İKTİDARIN MEMURA ZAM OYUNU

24-08-2015

Ey insanlar! Duyduk duymadık demeyin et, sucuk, pastırma, muz, bal, tereyağı sakın yemeyin! Gerçi isteseniz de yiyemezsiniz. Buna hem ben müsaade etmem hem de makarna un ve un mamulleri ekmek, simit vs. ucuz gıdalar varken neyinize sizin artık lüks kategorisine sayemde giren gıdalar yemek.

Zaten sizi enflasyona ezdirmiyorum. Farkını veriyorum. Ama enflasyonu da tabi ki ben belirliyorum. Enflasyon sepetine de istediklerimi koyarım. At nalı, pimpon, saç tokası vs.

Erkekçe belirtmek gerekirse sayılarınız milyonları geçiyor hepinize adam gibi zam vereceğime üyesi olduğunuz Sendika Başkanlarını -ki topu topu sayıları bir el’in parmak sayısı kadar az olduğu için- satın alır-kiralar abrada kadabra yapar hipnoz sanatımla sizi ninnilerle masallarla biraz da yalanlarla uyuturum. Uyandığınızda da seneler geçmiş olur.

***

AKP iktidarı bu masalı bu at cambazlığını kuruluşundan an itibariyle günümüze değin Ağustos 2015’e kadar hep yaptı. Üstelik bu profesyonel illüzyon sanatını yalnız memur ve emeklilere değil tüm düşük gelirli ücretlilere, asgari ücretlilere, işçilere, çiftçilere, orta sınıfa hep yaptı.

Yapmaya da devam ediyor. Güzel bir sözle tezimi perçinleştirmek istiyorum “öküzler boynuzlarıyla, insanlar sözleriyle bağlanır” fikriyle, deyişiyle pencereden bakarsak.

Sayın Davutoğlu Başbakan iken 7 Haziran öncesi kara yollarında çalışanlara o Davudi sesiyle kahramanlar misali adeta nida atarak “karayollarında çalışanlar kadroya alınacaklar şimdiden hayırlı olsunlar” diyerek her yeri inletti.

Gelinen noktaya bakın öyle bir icraat göremedik adamlar müktesep haklarını tazminatlarını da AKP’nin çıkardığı bir yasayla kaybettiler.

Allah aşkına söyler misiniz? Bakar mısınız? Sihirbaz Mandrake’nin şapkadan olmayanı çıkartma çıkartmasına.

Dolar kanatlandı uçuyor Euro’yu görebilenimiz, tanıyanımız yok elde, cüzdanda kıyıda köşede olmayan ve asla olmayacak değerler tanınır bilinir mi?

Altın ha keza et, kıyma vitrinlerde, tencerelerde değil. Utanmadan, arlanmadan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Faruk Çelik hükmü olmayan istifa etmiş. Mustafi hükümetin emir erinin getirmiş olduğu mikro değil “nano” zam oranına bakın ve cambazları mandrakeleri tanıyın. Oyunlarına da gelmeyin zira tekliflerinden bile provokasyon kokusu geliyor.

Haksız da değiller tamamen zira AKP iktidarı galaxy’deki herhangi isimsiz bilinmeyen bir gezegenden gelmedi.

Onlara verilen milyonlarca oy içinde binlerce memur ve emeklinin de oyları var.

Bundan çok eminim. Kendin ettin kendin buldun demek de istemiyorum.

Oy verirken, siyasal tercihini yaparken bu cambazları, sihirbazları unutmayın onlar %3 zam verirken sizler de %0000,0 oranında onlara oy verirseniz şapkadan tavşan çıkmaz, çıkaramazlar. Olmayan şey çıkmaz bu oyuna son vermenin zamanı gelmedi mi? Ey ücretliler! Memurlar! Emekliler!

Uğur Işılak AKP vekili “biz bu meclise uyumak için gelmedik” deyip uyumadı mı? Bu deyişi ve davranışıyla sizleri, bizleri uyutmadı mı?

Zaman, an, gün uyanma ve uyandırma günü değil mi?

Kalın sağlık ve sevgiyle ama daima uyanık olarak değerli “Sonsöz” okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?