GÜZEL BAŞLANGIÇ

02-09-2019

Yeni model Petrolspor, sezona güzel bir galibiyet alarak merhaba dedi. 
Yeni model diyorum gerçi ama gelen oyuncuların çoğu eski veya tanıdığımız futbolcular. 
Başlarında da yine tanıdık ve daha önce de görev almış Orhan Kapucu gibi bir hoca var. 
Tüm bunlara rağmen yeni sezona nasıl başlangıç yapacak diye merakla bekliyorduk.
Zira Kapalı kutu bir Petrolspor vardı. Burada hiç hazırlık maçı yapmamış ve takım ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değildik. 
Ligin ilk maçından sonra edindiğim kanı ise sevindirici bir şaşkınlık. Anlayacağınız son zamanların en iyi Petrolspor’unu izledim dersem abartmış olmam sanırım. Özellikle ilk yarıda yardımlaşma, paslaşma, rakibe baskı, hırs ve mücadele vardı sahada. En önemlisi tribünlere heyecanı geçiren ve zevkli oyunu ile kendini izlettiren bir Petrolspor vardı. Eksiklikleri ve aksayan bölgeleri vardı elbette ama ilk karşılaşma ve uyum sorunu mantığını güderek sonraki haftalara bırakacağım eleştiri oklarımı. Takımı iyice tanımak ve görmek lazım.
...
Gelelim karşılaşmanın enlerine. Petrolspor, sezonun ilk maçında 1954 Kelkit Belediyespor’u 2-1 geçerek güzel sinyaller verdi. Ali Kemal’in klas ve etkili oyunu, Okan Toprak ve  defansta Fahri Küçükyurt’un hırslı mücadeleleri, 5 numaralı formasıyla ilk yarıda defansta, son 45 dakikada ise ön liberoda görevini en iyi şekilde yapan Ardahan Gündoğdu galibiyetin mimarlarıydılar. Eski futbolcumuz Sabahattin Usta ise kendi kalitesini sahaya yansıtamadı. İleriki haftalarda eminim klasını konuşturacak. O zaman hücum anlamında daha etkili olacağımız şüphesiz. Sol bekte Veli Akbulut ve sağ açıkta Furkan Güneş ise vasat göründüler. Yediğimiz ilk gol de sol taraftan gelişen ataktan geldi. Orhan Kupucu ise sağ açık için 2.yarıda Furkan Güneş ve Ali Kuleli değişikliğine giderek oradaki bölgeye hamle yaptı . Gerçi Kuleli de çok etkili olamadı ama dediğim gibi ilk haftalarda bırakın oyuncuyu takımlar da hazır olamayabilirler. Bu anlamda maçı kazanan bir takımı eleştirmek doğru olmaz kanısındayım.  İlk haftada alınan galibiyetler değerlidir deyip takımı kutlamak gerekir. 
...
Bir kutlama ve tebrik ise bana göre yönetim ve taraftara. Maç haftasında ‘’Kadına Şiddete İnsanlığa İhanet’’ sloganıyla maçın tüm seyirci gelirini geçen haftalarda eşi tarafından hunharca öldürülen Emine Bulut’un kızına verileceği kararı takdire şayandı. Tribünlere asılan anlamlı pankartlar ile bu güzel düşünce iyice pekişti. Gerçi tribünlerde seyirci sayısını görünce şaşırmadım değil. İlk hafta karşılaşması, merakla beklenen Petrolspor ve bu anlamlı kampanya ile stat dolar diyordum ama olmadı. 
İnanıyorum ki bu galibiyetler artıkça tribünlerdeki sayı da artacaktır. 
Çünkü başarıya ve üst liglere hasret bir şehir var. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?