem oğulları, size katımızdan, hem çıplaklığınızı örtmek, hem de güzellik ve  zerafet  aracı olarak  giysiyi bahşettik. Fakat takva elbisesi var ya O, en hayırlıdır.  (takva; sorumluluk bilinci olarak örtünmenin ruhudur. Takva sız örtünme ruhsuz cesettir. Amaç karşıt cinslerin birbiriyle ilişkisi cinsiyet üzerinden değil ,  şahsiyet üzerindendir. Aksi halde bu ilişki üzerinden doğan katma değer yok olur.) Bunlarda ALLAH’IN(C.C) AYETLERİDİR. Belki insanlar ders alır.(Araf Suresi;26.ayet)’’ YİNE Kur’an-ı kerimin nur suresi 31. Ayetinde YÜCE RABBİMİZ Şöyle buyuruyor ‘’Mümin kadınlara söyle,  bakışlarını(yasak) olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar, cazibe ve güzelliklerini bunlardan görünen kısımları müstesna ( el, yüz ayak) olmak üzere,  kamuya açmasınlar. Bunun içinde baş örtülerini yakalarına sıkıca tuttursunlar. … … ….Siz ey iman edenler!  Tümden günahları terk edip ALLAH’A(C.C) Yönelin ki, mutluluk ve kurtuluşa erebilesiniz.’’ Yine Tesettürün toplumsal boyutunu Ahzab suresi 59. Ayeti kerime şöyle belirtiyor. ‘’Sen ey Peygamber: Eşlerine, kızlarına, mümin hanımlara ( toplum içine çıktıklarında) üzerlerine giysilerini almalarını(tesettüre girmelerini) söyle bu onların( saygın kadınlar olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Ve  ALLAH(C.C) Zaten tarifsiz bir bağış, eşsiz merhamet kaynağıdır.
İslam dini: Müslüman kadını, önce birinci evi olan tesettürü, sonra ikinci tesettürü olan evini koruyor. Bu ALLAH’IN(C.C) Kendi talimatına uyan kadına bahşettiği lütfudur. İslami tesettür birinci ev, Müslüman kadının sosyal ilişkilerini düzenleyen bir talimattır. Karşı cinsle ilişkisini kurarken, dişiliğini arka plana atar, kişiliğini ön plana çıkarır. Bununla benimle kişiliğim üzerinden ilişki kur mesajını verir. İlk ev tesettür Müslüman kadınla birlikte yürür. Tesettürlü kadın evlidir. Tesettürsüz dışarı salınan kadının evi başına yıkılmıştır. İlk evi tesettürünü koruyamayan, 2. Evinide koruyamaz. Başta inşa etmezki korusun. İşte bu yüzden hakkı verilen bir tesettür mucizedir. Kadını değersizleştirme operasyonu tesettürü yok etmektir. Kadını değerinden koparanlar, ona fiat biçiyorlar. Zira kendilerinde değer yok. Parayı bastırırız alırız diye düşünüyorlar. Kadının gerçek değerini sunan İSLAMDIR. İslam’a kavuşan, ALLAH’A(C.C) KUL olan kadın, paha biçilmez değerini kazanır.
KUR’AN-IN  tesettür düzenlemesinin en temel göstergesi; Ey beden benim değilmi?, istediğim gibi seni kullanırım diyen insana cevabı, beden senin mülkün değil, sana ALLAH’IN(c.c) emanetidir. Emaneti sahibinin  istediği gibi kullan, aksi halde emanete ihanet etmiş olursun. Kadınlarımızı modern batı kültürünün hegemonyasından kurtaralım. Aslına döndürelim. Bunun gündemini oluşturalım. Aksi halde bu gidiş LUD kavminin sonu gibi  olmaya davetiye çıkarmaktır. Kendimizi, neslimizi koruma endişesi taşıyalım. Neye, Niçin, Neden inandığımızın farkında olarak yaşayalım.
 ALLAH(C.C) Cümle kadınlarımızı kulluk bilincinde olan, tesettüre riayet edenlerden eylesin. İnşallah. Selam ve dua ile

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?