HAVAŞ GELMELİ

11-06-2018

Anlaşıldı, bu şehirde uçak bileti fiyatlarının düşeceği yok, geriye tek çözüm kalıyor.

Havaş otobüs işletmeciliğinin Batman`a getirilip Bilet fiyatları daha ucuz olan Diyarbakır`a karşılıklı seferler düzenletilmesi.

İstediği zaman istediği yere uygun fiyata uçabilmek Batmanlıların en doğal hakkıdır. Ama sanırım biraz kamuoyu oluşturmak gerekiyor bu konuda. Geçenlerde Havaş yetkililerine ulaştım, mailler attım. Ve şu cevabı aldım; “Yoğun bir talep oluşursa resmi kanallardan neden olmasın’’.

Buradan Sayın Belediye Başkanım ve Sayın Valime sesleniyorum.

Diyarbakır havalimanına rahatça ulaşım için Havaş`la lütfen bir an önce temas kurun. Memleketimizde Havaş hizmetinin olması Batman ekonomisini de turistik anlamda ciddi açıdan canlandıracaktır. Buna eminim.

İnsanlarımız artık çok hareketli ve eğlenceye, gezmeye tozmaya düşkün, nice insanlar biliyorum, hafta sonu İstanbul`a maçlara, konserlere giden. Batman’dan yada Diyarbakır’dan uçak alternatifleri yolcu sirkülasyonunu ciddi anlamda arttıracaktır.

Geçen hafta bahsettiğim Batmanda kültür-sanat etkinliklerindeki çeşitlilik azlığı maalesef bir gerçek. Havaş’ın Batman’a gelmesiyle de bu sıkıntı minimize olacaktır. Batman`a ulaşım konusunda Havaş gibi alternatif kanalların açık olması çeşitli sanat grupları için de bir nevi oksijen borusu vazifesi alır diye düşünüyorum.

Şuna eminim Batman insanına alternatif güzergâhlar sunulursa, insanlar hafta sonu mu dersin resmi ve dini bayramlar mı dersin yerlerinde durmazlar, sık sık gezerler. Düşünün, hala Antalya ya direkt seferimiz yok, haftada 3 sefer bile uçak konsa, ciddi katılım olacaktır.

Batmanlılar keyfine düşkündür, son dönemde sayıları iyice artan Gezi firmalarından biliyorum, otobüsle yapılan gezilere bile yoğun rağbet var. Karadeniz`e, İzmir`e, Bolu`ya, Kapadokya’ya ciddi turist gönderiyor Batman. Bu yolculuklar, neden uçakla yapılamasın ki? Uçak konforu aktarmalı seferler yüzünden iki bilet ücreti masrafına dönüştüğünden birçok seyahat ertelenmekte, iptal edilmekte. Daha aktarmalarda hava alanında bekleme süresi eziyetlerini hesaba katmıyorum bile.

Diyarbakır hava alanından yurt dışına seferlerin yakın dönemde başlamış olması da Batman-Diyarbakır arası Havaş gereksinimini iyice arttırmış durumda. Yurt dışında akrabalarını, eşini dostunu görmek isteyen ciddi sayıda insan var. Bu potansiyel değerlendirilmeli. Tamam kıyı kenti değiliz fakat eğlencesine düşkün bir milletiz, gezmeyi tozmayı seviyoruz, farklı kültürleri tanımak istiyoruz, Havaş hizmetinin sadece kıyı kentlerde yoğunlaştığını gözlemlemekteyim bu yüzden bir çekince var fakat bu yoğun talebi seferler başladığında bir görün derim.

Birçok arkadaşım ucuz uçak bileti bulabilme adına telefonlarındaki aplikasyonlarla tetikte duruyor, alarmını kuruyor. Ama bu bir yarışa, fırsata dönmemeli. Havaş, bir lüx değil,  bir gereksinimdir.

Yıllarca, vekillerimiz bu konuda uçak seferleri ha geldi ha gelecek diyerek açıkçası bizleri oyaladılar, Bu konunun üzerine ne kadar düştüler bilmiyorum ama son tahlilde uçak sefer sayısı bu şehirde artmadı, artamadı. Havaş, bu yüzden ciddi alternatif seçenektir.

Şimdi, önümüzde ciddi bir seçim var, ben vekil olsam, icraatlarım arasına uçak seferlerini hadi olmadı, havaş seçeneğini vatandaşın önüne koyardım.  Artık bu şehirde bir şeyler gözle görünür şekilde değişmeli. Evet, ısrarla söylüyorum bu memlekete HAVAŞ gelmeli!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?