İKİ AVANS ÜÇTE BİTER

17-10-2016

Bu haftaki yazımı yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım.

Deplasman maçı ve ben bu maçı izleyemedim.

Nesini yorumlayacağım diyebilirdim okurlarıma.

Ama aramızdaki bağ kopmasın ve yazılarımızdaki bütünlük bozulmasın diye yazalım dedik. Neden yazmamak gibi bir düşüncem olduğunu çoğunuz anlamışsınızdır.

Deplasmanlarda farklı bir oyun sergileyen ve bunu olumlu neticelendiren Petrolspor, bu hafta bize şok etkisi yaşattı.

Halen etkisinden kurtulamadığım için elim bir türlü yazmaya gitmedi.

Nasıl gitsin ki! 84.dakikaya kadar 2-0 maçı önde götür ama maç bitiminde 3-2 mağlup ol. Şaka desen değil, espri desen hiç gülünecek bir şey değil.

Peki ne? Adını varın siz koyun…

Evet, maçı izleyemedim ama yorumunu birlikte yapacağız.

Birlikte derken, Aydın’dan İzmir’e giden hemşerimiz, Petrolspor taraftarı sevgili dostum Fatih Işık’ın gözü ve paylaşımlarıyla karşılaşmanın detaylarını ve yorumunu yapacağız. Yazılarımı takip edenler geçen sezon da benzer uygulama ile deplasman maçlarını bu şekilde aktarmış ve olumlu eleştiriler almıştık. Yine niye olmasın dedik.

İzmir Yarasaları güzel bir organizasyonla Tire 4 Eylül stadında yaklaşık 50 kişilik bir grupla statta yerlerini almış.

Kırmızı-Beyaz Bayraklar ve astıkları pankartlarla yerlerini belli eden taraftarlar güzel havanın da etkisiyle maç boyu coşkuyu azaltmamışlar.

Bu fedakârca detayı verdikten sonra maçın anlatımına ve yorumuna geçelim.

Öncelikle kadroya bir göz atalım. Zira sahada geçen haftadan farklı bir on bir var.

Son haftaların formda oyuncusu Atilla ve forvetimiz Ertunga kadroda olmadığı, Gökhan Ünver’in ise yedek başladığı bir ilk on bir gördük.

Burak Seres solda, ileri uçta da Serhat’a yer veren teknik yönetim bu şekilde bir kadroyu sahaya sürdü.

***

Arkadaşım Fatik Işık’ın aktarımları ile maça dönecek olursak: Müsabakaya hızlı başlayan taraf bizdik. Mustafa Aydoğdu’nun gayretli futbolu ile Tire1922 kalesini yoklayan Petrolspor’un ileri uç elemanları son vuruşlarda iyi olmayınca fırsatları değerlendiremediler. Savunma hattı bu dakikaya kadar pozisyon vermedi.

Gerçi ev sahibi ekibin de ciddi bir atağı olmadı.

Bir süre orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın yarı devresinin son dakikalarında Sağ taraftan gelişen pozisyonda içeri gönderilen topa Defans oyuncusu Onur Şirin’in golü 0-1 üstünlüğü getirdi. Bu skor aynı zamanda yarı devrenin sonucu oldu.

İkinci yarıya tehlikeli bir frikikle hızlı giriş yapan Tire1922 küllerinden doğmuş gibiydi. Petrolspor’un bu maçtaki en zayıf noktası olan sol bölgeden ataklar geliştiriyor.

Ev sahibi ve geride olmanın stresi ile gergin olan Tireli futbolcular ileride basmaya başlayınca savunmayı ikinci plana bıraktılar.

Böyle bir anda gelişen Petrolspor atağında kazanılan penaltıyı gole çeviren Mustafa Aydoğdu skoru 0-2 yapınca statta Batmanlı sporseverlerin coşkusu stadı inletti.

Bu dakikadan sonra ipleri kopan Tire1922 sağlı sollu ataklar ile kalemizi ablukaya aldı.

Onlar ilerdeyken Mustafa’nın kaçırdığı gol ile saç baş yolduk.

Serhat’ın hücumda çabası iyi ama son vuruşları yapamayınca bir şey ifade etmiyor.

Tehlikeli gelişen Tire atağını faulle durduran temsilcimiz 80. dakikada Halil Aşut’un kırmızı kart yemesiyle 10 kişi kaldı.

Bu dakikaya kadar ciddi bir atağı olmayan ev sahibi ekip yüklenmeye başladı. 84.dakikada kaleciden dönen topu tamamlayan Tirespordan Gökhan skoru 2-1 getirdi. Bu golün şokunu atlatmadan, aynı isim sol kanattan gelişen pozisyonda topa vuruyor topu çizgiden çıkarmaya çalışan savunma, hakemin tartışılabilir bir kararı ile golü verince beraberlik geldi. Uyuyan Tire taraftarı son dakikalarda gelen gollerle coştukça takım da ataklarını artırdı ve nitekim son saniyelerde de galibiyet golleri geldi ve maç 3–2 bitti”

***

Maçı benim gibi izleyemeyenler için detaylı anlatım buydu.

Telefon görüşmemizde Atilla’nın yokluğunda savunmanın solunda sıkıntılar olduğu, hücum hattında son dokunuşların zayıf olması gibi eksiklikleri konuştuk.

Ayrıca teknik yönetimin oyuncu değişikliklerinde geç kaldığını ve skoru korumaya yönelik yeterli müdahalenin de yapılmadığı söylendi.

İç sahada maç kazanamama stresini deplasmanlarda alınan güzel sonuçlarla teselli ediyorduk. Bu hafta da benzer bir sonuç bekliyorduk ama olmadı.

Bu büyü de bozuldu hem de inanılmaz bir şekilde.

Son 6 dakikaya iki farklı üstünlükle giriyorsunuz ama maç sonunda 3 gol yiyerek maçı kaybediyor ve eli boş dönüyorsunuz.

İnanası gelmiyor insanın. Ev sahibi Tire1922 “iki avans üçte biter” der gibi bir son hazırladı bize.

Sonuç böyle olunca söylenecek çok şey olur insanın.

Ama uzun lig maratonu için takımımız şevkini şimdiden kırmanın doğru olmadığını düşünerek, yine iyi niyet ve umut dolu düşünce hakkımı kullanarak cümlelerime son veriyorum.

Maçın detaylarını bana aktaran sevgili dostum Fatih Işık’a teşekkür ediyorum.

Ayrıca Tribünlerde takımını yalnız bırakmayan İzmir Yarasalarını yürekten kutluyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?