HADİ HAYIRLISI

01-09-2016

Uzun bir aradan sonra 3. Lig maçları yarın başlıyor.

İlk maçımızda yarın deplasmanda Kırıkhanspor’a konuk oluyoruz.

Umuyorum ki, bizi mutlu edecek, önümüzdeki maçlar için bize moral verecek bir sonuç alırız.

Gerçi hazırlık maçlarında mağlubiyet güzergahından ayrılmadık ama, teknik yönetim kadrosu değişti. Bunun takımı kamçılamasını bekliyorum.

Kırıkhan zor deplasman. Ama Petrolspor takımı zoru sever. Son 2 yılda önemli dış saha maçlarında olmaz dedirten galibiyetler aldığımızı unutmayalım. Deplasmana gitmesek bile dua edelim, gönüllerimiz oyuncularımızla olsun.

***

Petrolsporla alakalı düşüncelerimi aktarmadan önce son 2 yıldan birkaç cümle ile bahsetmek istiyorum. Petrolspor Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından TPAO bünyesinde iken süper lig kapısından dönmüştük. Yönetim her ne kadar sonuna kadar destekledik; ama olmadı dese de o yıllarda siyasi etkilerden dolayı süper lig hayal oldu. Akabinde ise 3. Lige kadar gerileme dönemi yaşadık.

3 yıl önce TPAO Petrolspor’a artık destek olmayacağını deklare ettikten sonra yılların kulübü kapanma noktasına gelmişti. Batmanlı hiçbir işadamı takıma sahip çıkmazken, Batmanlıların futbolsever kahramanı Aydın Gülmez elini taşın altına koydu!

Kendi imkânlarıyla 3 yıldır takımı belli noktada tutuyor. Hatta önceki yıl bir üst lige çıkma şansını final maçında kaybettik. Geçen sene son maçlarda lige tutunduk. Sayın Gülmez, bugüne kadar kendi cebinden 5 milyon TL’ye yakın parayı takıma aktardı. Bundan şikâyet etmedi/etmiyor. Takımın Batman’a başarı kazandırması hatta üst ligi görmesi için yoğun bir mesai harcıyor.

Yani hem maddi hem manevi bir birikim harcıyor.

İşin enteresan tarafı Batman’da çok sayıda büyük iş adamları varken, hiç birisi bu takıma sahip çıkmıyor.

Öncelikle şunu söyleyelim; Petrolspor’un başkanı Aydın Gülmez olabilir. Ama, takım özünde Batmanlıların takımıdır. Bir şahsın takımı değildir. Sayın Gülmez, defalarca deklare etti: ‘Bu takımı sahiplenecek biri varsa devredeyim’”

Ama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öyle biri çıkacağına inanmıyorum.

***

Batman nüfus, gelir durumu, yapısı ve bulunduğu bölge itibariyle bir üst ligi hatta süper ligi hak ediyor. Futbol gibi önemli bir endüstri sektöründe maalesef çok gerilerdeyiz. Futbol, hem tanıtım hem de maddi anlamda illere büyük katkılar sunar.

Batman olarak buna vakıf değiliz.  İş dünyasından ilgili olanların sayısı da çok az…

İlgili olanlar da ellerini ceplerine atmaktan çekiniyor.

Maalesef tüm yük başkan Aydın Gülmez’in sırtında.…

TPAO gibi bir kuruluş bu yükü taşıyamazken Başkan Gülmez daha ne kadar bu yükün altında ezilmeyi göze alır?

...Ki, sayın başkan defalarca isyan noktasına geldi. Batman için tüm zor şartlara direnmeyi adet edildi.  Birçok sohbetimizde “Allah sana yardım etsin. Sendeki sabır kimsede yok”” demişimdir.

Batman gibi spora ilgisiz bir ilde takımı yönetmen, şampiyonluğa oynatmak gerçekten çok zordur.

Gerçi Valimiz Ahmet Deniz gereken desteği veriyor. Maddi olarak tatminkâr olmasa bile manevi anlamda katkısı büyüktür.  Aynı duyarlılığı Batman’ın kambur üstü iş adamlarından da beklediğimiz bir kez daha hatırlatalım.

 

…

Bu sezon öncesi Başkan Gülmez, takımın başarılı olması için yine çok çalıştı ve halen çalışıyor. Yeni bir yönetim kurulu oluşturdu. Takımın başına Türkiye’de isim yapmış Hasan Vezir’i getirdi. Takımı kampa gönderdi ve yeni transferler yaptı. Gerçi hazırlık maçlarında takımda bir ışık görmedik ama hazırlık dönemlerinde sıkıntılar olabilir.

Biraz daha zamana ihtiyaç var.  Her şey tam yoluna girdi derken yönetim kurulu Teknik direktör Hasan Vezir’in takıma uyum sağlayamadığı gerekçesiyle sözleşmesini karşılıklı feshetti. Başkan Aydın Gülmez yönetimin aldığı kararın arkasında durarak yönetimin vereceği kararı bekledi. Nitekim önceki gün yönetim kurulunun ortak kararı olarak Batmanlı bir teknik adama yani Tarık Yurttaş’a takımı teslim ettiler.

***

Yapılan transferler, teknik heyetin değişikliği çok tartışılacak ama bize düşen Bu saatten sonra şudur;

Batmanlılar olarak bu takıma sahip çıkmalıyız. Takıma zaman vermeliyiz. Bir iki mağlubiyetle her şey bitti hissine kapılmayalım ve takımın moralini alt üst edecek yaklaşımlardan kaçınalım.

Bir kent olarak veya birey olarak bu takıma katkı sunmuyorsak, sorunlarıyla boğuşurken sırt çeviriyorsak ve sırtını sıvazlayıp kenara çekiliyorsak o takımı, o başkanı, o oyuncuları eleştirme hakkımız yoktur.

Zaten yaptığımız tek şey bu...

Eleştirmek...…

Eee biraz da özeleştiri yapalım! Bu kimsenin işine gelmiyor tabi ki…

Böyle bir anlayıştan başarı çıkar mı?

Zor dostum zor...

Petrolspor ve başkan Gülmez’e yarın ki Kırıkhanspor maçı ve ligde başarılar diliyorum. Umarım, takım başarıdan başarıya koşar; Batmanlılar da ellerini ceplerine atarak desteklerini esirgemezler.

Aksi takdirde Futbolda başarı şansımız sıfıra yakındır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?