HAYAT PAHALILIĞI ÜZERİNE

HAYAT PAHALILIĞI ÜZERİNE
18-08-2021

Değerli Sonsöz Gazetesi okulları; bildiğiniz üzere şu an ülkemizin en gözde yerinde tatil ve ziyaret ortaya karışık herkes gibi yaz tatilini geçirmekteyim.

Tatil geçirdiğim yerin ismini vermek istemiyorum aslında ama birçok tatil bölgesinde anlatacağım durum hep aynı.

Sözlerime Batman Belediyesine teşekkür etmekle başlamak istiyorum.

 Özellikle temizlik altyapı çöp toplama ve kesintisiz her eve temiz su ulaştırdıkları için...

Dedim ya ülkemizin en gözde tatil beldesinde temiz suya ulaşmak neredeyse imkânsız. Herkes hazır su kullanmak zorunda bu bir.

 İkincisi çöpler maalesef hem yerlerde kol geziyor ve de zamanında toplanmıyor ya da yetersiz kalıyor. Yolların birçoğunun asfalta eskimiş yaya kaldırımları yetersiz, kanalizasyon altyapısı yok denecek kadar az ve her yer neredeyse kokuyor...

Bu turistik ve güzide ilçede gördüklerim ve yaşadıklarım karşısında.

Ben buradan Batman Belediyesi ve çalışanlarını Batmanda verdikleri emekten dolayı tebrik ediyorum. ve özür diliyorum bazen köşemden onlara eleştirim olmuştur, ama demek ki Belediye ekipleri sıkı çalışıyor. Alkışlar Batman Belediyesi çalışanlarına.

***

Bir özürüm de Batman esnafına olacak ki ben buradan çaycısından, pazarcısına, bakkalından, marketine, dönercisinden lokantasına, giyimden mağazasına kadar olan bütün Batman esnafına fedakarlıklarından, halka uygun fiyatla satış yaptıklarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum.

Diyeceksiniz neden bu kadar teşekkür ve tebrik ediyorsunuz...

Burada bir tek şeftalili 7 liradan aldığım için, bir lahmacunu 20 liraya yediğim için, bir tavuk döneri 17 liradan yediğim için, bir tek dometezi 3 liraya yediğim için, bir terliği 50 liraya aldığım için, bir tişörtü 120 liraya aldığım için,bir gecelik otel parasına 800 lira ödediğim için Batman merhaba esnafımızı tebrik ve teşekkürü bir borç bildiğim için bunları yazma ihtiyacı kendimde hisettim...  Bu arada Şehir içi toplu taşıma ücreti ne kadar biliyormusunuz; az  5 lira…

Şimdi diyeceksiniz tatil bölgesi olacak bu o kadar; kira pahalı filan...

Yok efendim öyle değil ve böylede düşünmemek gerekir, kaldığım yer Antalya’ya çok yakın her yer sera ve tarım bölgesi, İzmir yakın, Manisa yakın yani yapılan şey vatandaşa kazık başkada bir şey değil…

Buralar böyle alıştırılmış, böylede gidiyor..

Buraların hepsi Batmana kurban olsun, biz insanız insan, evet belki aksadığımız ve öğreneceğimiz hayata dair bir çok konu var ama Allah’a çok şükür bir çok yönümüzle bir çok şehirden daha mütevazi ve merhametliyiz.

Bu yüzden ben diyorum ki; huzuru uzaklarda aramayın, çevrenizi huzura kavuşturun ve mutlu olun.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?