HUZUR KENTİ BATMAN

HUZUR KENTİ BATMAN
27-01-2022

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları;

Asayiş haberlerine alışık olmadığımız ilimizde geçen gün şok bir haber ile sarsıldık.

Bildiğiniz gibi gazetemiz ve tüm gazeteler geçen gün son dakika haberi ile Beşiri’ye bağlı İkiköprü beldesinde bir soygun ve ardındaki cinayeti haberi ile sarsıldık diyebilirim.

Huzur kenti ilimizde bu gasp, soygun ve cinayet haberi herkesi üzdü.

Daha önce ülkemizin çeşitli yerlerinde ve büyük şehirlerde soygun haberleri duyar izlerdik ve üzülürdük.

 Bunun kentimizde yaşanabileceği aklınızdan bile geçmezdi. Ama 650 bin nüfuslu böyle olayın vuku bulmasını normalde karşılayanlar oldu.

Evet, rahmet eden genç kardeşimiz için üzüldük. Faillerin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyor ve bekliyoruz.

***

Batman il sınırındaki Benzin istasyonları bu olaydan sonra tedbirlerini arttırdı.

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Batman Şube Başkanı Ahmet Aşsız, Beşiri İlçesi’ne bağlı İkiköprü Beldesi’nde petrol istasyonuna giren hırsızlar, 14 yaşındaki istasyon çalışanını öldürmesine tepki gösterdi.

İşveren sendikası da endişelendi.

Şube başkanı Aşsız bir basın açıklamasıyla endişelerini dile getirdi. Sayın Aşsız ne diyor;

 “Benzinlik çalışanlarımızın can güvenliği tehlike altındadır.  Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması için güvenlik güçlerinin tedbirleri artırmalarını ve faillerin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. PÜİS olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız”

***

Tanıdığım bir benzinlik işletmecisi endişelerini benimle paylaştı; “bizler, bir nevi kamu hizmeti veriyoruz. Bizim tek düşüncemiz sürücülerin, benzin ve mazot ihtiyaçlarını karşılamak onlara marketimizde lavabomuzla elemanlarımızla yardımcı olmak burda çalışanlar 7 / 24 uyanık ve evlerine ekmek parası kazandırmaya çalışan emekçi kardeşimiz, 15 yaşında çocuk sayılabilecek bir insana sebebi sadece ekmeğini korumak müşterisine hizmet etmek olan bir insana nasıl kıyılır. Al paranı eşyayı çek git gencecik bir insandan ne istediniz. Çok üzüldük. Bu yaşananlardan sonra çalışanlarımız endişe ve panik içinde şu an eve gitmiyorum beraber yatıp kalkıyoruz. Çalışan kardeşlerimizle bir de şunu demek istiyorum. Petrol istasyonlarında hiç bir petrolcü fazla para bırakmaz çoğu satış kredi kartlı markette de fazla para olmaz. Toplasanız üç - beş bini geçmez. Bunu herkes bilsin lütfen...”

***

Tabi işletmeci arkadaşımızın haklı olduğu tarafta var, ama tedbirleri sadece Devletten beklemekte haksızlık olur.

Bence istasyon sahipleri de kendilerine has tedbirleri almalı ve müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için çaba sarf etmelidir.

Ne demiş büyüklerimiz deveni bağla, tedbirini al sonra Allah’a emanet et. 

Önce can, sonra canan ve emniyet... 

Bir daha böyle vahim bir olayın yaşanmayacağını umuyor ve Jandarma Emniyet birimlerinin ortaklaşa çalışmasıyla faillerin yakalanıp, cezalandırılacağına inancım tamdır.

Hoşçakalınız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?