İKİ DEĞERİMİZİ KAYBETTİK

11-01-2018

Son günlerde Batman, iki önemli değerini yitirdi. Önce Hayırsever kimliğiyle, mütevazi kişiliğiyle bilinen işadamı Ahmet                 Dinç, daha sonra da aynı şekilde Necat Nasıroğlu vefat etti. Bu iki ismin aramızdan ayrılması, gerçekten Batman için büyük bir eksikliktir.

Dışarda ve içerde yaptıkları yatırımlar, oluşturmuş oldukları istihdam alanları, muhtaç insanlara uzatılan bir el olmaları, eğitim alanında yapmış oldukları bağışlar…

Bu iki değerli isme Allah’tan rahmet, aileleri başta olmak üzere tüm Batman halkına da başsağlığı diliyorum.

Daha önceki yazılarımızda ve haberlerimizde sürekli Batmanlılık bilincinden söz ediyor, Batman için bir lobi oluşturulması gerektiği kanaatimizi tekrar tekrar ifade ediyorduk. Bugün arazmızdan ayrılan bu isimlerin gerçekten hem münferiden hem de Batman adına oluşturulmuş bütün müşterek girişimlerde yer aldıklarını gözlemliyorduk. 

Ahmet Dinç, yaptığı yatırımlarlarla, oluşturduğu istihdamla kendi yediğini bölüşüyordu adeta. Hayırsever kimliğini gösteriyor, mütevazi kişiliğiyle de takdir topluyordu. Kamerun’da elim bir kazada kendisini kaybettik.

Necat Nasıroğlu, namıdiğer Necat Amca. Hayırsever kimliğini duymayan yok. Yaptırdığı okullar, verdiği burslar… Hatta o burslar sayesinde nice Batmanlı öenmli okullardan mezun olmuştur. Yurtiçi ve yurt dışında yaptıkları yatırımlarla kendileri kazanırken yine hemşerilerinin de evlerine ekmek götürmelerine vesile oldular. Sinika aşireti içerisinde kaanat önderi olarak görülmesi nedeniyle çoğu problemi bir çay sohbetinde rahatlıkla çözmeyi bilmiştir. Evet belki değerli bir iş adamımızı kaybettik bu manada, ancak aynı zamanda önemli bir kanaat önderini de kaybettik.

Bu tür insanların yetişmesi, hele de böyle hayırsever olan insanların yetişmesi kolay değildir. Sürekli kendi memleketini düşünen, her türlü olumsuzluğa rağmen kendi hemşerilerine ekmek kapısı araayan insanları bulmak kolay değildir.

Bu nedenle öncellikle bu iki değerli işadamımızın örnek alınması gerektiği üzerinde duruyorum. Kazanırken memleketine kazandırma… Hemşerilierine kazandırma…

Bunlar önemli noktalardır ve örnek alınmalıdırlar.

Bu vesileyle murhumlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Batman kamuoyuna da başsağlığı diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?