Hac...

Hac...
03-06-2022

Corona hastalığı ile ara verilen hac farizasının edasına bu sene yeniden izin verilmiştir.

Dünyan’ın her yerindeki yüz binlerce Müslüman hac farizasını ifa etmek için kutsal topraklara akın akın gideceklerdir.

Ülkemizden de bizleri temsilen yaklaşık 38 bin kişi kutsal topraklara gidecek, hac farizasını yerine getirecek ve haccı olarak İnşaAllah geri geleceklerdir.

İbadet olması yanında tüm İslam âleminin yılda bir defa bir araya geldiği bu koca kongre, renklerin ve dillerin Allah'ın birer ayeti olduğunu, makamın, zenginliğin ve statükonun bir üstünlük aracı olmadığını gösteren devasa görsel bir şölenidir.

Hz. İbrahim(as) davetine icabet, Hz. Hacer annemizin sabır ve itaatini bilmek ve Hz. İsmail(as) teslimiyetine şahitlik edeceklerdir.

İbadetler içinde meşakkati en fazla olan ve niyetinde "...bana kolaylaştır..." duası bulunan tek ibadet hac ve umre ibadetidir.

Ebu Hureyre(ra) rivayetle Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim hacceder de rafesten ( cinsi ilişki ve buna götüren kavli ve fiili davranışlardan) uzak durur ve büyük günah işlemezse, (Haccdan) annesinden doğduğu günkü gibi günahsız olarak döner. "(Mutefekkun aleyhi)

Doğduğumuzda yeni bir hayat başlangıcıyla bize bir isim verildiği gibi hac farizası sonucu Hacı... diye yeni bir isim almakta yeni bir safhaya adım atamaktayız.

Şeytani mağlup etmiş, mali ve bedeni olan bu ibadeti bil hakkıyla yerine getirmiş olabiliriz. 

Ancak şunu hiç unutmayalım ki; mağlup olan Şeytan, pes etmez, teslim olmaz, mücadele etmekten asla ve asla vaz geçmez. 

İnsi ve cinni yandaşlarını yardıma çağırır, destek alır, başarı için hille üstüne hille kurar. Bir anlık gaflet, peşi sıra gelecek yanlışlar "Annesinde ilk günkü gibi temiz..." olan haccı ters ikamete girmesine vesile olabilir.

Hacca giden veya gidemeyen İslâmî kendine din olarak seçen hepimiz; Şeytanın bu azmini bilmeli ve son nefesimize kadar uyanık olmaya çalışmalıyız.

Dünya hayatı bir imtihandan ibarettir. Bu imtihanı kazananlardan olmamız/olmanız dileğiyle

Selam ve dua ile...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?