HER AŞK İSYANDIR, HER AYRILIK İSYANDIR

27-02-2020

Rtüğün umudumu yok etmesi gibisin
Bir filmin herhangi bir yerinde çıkmayacağını bile bile beklediğim bir sevişme sahnesi gibisin.... Ve biliyorum otüz üç saniyede bir ben sana yeniden vurulurken,  otuz üç saniyede bir otuz üç yürek toprağa düşüyor; oysa  az sonra yine başlayacak ülkemin en büyük, en önemli, olmazsa olmaz felsefi  aforizması sakız çiğnenir mi yutulur mu meselesi. Bir tek yüreğime yenildim lakin yüreğe yenilmek yenilgiden sayılır mı acaba bilemiyorum ama aşka isyan yüreğim.. Gerçi  haber bültenlerinde jartiyerli  sunucular yenileceksen yüreğe yenilmelisin diyor en burjuvaca edalarla segisizlikler gününde. Şairler saf saf dizilip bu yoldaki mağlubiyetin de aslında galibiyet olduğunu söylüyor... Kendini bilmez birkaç çocuk filozof ise yine kafamı içindeki bilinçsel dürtüleri dürtüyor söyledikleriyle. 
"Aşkın tersi nefret değil, ilgisizlik. Sanatın tersi çirkinlik değil, ilgisizlik. İnancın tersi sapkınlık değil, ilgisizlik. Ve hayatın tersi ölüm değil, kayıtsızlıktır.”
                                Elie Wiesel
"İki şey sonsuzdur: evren ve insan aptallığı; ve evrenden emin değilim.”              Albert Einstein

"Müzik olmadan, hayat bir hata olur.” Friedrich Nietzsche

Kafamın içindeki kurtlar puslu havayı seviyor biliyorum ama aşk bir aptallık mıydı yoksa aşksız bir hayat hata mıydı bilemiyorum. Belki de o yüzden aşka isyan bugün gönlüm...her aşk ayrılıktır ya isyanım güle işte. İsyanım sensiz nefes almaya ve isyanım sensiz atılan güldeki gülüşlere, kahkahalara...Başkaldırım sensiz aldığım her nefeste kalp atışına ,dünyanın şerefsizce,umarsızca dönüşüne, aldanışına...İsyankarım bugün testere nin ucundaki  bir damla Deniz beden  Nesimi  gibi. İnsansızlığa, Leyla'sızlığadır  ahu zarım. Ağlayışıma, aramızdaki kibirli dağlara her damla gözüm yaşı isyan...Sana, bana, dünüme, bugünüme, ve aynı karedeki ayrılığa isyanım ben..Her ayrılık bir isyandır ansızlığa,zamansızlığa.Her ayrılık isyandır tomurcuğa göz kırpan sızlanışımdaki kardelen umutlarıma...Her ayrılık isyandır gülün açışına ve sessizce ölüşüne. Her ayrılık baharadır isyanımın en acımtırak  sonbahar mevsiminde..Her ayrılık yeniden yaşama tutunma, sana tutunmadır. Yüreciğinde bir serçe  misali direnişe  merhaba deyşimin  isyanıdır...Yeniden yeniden bir ay tutulması misali  sana tutulmaya tutunmaya isyandır her ayrılık..

Ve herkeslere her şeye isyanken gönlüm bir uykunun en Uykusuzluk halinde benim  rüyalarımda en iyi niyetle görüp görebileceğim  en ak sakallı Ömer Hayyam dedem şöyle diyordu. 
"Yeryüzü padişahların, kralların olsun. Cehennem kötü insanın olsun, cennet iyi insanın. Kim, ne olursa olsun, sevgili bizim olsun tek, canı, canımız olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?