HAMİDİ’YE AÇIK MEKTUP

31-05-2016

Sayın Milletvekilim,

Uzun yıllardan sonra sizleri TBMM çatısı altında görmek Batmanlılar olarak bizi sevindirdi. Zira Batman’ın bir sürü problemi var, Batmanlıların beklentileri, özlemleri var.

Belediye Başkanlığınız döneminde yürütmüş olduğunuz başarılı projeleriniz ile daha önceki dönemlerdeki vekilliklerinizde Batmanlıların Ankara’daki müşküllerini halletmenizdeki gayretleriniz halen insanların dilerinde pelesenk olmuş, sizi her zaman bu hizmetlerinizden dolayı takdir edeceklerdir.

Sayın Hamidi;

Hizmet erbabı bir siyasetçi olduğunuz için sizden tüm Batmanlılar adına bir talebimiz olacaktır.

Siz de bilirsiniz ki, spor bir il için ulusal bir bağ, büyük bir tanıtım aracı ve o şehre her alanda ekranlarda söz hakkı sunan bir araçtır.

Yıllardır Batman’ı spor alanında tanıtan yegâne takım Batman Petrolspor olmuştur. Petrolspor’un kapısına kilit vurulacağı günlerde, Batman için sporsal alanda büyük bir kayıp yaşanacağı günlerde Aydın Gülmez Başkan, elini taşın altına koyarak Batman Petrolspor’u Batman’ımıza yeniden kazandırdı diyebiliriz.

İlk dönemlerde aşkla, inatla tüm benliğiyle mesaisine Petrolspor’a sarf eden Aydın Başkan, ne yazık ki yalnız bırakıldı.

Batman’da belki de ilk kez bu çapta halk desteği alan ve bunu büyük bir kamuoyu desteği şeklinde bulan Aydın Başkan, ne yazık ki Batman’ın iş dünyasından ve siyasilerinden yeterli desteği hatta hiç destek göremedi.

Hedef ve hayallerinin çok çok gerisinde, makûs günlerine dönmeye yüz tutmuş bir Petrolspor, onun belki de hayatındaki en büyük hayal kırıklığı oldu.

Muhakkak ki bir Batman sevdalısı olarak siz de bütün konular gibi bu konunun da takipçisisinizdir. Durum size de ayandır muhakkak...

Sayın Milletvekilim,

Siz iktidar partisinin ilimizdeki tek vekilisiniz, bu konuda sizden taleplerimiz olacak. Petrolspor’a destek vermeniz dileğimizdir.

Petrolspor için resmi olarak ne gerekiyorsa takipçisi olmanız Batmanlıların, bilhassa gençlerin temennidir.

Değerli Vekilim,

Siyasetin dışında da Batman’ın kanaat önderi olarak temayüz etmiş birisiniz.

Sizden bir diğer talebimiz, Petrolspor için Ankara’da ve Batman’da Batmanlı bürokrat, siyasetçi ve işadamları ile bir lobi kurmanız, bunda öncülük etmeniz ve Batman sporu için maddi manevi katkılarda bulunmanızdır.

Aslında sadece spor da değil, Batmanlıların diğer problemleri ile yakından ilgilenmenizdir. Sizin Batman’a sağlayacağınız katkılar muhakkak size Batman toplumu nezdinde daha büyük bir destek sağlayacaktır. Ve halk desteği alan her siyasetçi daha kudretlidir.

Kampanyalar, dayanışma geceleri, fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantılar yapılabilir. Petrolspor şahsında Batman’ın tüm meseleleri için böyle aktivitelerin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bunlar yapılırsa sanırım Batman dışındaki Batmanlıların da ilimizle bağları kuvvetlenir, sahiplenme noktasında bir ilerleme kaydedilir.

Batman gençliğinin her zaman şikâyet ettiği imkânsızlıklar, sizin gayretleriniz ile kırılabilir. Spor bir il için büyük bir imkândır.

Petrolspor’a yapılacak her iyilik bizzat Batmanlılara yapılmış olacaktır.

İlerleyen yıllarda eğer bu takımı daha iyi yerlerde görebileceksek, bu takım Türkiye’nin devlerini ilimize getirecek, her hafta ülkenin ulusal kanallarında adından söz ettirecek ve ilimizin böylelikle reklâmını en güzel şekilde yapacaksa bunda sizin payınız da olacaktır ve olmalıdır da.

Batmanlılar adına sizden bu isteklerde bulunuyoruz. Aydın Başkan’a destek olmanız temennimizdir.

Sizin vereceğiniz her desteğin diğer Batmanlılar için de örnek olacağını ve teşvik edici olacağını biliyoruz.

Siyasi hayatınızda başarılarınızın devamını dilerken bu temennilerimizin gerçekleştirilmesini dilediğimizi de bir kez daha ifade ediyorum.

(Milletinin efendisi milletine hizmet edendir.- Hz. Muhammed)

İyi günler diliyoruz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?