HOŞ GELDİN SAYIN ŞAHİN

11-11-2018

Sayın Hulusi Şahin,

Batman’ın 13. valisi olarak atandınız.

Öncelikle hoş geldiniz diyor, üstün muvaffakiyetler diliyorum.

Sayın Şahin,

Batman 1990 yılında il olmuş, Türkiye’nin 21. büyük şehri. Büyük şehir olmayı hak eden önemli kentlerden biri konumunda bulunuyor.

Aslında sanayi ve üretimden uzak illerin sorunları birbirine benziyor. Çeşitli alanlarda sorunlarımız var. Göreve başlayınca sizde bunlara vakıf olacaksınız.

Batman son dönemlerde huzur kent. Huzurun devamı için elinizden geleni yapacağınıza inancım tamdır.

*

Sayın Şahin,

Bu kentin insanları kadirşinastır. Bu kentin insanları hak, hukuk ve adaletten yanadır. Bu kentin insanları misafirperverdir.

Öncelikle bu halkı iyi tanımanız lazım. Sizin ilimizi tanımanız için 6 aylık bir süreye ihtiyacınız var. Bu süre zarfında herkesi dinlemenizi, herkesle diyaloğa geçmenizi öneriyorum.

*

Sayın vali,

Genç bir nüfusumuz var.  Ancak işsizlik sıralamasının ilk basamaklarında bulunuyoruz. İstihdamı özendirici yerel ve ulusal bazda girişimlerinizi bekliyoruz. 

2. organize sanayinin bir an önce hayata geçirilmesi bizim için elzemdir. 

Yatırımcının özendirilmesi konusunda katkılarınızı bekliyoruz.

Aynı şekilde devletin sunduğu imkânların bürokrasiye takılmaması konusunda etkin desteğinize ihtiyacımız var. Yabancı yatırımcıların teşvik edilmesi noktasında da sizlere iş düşüyor.

...

Sayın Vali,

İlimizin imaj ve lobi sorunu var.

İlimizin tanıtımı için bilindik fuarlar veya etkinliklerle değil değişik aktivitelerle ilimizi tanıtmamız gerekiyor. Bu konuda rutinin dışına çıkmamız gerekiyor.

Tur şirketlerine de ilimizi iyi tanıtmamız gerekiyor. Batman’ı bölge gezilerinde geçiş güzergâhı yerine konaklama noktası haline getirmemiz önceliklerimizden biri olmalıdır.

...

Sayın Şahin,

Eğitim ve sağlık sorunları her ilde olduğu gibi ilimizde de mevcuttur.

Batman’da yeni hastanenin yeri konusu hala muamma Kadın doğum hastanesi yıllardır bitirilemedi. Spor konusunda yatırımlar yapılıyor ama spor eğitimi konusunda yeterli altyapımız yok. Son dönemde Batman Belediyesinin alt yapıya verdiği önemi sizlerden de bekliyoruz.

Petrolspor, 3. Ligde mücadele eden kentimizin güzide takımıdır. 

Batman’ın tanıtımında büyük katkısı var. Son üç yılda Petrolspor kulübüne verilen desteğin valiliğiniz döneminde de devam etmesini temenni ediyoruz.

...

Sayın vali,

Batman’ın en önemli sorunlarından biri de kaçak bahis ve uyuşturucu sorunudur. Geçtiğim haftalarda Batman basını ‘uyuşturucuya hayır’ adı altında bir kampanya başlattı. Kent halkı kampanyaya büyük destek veriyor. Uyuşturucu ile mücadele ve kentimize ‘Amatem’in kurulması konusunda desteğinizi bekliyoruz.

...

Sayın Şahin,

Devletin sıcak yüzünü sizin valilik döneminde de görmek isteriz. Sık sık halkla diyalog kurmanızı ve Sivil Toplum Kuruluşları ile görüşmenizi ve irtibatta olmanızı bekliyoruz.

Temel önceliğinizin işsizlik ve uyuşturucu olmasını diliyorum.

Sayın şahin,

Görevinizde üstün başarılar ve hizmetler diliyorum.

Gönlünüz ve yolunuz açık olsun.

Allah utandırmasın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?