HAVALİMANIMIZ

05-08-2018

Ülkemizde havacılık sektöründe her geçen gün yeni atılımlar gerçekleştiriliyor. Havacılıkta Türkiye önemli bir konuma sahip…

Ulaştırma Bakanlığı, son yıllarda devasa atılımlar gerçekleştirerek ulaşım alanında büyük yatırımlara imza attı. Bu alanda en dikkat çekici yatırımlar da bana göre havacılık alanında yapılan yatırımlardır. Batman Havalimanı’nın 2010 yılında modern bir görünüme kavuşturularak DHMİ tarafından işletilmeye başlaması da Batman için çok önemli bir yatırım oldu. 

Havacılığa verilen önemle birlikte Batmanlılar da uçmayı sevdi ve uçak en çok tercih edilen ulaşım araçlarının başında yerini aldı.

Her sene Batman havalimanının misafir ettiği yolcu sayısı hızla artıyor ve yolcu sayısı 2017 yılı itibariyle Batman nüfusunu geçti.

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün her ay basınla paylaştığı verilere bakıldığında gerçekten gayet işler bir havalimanımız olduğu görülüyor.

Havalimanımız çalışıyor, ancak Batman halkının talepleri var mı bu konuda bir de ona bakalım.

Öncelikle Batmanlılar Antalya, İzmir, Muğla gibi şehirlere tarifeli seferler düzenlenmesini beklerken, yoğun ticari ilişkilerin olduğu yurt dışı bazı noktalar için de aynı talepte bulunuyorlar. Burada görev siyasetçi ve bürokratlarımıza düşüyor. Bu konuda ısrarcı olmalarını umuyoruz.

***

Havalimanımız gerçekten donanımlı, modern ve çağdaş bir havalimanıdır. Havalimanı personelinden idaresine kadar herkesin elini taşın altına sokarak çalıştığını ve en mükemmel hizmeti vermeye gayret ettiğini düşünüyorum. Hemşerilerimizin hava ulaşımından ve havalimanından söz ederken sarf ettikleri “büyük nimettir” sözü de buna kanıt sayılabilir. Havalimanımız sadece Batmanlılara hizmet veriyor da değil. Başta şuan pisti tadilata alınan Siirt olmak üzere, çevrenin çoğu ilinden Batman’a gelip uçakla seyahat eden vatandaşımız var. Bazen misafir ettiğimiz gazeteci arkadaşlarımız, eş-dost ve tanıdıklarımız geliyor. Onlar da neden direk uçuşların olmadığını soruyorlar. Havalimanımızı da övmeden edemiyorlar. Böyle bir havalimanının daha fazla uçuş trafiğini kaldırabileceğini ve Batman’ın bunu hak ettiğini de vurguluyorlar.

***

İlimizde en verimli çalışan, en güzel hizmetlere imza atan kurumlardan biri de havalimanımızdır. Ancak geçenlerde sosyal medyada havalimanımızla ilgili bazı yanlış bilgilerin dolaştığına şahit olduk. Parçalanmış bir valiz fotoğrafını paylaşanlar, valizin Batman havalimanında parçalandığını öne sürmüşlerdi. Ancak konuyu araştırınca valizin Batman Havalimanı ile hiç mi hiç ilgisi olmadığını anladık. Bahse konu valizin 30 Ağustos tarihinde Bodrum’dan İstanbul’a giden bir yolcuya ait olduğu ve Batman’la hiç ilgisi bulunmadığı anlaşıldı. Konuyla ilgili havalimanı yer hizmetleri personelleri de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını, valizlerin güvenle taşındığını ifade ettiler. Kaldı ki bir problem olduğu takdirde yolcuların yasal hakları bulunduğunu ve bu hakları kullanmaları gerektiğini de eklediler.

Sosyal medyayı hepimiz kullanıyoruz. Ancak kurumlarımızı töhmet altında bırakarak değil, kurumlarımıza sahip çıkarak, beklentilerimizi ifade ederek kullanmalıyız. Sosyal medyayı doğru kullanmalıyız.

Yukarda da söz ettiğim gibi modern, güzel bir havalimanımız var. Bizim yapmamız gereken, özellikle sosyal medyada taleplerimizi iletmektir. Antalya’ya, Muğla’ya veya Batmanlıların aktarmalı olarak yoğun gittikleri merkezlere direk uçuşların Batman yapılması için talepte bulunabiliriz. Ama lütfen havalimanımıza sahip çıkalım. Kurumlarımıza sahip çıktığımız sürece işlerin daha güzel yürüdüğünü hep beraber göreceğiz.

Kalın Sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?