HAYDİ EĞİTİME

HAYDİ EĞİTİME
26-01-2022

Müjde veriyoruz!

Gençlerimize ve okul okuyamayan tüm yaşı geçmişlere müjde veriyoruz. Artık herkes bir meslek sahibi olsun…

Kimse açıkta kalmasın, mesleksiz kalmasın, diplomasız kalmasın…

Bu fırsatı kaçırma… Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yap… bir meslek öğren… Düzenli maaş al… Lise diplomasına sahip ol…

Milli Eğitim Bakanlığının meslek sahibi olması için büyük bir imkan ve büyük bir fırsat oluşturuldu. Bu fırsatı diploması olmayan herkes değerlendirmeli…

Bu hizmet diploma alamayanlara “MESEM” adı altında sunuluyor. Ülkede diploma almak isteyen herkes için büyük bir fırsat.

Haydin! Okul okuyamamış ve diploma alamamış her kim varsa bu fırsattan yararlanın…  

***

Hizmet kısaca şu şekilde…

İlköğretim diploması olanlar için Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir eğitim başlattı. “MESEM” yani Mesleki Eğitim Merkezi Meslek liselerinin bünyesinde açılmaya başlayan ve ilköğretim mezunları için hem mesleklerini sürdürebilmeleri hem de okul okumalarını sağlayan aynı zamanda Asgari ücretin üçte biri ücret alıp iş kazası ile meslek hastalığı sigortasından faydalanabilecekler.

Kısaca lise diploması olmayan her şahıs için kaçırılmayacak bir fırsat. Hiç kimse ben okul okuyamadım, şartlarım oluşmadı diyemeyecek. Ortaöğretim diplomasın alan herkese geçerliliği olan bir işi yapabilmeleri için, gerekli mesleki bilgi ve davranışlar kazandırılacak.

Okula devam zorunluluğu yok. Haftanın sadece bir günü derslere devam edilecek. Bu eğitim gün boyu olabileceği gibi hafta sonu da olabilecek. Gerekirse gece de olabilecek.

İşyerinde çalıştığı günler staj sayılacak. Bunun için işyerinde Usta Öğretici belgesi olan birinin bulunması yeterli. Üstelik devlet eğitim alan kişiye asgari ücretin üçte biri kadar ücret verecek. Kaza sigortası yapılarak iş kazalarından korunması sağlanacak.

Yaş haddi yok. Çalışanların yaşı ne olursa olsun bu eğitimi alabilecekler. Dolayısıyla hangi yaşta olurlarsa olsunlar bu eğitimi alarak ustalık belgesi ve hem de diploma alabilecekler. Yani isteyen her kişi, işini gücünü bırakmadan üstelik ücret alarak ustalık belgesi ve meslek diploması alabilecek…

Kişi hem çalışacak hem de çalıştığı mesleğe göre diploma alacak.

Üçüncü sınıfı bitirenler kalfalık belgesine sahip olacaklar. Dördüncü sınıfa başlayanlar asgari ücretin yarısı kadar ücret alacaklar. Eğer eğitim alacak kişinin kalfalık belgesi varsa dördüncü sınıftan başlayarak hem ustalık belgesi ve hem de diploma alabilecek.

Bu okul ve kurumları bitirenlere, bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verilecek. Fark dersler için sadece bir gün eğitim alacaklar.

Kayıtlar yıl boyunca devam edecek. 33 alanda ve 181 meslek dalında eğitim verilecek.

Kimse diplomasız ve belgesiz kalmasın.

Herkes meslek sahibi olsun ve bir ustalık belgesi alsın.

Artık işsizliğe son verilecek adımlar atılıyor. “Hangi işi yaparsın” diye sorulduğunda “Ne olursa yaparım Abe..” demeye son veriliyor. Bunun yerine “Şu mesleğe sahibim. Mesleğim budur” denilebilsin. Herkes kendi alanında kendini geliştirebilecek en azından.

Uygulanan Programlar Mesleki Eğitim Merkezlerinde farklı meslek alanlarında çeşitli dallarda verilecek.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ve İş yeri açma Belgesi ile Diploma verilecek…

Kırk saatlik bir eğitimle Ustalık belgesi olmayan tüm vatandaşlarımızı bu programlara katılmaya teşvik etmek, onları bilgilendirmek…

Diploma ve Ustalık Belgesi olmayan tüm halkımıza seslenelim.

Haydin Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırmaya…

Bu dönemi kaçırmamak için en geç 04.02.2022 tarihine kadar kayıt yaptıralım.

Bu fırsat, fırsatı olmayan fırsatsızlar ve imkânı olmayanimkansızlariçin…

Bu fırsat sizler için…

Lütfen bu fırsatı değerlendirelim. Elimizde Mesleğimiz ve mesleğimizi ispat eden bir belgemiz diplomamız olsun…

Hiçbir şey hiçbir zaman hiç kimse için hiçte geç değildir.

Haydin! Mesleki Eğitim Merkezlerinde Eğitime…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?