GÜVERCİNLERİ ÖLDÜRMEK

29-11-2015

Bizler güvercin edasıyla oyunlar oynayıp; koşup zıplayan çocuklarımızı gereğince koruyamadık. Onları kaçırdılar, yaraladılar, yaktılar hatta öldürdüler.

Çocukluklarını yaşayamadılar. O gonca güller ki açmadan soldular, soldurdular.

Etraflarındaki şahinlerden, atmacalardan, doğanlardan korumadık, koruyamadık.

Oysa ne hayaller kurmuştuk ne çok severdik güvercinlerimizi. Onları ellerimizle toprağa verdik.

 Bu ne? Vahşet! Bu ne? Gaddarlık! Çocukları öldürmek. İdam cezasını kaldıranlar ellerine kına yaksınlar. Yasalarla misket oynar gibi oynayanlar, ileriyi göremeyenler bu vahşetlerin ve canilerin olduğu belirsizliklere karşı önlem almayanlar rahat uyuyabiliyorlar mı? Acaba.

 ''Ateş düştüğü yeri yakarmış''  ateşin varlığını anlamak his etmek için yanıp ölmek mi?  Gerekir.

 Öldürenler kadar, önlem alamayanlar, koruyamayanlar çok mu masumlar?

Canlarımızı, güvercinlerimizi yok ettiler, yaraladılar yaktılar. Vurup öldürdüler canice.

İşin bir de politik, sembolik, felsefi boyutu var: UNİCEF. Olmaması varlığından daha iyi. Çocuklarla ilgili uluslararası çocukların her şeyinden güya sorumlu sorumsuz bir kurum.

 O minik elleri, bukle bukle saçları, masum bakışları, küçücük bedenleri boylarınca bir kabire verdik bir daha da geri almamak üzere onları hiçbir zaman göremeyecek şekilde.

 Çok şey yazıldı, çizildi. Canlarımız güvercinlerimiz için. Kimi bu acı realitenin siyasetini, felsefesini, edebiyatını, duygu sömürüsü yaptı kimi de güvercinlerimizi bebelerimizi biricik masum yavrularımızı hunharca ellerini kollarını sallayarak öldürdü.

 Duygusallaştım, kontrolümü kaybediyor, daha fazla yazmak istemiyorum zira içim yanıyor kalemim de ağlıyor.

 Yazıklar olsun! Koruyamayanlara, önlem alamayanlara...

 Gün geçmiyor ki şiddet, yaralama, öldürme, kaçırma, tecavüz, taciz gibi eylemler meydana gelmesin. Aileler eğitimsiz, eğitim başlı başına sorun ve yetersiz.

Bu ülkenin insanı okumuyor. Okutmuyor. Uygarlığı arayıp bulma kendi hayatlarına monte etme gibi bir dertleri yok gerek birey bazında gerekse kitle bazında böyle olunca da her kötülük her vahşet çok rahatlıkla sergilenebiliyor.

 Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?