HARİKA GALİBİYET

HARİKA GALİBİYET
22-02-2022

Keyifle kaleme aldığım bir hafta olduğu için öncelikle çok mutluyum. Harika bir galibiyet oldu harika. Üç puandan fazlası oldu dersem abartmış olmam.

Rakiplerinin puan kaybettiği haftada önemli eksiklerine rağmen galip gelmek müthişti. Tribünlerin coşkusu ve maç boyu baskısı muazzamdı. Osmaniyespor karşısında gol yemeden 2-0 farkla kazanmak harikaydı.

Aykut Çift’in gol atması olağandı ama ilk defa farklı bir isimin gol atması ve statta anons edilmesi güzeldi. Bu ismin yeni transfer Tahsin Hacımustafaoğlu olması da apayrı güzeldi. Tıpkı golündeki şık ve düzgün vuruşu gibi.

Evet, nereden bakarsanız bakın  harika bir galibiyet oldu.

Ama bir şey hariç. Bana göre bazı bölümlerde oynanan futbol! Hep önde olmamız, rakip gol atmasın diye baskı yaptığımız, galibiyeti 2.golle bulduktan sonra keyiften atladığımız oyuna. Erken bulduğumuz golle rakibin tüm planlarını bozduk ve bunun avantajını iyi kullandık. Takım kötü değildi yanlış anlaşılmasın. Ama harika da değildi. Müthiş taraftarı önünde daha arzulu, daha iyi top yapan ve hücumda daha etkili olan Petrolspor görebilirdik.

Tamam önemli eksiklerimiz vardı. Ahmet Teker, Savaş Çakır, Ferhat Canlı, Emre Pehlivan sakatlıkları nedeniyle, Ali Kemal Başaran ve Samet Kırım ise sarı kart cezaları nedeniyle yoktular. Ama Özellikle Ali Kemal Başaran’ın yokluğunu fazlaca hissettik. Topu oyuna koymakta bazı bölümlerde zorlandık. Sol bekte de Samet Kırım’ın yerine diğer yeni transferimiz Enes Bayır oynadı.

Normalde mevki olarak sağ bekte oynayan Enes, mecburen solda oynamak zorunda kaldı. Kötümü oynadı derseniz hayır derim ama Samet Kırım kadar etkili değildi haliyle. Savunma arkalarına atılan paslarda bazı zamanlarda yüreğimiz ağzımıza gelse de Erdi, İlyas ve Kaleci Cihan’ın performansları rakibe fırsat vermedi.

Geçen hafta eleştirdiğim Okan Toprak ise bu hafta nihayet silkeledi kendini. Orta alanda ve savunmada önemli işler yaptı. Maçın adamı Akın Akman ise günündeydi. Hem ilk golde hem de ikinci gol de Akın’ın, akıl dolu pasları ve mücadeleci oyunu vardı. Hep derim takımın beyni oynarsa takım da oynar diye. Aykut’un 20.golünü atması bir tarafa rakip savunmadaki presi ve hırsı da bizleri oldukça memnun etti. Galibiyeti getiren oyun elbette eleştirilmez ama eksikliklerimizi de görmezden gelemez, bu oyuna da harika diyemezdim. Bu hem takıma hem de okurlarıma yanlış olurdu.

Sonuç olarak Kütahya ve Nevşehirspor’un mağlup olması bu galibiyeti fazlasıyla önemli kıldı. Rakiplere bakmadan maç maç ilerlemeliyiz tabi ki ama onların da puan kayıpları tünelin sonundaki ışığı görmemiz için önemliydi. Biraz olsun ensemizde nefeslerini hissetmeyecek ve moralden daha iyi olacağımız için de ayrıca avantajlıydık.

Ama bu galibiyet fazla abartılmadan unutulmalı ve önümüzdeki Karamanspor deplasmanına odaklanmalıyız. Malumunuz deplasmanlarda bu devre karnemiz iyi değil. Hem bu istatistiğimizi düzeltmeye hem de ilerleyen haftalardaki zorlu fikstüre girmeden önce mutlaka kazanmalıyız.

Sürpriz sonuçların alındığı döneme girmişken çok dikkatli olmamız ve buna mahal vermememiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

Finali her zamanki gibi yürekli taraftara değinerek yapacağım. Bir takıma nasıl katkıda bulunurun örneğini gösteriyorlar. Sahanın için de biz de varız dercesine müthiş tezahüratları takdire şayan. Hayalini kurdukları şampiyonluğa her hafta biraz daha yaklaşıyor olmanın heyecanını hissettiriyorlar. Bu coşkuya tüm şehir eşlik etmeli. Statta artık yer kalmamalı.

Emin olun bu takım ve bu şehir bunu fazlasıyla hak ediyor. Şehir demişken cadde, sokak, dükkan ve evler bayraklarla süslenmek için neyi bekliyor. Şampiyonluk havasına şimdiden sokmak için değil, bu takımın yanında olduğumuzu herkese göstermek için önemli.

Son 11 maç kaldı ve belki de daha erkeni.

Neyi bekliyoruz acaba!

Haydi heyecan sarsın tüm şehri.

Ateşi buradan yakmış olayım.

Hissedin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?