İKİ KAFA BİR GALİBİYET

13-11-2016

Petrolspor Çanakkale'de Dardanelsporu 2-1 yenerek 5 hafta aradan sonra galibiyet hasretimize  sona verdi. Bu sonuçla hem derin bir nefes çektik hem de toparlanmak adına iyi bir moral oldu.

Gerçeği herkes gibi bende tedirgindim ama yine de takımımıza olan güvenimizi maç öncesi sosyal platformlarda dile getirdik. Beni tedirgin eden takımdaki sakatlar ordusuydu. Kaleci Gökhan, savunmadan Atilla ve Erman'ın sakatlığından sonra Sezgin'in de sakatlanması endişelerimize endişe katıyordu.

Geçen hafta kırmızı kart yiyerek takımını bu hafta yalnız bırakan Serhat'ta cabası. Bizleri umutsuzluk sahilinde dolaştıran asıl konu ise son hafta kendi evinde grubun dibindeki Derincespor'a kaptırılan puanlar.

Bu takımı evinde yenemiyorsa Çanakkale Dardanelsporu deplasmanda eksik kadrosu ile nasıl yenecek deyip duruyorduk. Küçükte olsa bir umudumuz vardı. O da takımımızın deplasmanlarda farklı oyun sergilemesi. Ne hikmettir bilmiyorum ama bu gerçek var ortada.

***

Deplasmanda da olsa maçı izleme fırsatı bulduk. Çanakkale Ton TV günler öncesinden maçı canlı olarak yayınlayacağını duyurunca bizler de sevindik. Takımımızın dışarıda oynanan bir maçını uzun bir aradan sonra izleyebilme fırsatı yakaladık. Bu vesile ile Ton TV yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür etmeden geçmeyelim.

Gelelim bu haftaki Petrolsporumuza.

Her maçta nerdeyse farklı isimlerle kadrosunu oluşturan Tarık Hoca, geçen hafta yazımızda da değindiğimiz Onur Şirin'i kesmiş. Diğer taraftan sakatlanan Sezgin'i de düşünürsek Ensar Çetinkaya ve Cihan İlkme'yi kadroya dahil etmesi kimseleri şaşırtmasın.

Ayrıca Ramazan'ın yedek başladığı maçta Müslüm Talşik görev alan isim oldu. Tarık Hocanın ne düşündüğü bilinmez ama forvetsiz başladığımız maçta Ertunga'ya yine kulübede otur dedi.

Bu kadro sistemi ile başlanan maçta kontra ataklarla ve araya atılan toplarla tehlikeli olmaya çalıştık. Sakat oyuncuların sayısı yetmezmiş gibi bir de Halil Aşut bu kervana katıldı. Dakikalar henüz 8 gösterirken yerini Ramazan'a bıraktı.

Neyse ataklar gelişmeye devam ediyordu. Son haftaların başarılı ismi Mustafa ve bu hafta forma şansı bulan Ramazan Özkabak ile tehlikeli pozisyonlar yakaladık ama başarılı olamadık.

Dakikalar 16'yı gösterdiğinde Ramazan'ın sağ kanattan ortasına hayat veren Gökhan Ünver, kafa golüyle skoru 1-0 lehimize taşıdı. İlk yarıda akıllarda kalan diğer atak rakipten geldi. Savunmadan Enes'in sektirdiği top Dardanelspor atağına dönüştü.

Kaleci Süleyman'ın yerinde müdahalesi ile yarı devreyi önde bitirdik.

Diğer maçlarda olduğu gibi yine öndeydik ve ben bundan korkuyordum. 2-0'lardan dönen maçlar varken 1-0 neydi ki! Ev sahibinden ikinci yarıda daha etkili futbol bekliyordum ki öyle oldu. 58.dakikada onlarda kafa golüyle skora denge getirdiler. Beraberlik golünden sonra daha da etkili olmaya başlayan Dardanelspor cılız ataklar geliştirirken Petrolspor'da herhangi bir aktrasyon yoktu. Orta alanda top kaybetme yarışı vardı sanki.

Gözüm bir yandan teknik heyet oyuna müdahale eder mi diye bakıyordu ama nafile. 

Kısmetimiz ile baş başa bir şekilde gol atmayı bekliyorduk. Heyecanımız tavan iken üzüntü verici bir durum yaşadık.

Enes'in kötü bir biçimde sakatlanarak Ambulans eşliğinde sahadan ayrılması maçı bir anda unutturdu bizi. Takım resmen revire döndü. Enes'in şokunu üstümüzden atıp tekrar maça döndük. Karşılaşmada sona yaklaştıkça ataklarımız biraz hareketlilik kazandı.

Yüklendiğimiz bu dakikalarda kazandığımız bir korner ''neden olmasın'' dedirtti bize. Köşe vuruşundan gelen top boşta kaldı ve Mustafa Aydoğdu kafayla topu boş kaleye gönderdi. Dakikalar 86'yı gösteriyordu ve 2-1 öne geçiyorduk. Yine Mustafa yine Mustafa haykırdık.

Önceki haftalarda olduğu gibi gollerine devam ediyor. Hem de yine Gökhan Ünver ile birlikte. Bu takıma hayat veren bu ikili attıkları kafa golleriyle özlemini duyduğumuz galibiyeti maçın bitiş düdüğü ile birlikte bizlere hediye ettiler. Kafalarına, becerilerine, çabalarına sağlık.

***

Çok kritik bir deplasmandan üç puan ile ayrılmanın takıma müthiş bir sinerji vereceğini düşünüyorum.

Belki de bu galibiyet güzel günlerin başlangıcına da vesile olur.

Bir işimiz var artık. Kendi sahamızda seyircimize ilk galibiyeti yaşatmak.

Bu uğursuzluğu üstümüzden atmak ve önümüze bakmak için dişimize göre bir takımla karşılaşacağız. Hem de hafta sonunu beklemeden. Çarşamba günü Yeşil Bursa ile 6 puan değerinde bir sınava çıkacağız. Rakip son haftalarda kayıplarda.

Bunu değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Takımda sakat oyuncuların sayısı epeyce fazla ama tribünlerde o eksikliği kapatacak müthiş bir güç var. 12. adam görevinin tam zamanı. Haftalardır üzüldük belki ama takıma güvenmeye ve şans vermeye devam etmeliyiz.

Taraftarlık ve takıma sahip çıkma bilinci bunu gerektirir. Hafta içi de olsa takımını yalnız bırakma Batman.

Haydi Petrol sen de bu emekleri boşa çıkarma.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?