Hamidi’nin ardından

Hamidi’nin ardından
03-03-2024

Herkesin malumu olduğu üzere Cuma günü acı bir haber aldık.

Hani derler ya “telefonum acı acı çaldı” diye…

Bir anda içimizi hüzün kapladı, nutkumuz tutuldu.

Son 40 yılık siyasi yaşama damgasını vurmuş mümtaz bir siyaset adamını kaybetmiştik.

Vefatına inanamıyorduk, etrafımıza soruyorduk “doğru mu?” Diye… kimse inanmak istemiyordu bu acı habere, kısa bir süre sonra gerçekle yüzleşiyorduk; ömrünü hizmete adamış, halkımızla bütünleşmiş, iki dönem Belediye Başkanlığı, üç dönem Milletvekilliği yapmış dürüst, mert ve cesur yürekli güzel bir insanı kaybetmiştik.

Sabah namazına kalkmış, seccadesini sermiş, abdest alırken oracıkta vefat etmiş.

70 yıllık yaşam süreci içinde herkese, her aileye faydalı olmak için gece-gündüz demeden çalışmış çabalamış ve büyük uğraşlar vermiştir. Sadece ama sadece halkı için her türlü fedakarlığı yaparak, yeri geldiğinde elini masaya vurmuş, yeri geldiğinde, uyumamış, yeri geldiğinde merhametli, cesur ve yeri geldiğinde de tuttuğunu koparan şahin olmuştur.

Aktif siyasi yaşamı boyunca gençlerin istihdam edilmesi için olağanüstü bir çaba göstermiş ve binlerce kişinin iş sahibi olmasını sağlamıştır. Sağcısı solcusu fikir ayrımı yapmadan insanlarımıza ekmek kapısı aralamıştır.

28 yaşında girdiği aktif siyasi yaşamına pek çok başarıları da eklemesini bilmiştir. Altyapıdan, imara imardan, sanayiye, istihdama, tarım, sağlık, eğitime ve modern şehirleşmeye kadar her alanda bir başarısı ve emeği olmuştur. Batman’ı Batman yapan anlayışın tek mimarı da ta kendisidir.

***

Merhum Ataullah Hamidi memleketimize büyük hizmetler kazandırmıştır. Bir basın mensubu olarak kendisi ile bir çok anımız var.

Tuttuğunu koparan, yetenekli ve üstün siyasi dehaya sahip bir şahsiyeti.

Dürüst, cesur ve ilkeli siyasi anlayışı vardı ve herkesin insani bir yaşam standardında hayatını idame ettirmesi gerektiğini, adil bir gelir dağılımı ile toplumun mutlu olabilmesi için çabalardı.

Tuttuğunu koparan, yenilikçi, gerçekçi, katılımcı bir politikadan yanaydı. Kapısı herkese ama herkese açıktı.

Yediden yetmişe herkes O’nu sever ve sayardı. Telefon numarası ilk aldığı numara idi. Hiç değiştirmedi ve kim ararsa mutlaka cevap verirdi.

Ulaşılması en kolay Milletvekili ve Belediye Başkanıydı.

Hamidi’nin son haberini yapmakta bize nasip oldu. Batman Son Söz Gazetesi olarak, yerel seçimlerle ilgili bir değerlendirmede bulunmuş ve “Tavrımız Belli” başlıklı haberine birinci sayfadan yer vermiştik.

Gerek Belediye Başkanı ve gerekse de Milletvekili olarak hiç bir zaman gönlümüz birbirimizde kalmadı.

Gönül kırmazdı herkese alçak gönüllülükle yaklaşır ve o şekilde davranırdı. İkna kabiliyeti çok yüksekti. Geliştirdiği projeleri ilgili bakanlıklarda kabul ettirir ve kolayca ödemek çıkarırdı.

Adil ve eşitlikçiydi, haksızlıklara karşıydı ve haksızlık yapılmaması için azami hassasiyet gösterirdi. Sosyaldi ve ülke genelinde sayısız dostları ve arkadaşları vardı. Mert ve cesur yürekli bir insandı. Batman Hamidiye gerçekten de çok ama çok şey borçlu.

Seni asla ve asla unutmayacağız ve seni her zaman gönlümüzde yaşatacağız.

Adının bir çok yere verilmesi için de hep uğraş İçinde olacağız.

Çünkü senin bu memlekete ve insanlarımıza büyük emeğin ve hatırın var.

Mekanın Cennet, makamın âli olsun.

Koca yürekli adam…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Seyfullah gezer
Seyfullah gezer 2 ay önce
Ölüm haktır. Her nefis ölümü tadacaktır. İnne lilleh ve inne ileyhi raciun.
Ataullah Hamidi iyi bir politikacıydı. Allah rahmet eylesin.
Hamidiyi anlatmak satırlara sığmaz ana içimizdekini kelimelere yansıtmışsın.
Yüreğine sağlık.
Vehbi
Vehbi 2 ay önce
Ben Hamidi sayesinde işe girdim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Biz gençlere büyük emeği var.
Ercan Baba ellerin dert görmesin yazı mükemmel olmuş….
Ali Saraçoğlu
Ali Saraçoğlu 2 ay önce
Dostum çok güzel bir yazı olmuş. Ataullah Hamidi çöl güzel bir insandı ardından güzel yazılar yazılıyor. Hamidi her şeyin en güzelini hak ediyor… tebrikler