İki vekilden cevap var

İki vekilden cevap var
27-03-2024

Haksız ‘kaçak’ meselesine neşter vuruldu.

Önceki gün yine bu köşede SİBADAŞ kaçak ekibinin keyfi muamelesi ile vatandaşlarımızın nasıl mağdur edildiğini dile getirdim, sağolsunlar Milletvekili Nasıroğlu ile Ramanlı gazetemize birer açıklama gönderip, meselenin takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdular.

Doğrusu sayın Vekillerin memleket meselelerine bu denli duyarlı olmaları beni çok sevindirdi.

Umarım vatandaşları da sevindirecek adımlar atılır da bu sorun kökten çözülmüş olur.

İsterseniz ilk olarak sayın Milletvekilimiz Nasıroğlu’nun konuya ilişkin açıklamasına şöyle bir göz atalım;

-“Geçen hafta firmaya bizzat ben gittim, vatandaşları dinledim. Soruna çözüm konusunda gerekli adımı attık. Haksız yere kimsenin zarar görmesini istemeyiz, bu konuda hukukçularımız çalışıyor, fakat sayaca müdahale eden, kaçak kullanan gerçekten var ise sahip çıkmamız imkansız olur.  Yazıyı yazmadan bana ulaşabilseydiniz çok daha iyi olabilirdi, basına ne kadar değer verdiğimizi sizler çok daha iyi bilirsiniz. Bu nedenle sorunları çözmek için ortak hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum.”

***

Milletvekili sayın Ramanlı’nın açıklaması ise şöyle;

-“SİBADAŞ ile ilgili yazınızı okudum. Haklı olarak eleştirmişsiniz. Ama ben SİBADAŞ‘a gittim ve durumu yerinde inceledim. Hem Müdür, hem de vatandaşla görüştüm, sorun maalesef Genel Müdürlükte, EPDK onlara maalesef bu fütursuzluğu yapma imkanı vermiş. Bu mesele Ankara’da çözülmesi gereken bir sorun, yerelde ise yargı mensupları ile görüşeceğim. Gaz kesilmesinin önüne mahkeme kararı ile geçilebilir. Kaçak doğalgaz kullanımı gerekçesiyle kesilen cezalarla ilgili halkımızdan yoğun şikayetler alıyoruz. Durumu yerinde tespit edip, mağduriyetlerin önüne geçmek için SİBADAŞ Batman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettik.  Kaçak tespitinde takip edilmesi gereken usulü ve abonelere hızlı ve ispatlı dönüş yapılması zorunluluğunu SİBADAŞ Müdürü Yusuf Demirtaş ile ele aldık, ‘kurunun yanında yaşın da yanmasına’ asla izin vermeyeceğiz…”

***

Evet,

Alkışlar bu kez Milletvekillerine bu seçim arifesinde böylesi bir meseleye duyarlılık göstermeleri, sorunun merkezine gidip meseleyi yerinde tespit etmeleri çok önemli.

En azından SİBADAŞ yetkililerinin yaptığı fütursuzlukta halkın yalnız olmadığı öğrenilmiş oldu.

Umarız bundan böyle mesele çözülür de vatandaşlarımıza hırsız (!) muamelesi yapılmaz ve en azından suçlu, suçsuz artırımına azami dikkat gösterilir.

Bakalım önümüzde ki günler bizlere neyi gösterecek?

Nasip ise hep birlikte göreceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?