HAYATI DEĞERLENDİRMEK

21-04-2021

Dünya okyanusunda, zaman tünelinde geçen insanın hayatını değerlendirelim. İnsan: kendine özgü şekli, yapısı ve duruşuyla  eşrefi mahlukattır. İnsanı doğumundan ölümüne kadar dünya hayatını sevk ve idare eden akıl ve iradedir. Akıl ve iradeyi oluşturan inanç, çevre şartları ve toplumun gidişatıdır. Akıl ve iradeyi değerlendirme bilgi ve kapasitesine göre insanın hayatı oluşur.  Bu hayat ya yaratılış amacına uygun Allah’a kulluk bilincinde, ya da şeytanın güdümündedir. Seçim insanın kendi iradesinde .
Evrenve  içindeki insanı yaratan yüce Rabbim Allah; hayatın kurallarını da bildirmiştir. Akıl ve iradesiyle hayatını oluşturma yeteneğinde olan insan, bu yeteneğini ya yaratılış gayesine uygun Allah’ın mesajı Kur’an-ı kerimin kılavuzluğunda kullanacak, ya da şeytani dürtülerin etkisinde. Bu seçim, dünya okyanusunda, zaman tünelinde geçen insan hayatının kaderidir. İnsanın her anı kayıt altına alınmaktadır. Huzuru mahşerde hesabını verecektir.
  Dünya hayatını Kur’an-ı kerim şöyle tarif etmektedir. ‘’ Bu dünya hayatının (göz alıcı ve gönül çekici ve bir o kadarda gelip geçici oluşunun) misali aynen şuna benzer: Gökten bereket yüklü bir yağmur indiririz de insanların, hayvanların beslendikleri yer yüzü bitkileri onun sayesinde (filizlenir, boy atar ve dal budak salıp) bir birine girer. Nihayet yer yüzü (rengarenk çiçeklerle, iştah kabartıcı tatlı meyvelerle) süslenip bezenerek tüm görkem ve güzelliğiyle (bir gelin gibi) arzı endam  ettiği ve sahiplerinin orada (yetki ve) egemenlik sahibi olduklarını (ve onu keyiflerine göre kullanabileceklerini) sandıkları bir sırada bir gece  veya gündüz vakti ortaya emrimiz ( korkunç bir afet şeklinde) gelir ve o güzelim bağı, bahçeyi sanki daha dün orada değilmiş gibi kökünden biçip yok ederiz. (İşte ey insan dünyanın nimet ve zevkleri de gün gelecek böyle yok olup gidecektir. Bakın) Düşünüp ibret alacaklar için ayetlerimizi böyle net olarak ortaya koyuyoruz.’’(Yunus suresi;24.ayet) ‘’ Allah;(kullarını) selam(ve selamet) yurduna (barış ve esenlik yurdu olan cennete) çağırmakta ve(bu çağrıya uyarak, ilahi lütuf ve rahmete nail olmak) isteyen (her kesi) doğru yola iletmektedir.’’(Yunus suresi;25.ayet). O halde cennet yolcularına müjdeler olsun! 
Bu günkü insanlığın gittiği yolun Kur’an-ı ifadesine bakalım. ‘’Onların çoğu( hiçbir dayanağı olmayan kuruntu ve) zannın peşine takılırlar. (ne kadar gösterişli ve yaldızlı olursa olsun, hiçbir zaman zan) Hakikat (bilgisin)in yerini tutmaz. (Hiç kuşkusuz) Allah; onların yapıp ettikleri her şeyi (en ince ayrıntısıyla) bilmektedir. (ve cezalarını mutlaka verecektir.)’’ (Yunus surei;36.ayet). Günümüzde plandemiCovid/19 vürüs salgını dünyayı etkisi ve yetkisine almıştır. Dünyayı idare etme sevdasına kapılan finans sahibi Biil Gates, George Soros ve Rockefeler’lerin  güdümünde olan Pentegonun virüsü üretip dünyaya saldıkları sahip oldukları yayın organlarında dünyaya ilan edildiği malumdur. Bu kişiler Corono virüs aşısını üreten aşı firmalarının da sahipleridir. Bu vürüs ile dünya nöropsikolojik teste tabi tutulmaktadır. İnsanlarda gelecek korkusu ve endişesi bedbinlik oluşturulmaktadır.  Bu oyuna gelmeyen Tanzanya cumhur başkanı JonMogofili  karşı çıkınca hayatına son verildi. Faili meçhul olarak öldürüldü. Bu gün insanlar HES Kodu havuzuna sokulmakta. HES kodu almayanlar hayattan dışlanmakta. Yakında insanlara CİP takılarak Dijitalizimle sevk ve idare edecekler.Yeni  dünyadüzeni Dijital kölelik. Devletlerde plandeminin maşası.
Bu günkü durumda aklını kullanan insanın yapması gereken, dünyanın gidişatına dur diyerek bütün zan ve ön yargılardan sıyrılarak Allah’ın mesajına sarılarak hareket etmektir. ‘’ Ey insanoğlu!  Tam bilmediğin bir şeye kanma ve ön yargıyla hemen peşine düşme. İşitme, görme duyusu ve beyin, hepsi böyle hatalı davranıştan sorumlu olacaklarından onları devreye sok ve yardımlarını iste/ algılama organlarını ve aklını çalıştırarak ondan sonra kararını ver.’’(İsra suresi;36.ayet). Dünyayı idare etme sevdasında olan şeytanın uşaklarının dolduruşuna gelme. Bunun sonucunu hem dünyada hem de ahirette göreceksin. ‘’Allah insanlara hiçbir şekilde haksızlık etmez!  Ama asıl insanlardır  bizzat kendi kendine haksızlık edenler.’’ Yunus suresi;44.ayet) İnsanlar hem de bunu dünya hayatının gelip geçici zevkleri için yaparlar. Oysa dünya hayatı çabucak geçip gidecek ve kıyamet günü dirilip Rabbimizin huzuruna çıkacağız. Herkes hesabını verecek.  Aklını kullanan, onun bunun kölesi olmaz.Rabbine kul olur. 
 Dostlar; Bu günkü hayatımızı değerlendirerek, geleceğimizi inşa etmeliyiz. Alemlere Rahmet Kur’an-ı kerimin indirildiği bin aydan(bir ömre bedel) hayırlı kadir gecesini içinde barındıran Ramazan ayında olduğumuz günlerimizi Allah’ın rızasına göre değerlendirmeye çalışalım. Rabbimizin şu mesajına yönelelim. ‘’ Kullarım sana benden sorduklarında, iyi bilsinler ki Ben çok yakınım. Bana dua edenin çağrısına karşılık veririm. Öyleyse onlar da icabeti yalnız Benden beklesinler  ve Bana tam güvensinler ki, hak yoluna yöneltilsinler.  ’’Bakara suresi;186.a)Dua ; dillerimizle söylediklerimizden çok, ellerimizle yaptıklarımızdır. İddiamız, hareketlerimiz, eylemlerimiz duamızdır. Dünya okyanusunda, zaman tünelinde geçen hayatımızı değerlendirerek hakkını verelim. Dünya ve ahiret saadetine kavuşalım! İnşallah!      Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?