HAKKINIZI HELAL EDİN

24-11-2015

Yüreğimden düşlediklerimi kabullenen Batman’a, Batman Sonsöz Ailesine, sonsöz ailesinin çok değerli okurlarına ve en önemlisi de gazeteciliği önemseyen ve değer veren Sevgili Ercan Atay’a ve bütün sonsöz yazar ailesine, yüreğime kattıkları için teşekkür ediyorum.

***

Çok uzun zaman olmasa da askerlik görevi için Sonsöz ailesinden biraz ayrı kalmak zorunda kalacağımı, üzülerek belirtmek zorundayım.

Elbette bu süre zarfında imkânlar el verdikçe, yazı göndermekte ısrarcı olacağım.

Fakat imkânların el vermemesi düşüncesi ve malumunuz dönülmesi garanti olmayan bir yolculuğun, yolcusuyum. Bundan dolayı da üzerimde hak gördüğüm ve sahiplendiğim sonsöz ailesinden ve okurlarından, vedayı üzerimde bir yük olarak hissettiğim içinde, böyle bir veda yazısı ile ayrılmak istedim.

Bilinmesini isterim ki, okurdan ve sonsöz ailesinden, annemden ve babamdan ayrılacağım duyguya benzer duygular ile ayrılacağım. Çok hüzünlü zamanlarda, toplumu ayakta tutacak umudu hatırlatan yazılar, yazmaya çalıştım. Sevinç zamanlarında mutlulukları katlayacak anlamlar ile sizinle olmak kesinlikle mutluluk vericiydi.

Ben hayatımın en mutlu anlarını da yazılarıma yapılan eleştirilere ve yorumlara tanıklık edince yaşadım. O yazılar benim çocuklarım, onlarda ben yarının çocukları için hep güzellikler ve mutluluklar hayal ettim.

Onların her sözcüğünde dünyaya dair değişim umutlarımı taze tuttum.

Onlar ile yalnızlığımı aşıp, en kötü zamanlarda bile mutlu olma şansını yakaladım.

İşte bu mutluluğun yaşanmasına sebep elbette ki okurlardır.  Sonuç itibari ile yazıları güzelleştirenler de okurlardır. Bir yazı ne kadar büyük anlamlar taşırsa taşısın, anlamı yükleyecek birey bulamadığı vakit eksiktir. Biz yazarlar, sizlerden aldığımız duygu ile yazar, sizin okuduğunuz ve eleştirdiğiniz kadar gelişiriz. Bizler size hizmet için düşünmekle ile sorumluyuz. Bundan ötürü okuduğunuz her sözcük için size bütün samimiyetimle teşekkür ederim.

***

Sevgili okurlar;

Elbette, yazmak bir tercih değil, toplum adına bize yüklenen bir sorumluluktur. Bu anlayış ile yazmaya çalıştığım bütün yazılarda toplum faydasını gözetip, her şey insan içindir mantığını önemsedim.

09 Haziran 2014 tarihinden bu yana Sonsöz ailesinde sizinle olma güzelliğini yaşamak, elbette ki hayatıma katmış olduğum en büyük değerlerden biridir.

Yazmak benim için bir tutkuydu, bir de bu yazıları toplum için var etmeye çalışmak, tarifi güç duyguların sebebidir. Bu güzel duyguların bir yansıması olarak da gazeteciliği ve yerelliği çok önemseyerek yazmaya çalıştım.

Ülkemizde çoğu zihniyetin göz ardı etmeye ve önemsememeye çalıştığı yerel gazetecilik ve onların tabiri ile amatör yazarlık bana göre, halkın birebir duygularını ifade eder ve ülke açısından son derece önem taşır.

Bundan ötürü, yazar arkadaşlara bundan sonrası için yazmaya muhakkak devam etmelerini âcizane önerir, siz okurlarda Sonsöz’ü kesinlikle önemsemenizi ve okumanızı âcizane tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz ki; insan bildiği kadardır. Bilmenin yolları da aşağı yukarı bellidir. O yollardan gidenlerdir, aydınlığa erenler.

Son olarak bu yazı vesilesi ile geçmişim de saklı bütün kırılmışlardan, özür diliyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum.

Bilerek veya bilmeyerek kırdığım bütün yüreklerden af etmelerini temenni ediyorum.

Elbette tekrardan buluşmak umudu ile diyor ama kısmet farklısını nasip ederse de yüreğime yüreği değmiş bütün herkesten, haklarını helal etmelerini naçizane rica ediyorum.

Birkaç sosyal mesaj ile vedama varmak istiyorum.

Canlar;

Yarının çocukları için güzel yarınların mimarları, toplumu oluşturan her kişidir. Bunun bilinci ile yaşamanız, çocuklarınızın faydasına olacaktır. 

Umudu kırılmayan bir toplum direnci ile insanlığın bütününe saygı duyabilen bir toplumun varlığı, devleti inanılmaz güçlü kılacaktır.

Türkiye halkları arasında, insani ahlakın gelişmesi ve insana saygı konusunda tahammül seviyelerinin ciddi şekilde artırılması, toplumsal kutuplaşmayı yok edecektir.

Kadına toplum içinde var olan bakış açılarının olgunlaşması ve doğru seviyelere çekilmesi, toplum da olumluya yönelik ciddi değişimler olmasını sağlayacaktır.

Sevgiyle kalın.

Hakkınızı helal edin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?