HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM

31-05-2017

Ramazan geldi.Bizleri sizleri tüm Müslümanları bu kutsal ay’a eriştiren Yüce Allah’a (cc.) şükürler olsun değerli okur, ola ki erişemeye de bilirdik.

Ben Ramazan deyince hep eski ramazanları hatırlarım.

Sizlerin de bildiği üzere eskiler hep aranır ve özlenir.Anlatılamaz nakledilemez ancak yaşanır.

İnanıyorum ki sizlerin de unutmadığınız unutamadığınız ve sizler de iz bırakan nice güzel anılarınız vardır o eski ramazanlarda.

Maddeleşen ve materyalist akımın ön planda olduğu günümüz dünyasında nasıl unutabiliriz ki o güzelim eski ve otantik rahmet bereket dolu ramazanları.

Şimdilerde açık büfe niteliğinde olan ramazan iftarları zenginlerin vicdanlarını rahatlattıkları “self tatmin ve ego”larını okşayan rahatlatan hale geldi.

Neyse amaç ramazanı sevmek tutmak ve kutlamak olduğu için sosyal yaraya pek dokunmak istemiyorum.

O çok ayrı bir sosyolojik olay hatta siyasete alt oldu.

Şimdi fakirleri doyurmanın giydirmenin ve sadaka ile zekatlarımızı hakkıyla ve İslam dininin emir buyurduğu kurallarca vermenin fırsatı ve zamanı geldi dilerim pas geçmeyiz ve onları mutlu ederek dini görevimizi de ifa etmiş oluruz.

Yerine getirip getirmemem, seçeneğimiz var ama unutmayalım İlahi ve İslami bedelleri de var bu şartların.Kimse zorlanamaz bu konuda zaten İslam’ın en erdem en kutsal ve uygar medeniyetler üstü bir yönü de zorlamanın olmamasıdır.

Her ne kadar zorlama olmasa da bedelleri var.Hatırlatmadan pas geçmek istemem.

Dilerim bu mübarek ve kutsal ay olan ramazan ayı tüm İslam alemine ve ülkemize huzur barış kardeşlik sağlık sıhhat ve bereket getirsin. Buna da çok ihtiyacımız var.

Artık küskünlüklere nihayet verip kamplaşmalar ayrışmalar olmamalı.

Zira on bir ayın sultanı olan mübarek ramazan ayı başlıyor durumda sizler bu köşemi okurken oruçlu oluyor olacaksınız tutanlar için diyorum.

Bitirirken hepinizin mübarek ramazan ayını kutlar nice ramazanlara sağlıklı mutlu inançlı ve ibadetler dolu ramazanlar diliyorum efendim.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve  değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?