HERŞEY “ORTADA”...

19-10-2015

Güçlü takımların yer aldığı zorlu grupta 9. haftayı geride bıraktık. Bıraktık bırakmasına ama takım toparlanıyor derken tekrar tökezliyor. Bari iç saha maçlarımızda puanları kaptırmayalım dedikçe birer birer kayıplar yaşıyoruz. Yine bir iç saha maçı yine puan kaybı.

Bayburt Grup İl Özel İdarespor’u konuk eden temsilcimiz Petrolspor vasat futbol sergileyen rakibine vasat futbolla karşılık verince hayliyle maç golsüz tamamlanıyor ve puanlar paylaşılıyor. Emin olun çokta yazacak bir şey yok desek abartmış olmayız. Koskocaman 90 dakikada Petrolsporumuzun sadece ciddi 3 gol girişimi var. Buyrun bu dakikalara gidelim.

İlk ciddi atağını 44.dakikada yakaladı Petrolspor. Bayburt defansının hatasında topla buluşan Sabahattin Usta, şık çalımlarından sonra kaleci ile baş başa kaldı. Sert vuruşu kalecinin üstüne gidince bariz gol şansından yararlanamadık. Eminim Sabahattin idmanda aynı pozisyonu yakalasa yerden kalecinin sağına düzgün bir plase ile golü kaydederdi. Maçın heyecanı ve stresi diyelim ve diğer pozisyonlara gidelim. Dakikalar 74’ü gösteriyordu. Savunmanın arkasına atılan topa sağ taraftan Sabahattin yetişti. Kaleyi görür görmez sert şutu az farkla yandan auta gitti. Bu kez dakikalar 84’ü gösterdiğinde savunmanın çalışkan ismi Aykut rakip alanı dikine geçerek topu Sabahattin’e kazandırdı. Uzaktan kaleyi yoklamak isteyen Sabahattin’in sert vuruşundan sonra top defanstan döndü ve Cenk’in önünde kaldı. Müsait pozisyonda topa sert vuruşu az farkla auta gitti.

Maçın kısa özeti bu. Maçın genelinde yakalanan 3 pozisyon ve neticesinde alınan 1 puan. Haftalardır yazıp çizdiğimiz bazı noksanlıklar halen devam ediyor. Orta alanda sıkıntılar serinin devam filmi gibi. Pres yapan bir ekip var ama top kapan, ayağa pas yapan ve takımı hücuma kaldıran bir orta alan yok. Yakaladığımız pozisyonların çoğu uzun toplarla kanatlardan ya da bugün ismini yazmaktan bıkmadığım Sabahattin’in bireysel çabalarıyla geldi. Savunmaya pek iş düşmese de sağ tarafın yine sos verdiğini söyleyebilirim. Hücumda Samet’in yokluğunda 90 dakikada sahada kalan Melih’in de pek varlık gösteremediğini altını çizerek belirtmek istiyorum.

Gerçi o da tek başına ileride ne yapabilir ki demekten kendimi alamıyorum. Ne topla buluştu ne de bir organize bir atağın başrol oyuncusu olabildi. Teknik heyetin futbolcuları biraz daha yoğurması gerekir. Takımın pas yüzdesini artırması ve atak gücünü kuvvetlendirmesi gerekir. Savunmanın solundan çıkışlarla bunu becerebilen Aykut’a diğer oyuncuların da eşlik etmesi gerekir diyerek analizimi bitireyim. Umarım bu naçizane önerilerimi teknik ekip dikkate alır da daha fazla puan kayıpları yaşamayız.

Önümüzdeki hafta Gölcükspor deplasmanına çıkacağız. Çokta zorlanacağımızı düşünmediğim bu maçtan mutlak 3 puanla dönmemiz gerekir. Zira sonraki haftalarda zorlu takımlarla karşılaşacağız. Niğdespor, Darıca Gençlerbirliği ve erteleme maçında Erzincanspor maçları. Yavaş yavaş hesap kitabın yapılacağı bu haftaları en az kayıpla geçirdiğimiz takdirde hedefimize tam gaz yol alacağız.

Taraftarın çok yoğun ilgi göstermediği haftada yine ellerinden geleni yapan Petrolspor’un Taraftar grubu YARASALAR’ı tebrik etmeden geçemeyeceğim. Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Veysel’i unutmayarak ne kadar duyarlı bir kitle olduklarını gösterdiler. Hazırladıkları pankartta görülmeye değerdi. Emeklerinize ve doksan dakika son nefesinize kadar yaptığınız tezahüratlara sağlık. İyi ki varsınız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?