İl Koordinasyon Kurulu izlenimleri…

İl Koordinasyon Kurulu izlenimleri…
26-01-2023

2023 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Sayın Valimiz Ekrem Canalp başkanlığında önceki gün Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları ile bazı basın mensupları yer aldı.

Yatırım projeleri hakkında Vali Canalp, şu görüşlere yer veriyordu; “16 kuruluşa ait 389 proje bulunmakta olup ve bu projelerin toplam bedeli 10 milyar 677 milyon 905 bin TL’dir. Yatırımlar için 2022 yılında ayrılan ödenek tutarı ise  4 milyar 958 milyon 802 bin TL olup, bu ödeneğin 4 milyar 345 milyon 692  bin TL’si harcanarak % 88 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 16 kuruluşa ait toplam 389 projeden, 214 tanesi tamamlandı, 104 tanesi devam etmekte, 54 tanesinin ihale aşamasında olduğunu ve 17 tanesine ise henüz başlanılmadı.”

Sorunlara duyarlı Vali Canalp’ın konuşmanın ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundu.

18 Mayıs 2022 tarihinde Batman’da göreve başlayan sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın gece-gündüz kent merkezinin yanı sıra ilçe-belde demeden dolaşıyor halkı dinliyor.  Talepleri tek tek alıp gereğinin yapılmasını sağlıyor.

Hangi yatırım kuruluş temsilcisi projelerinden söz ettikten sonra Vali Canalp, “Sorusu olan var mı?” diye herkese söz hakkı verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, yerel yönetimin çalışmalarını tek tek güzel bir şekilde ifade etti.

Belediye’nin çalışma alanıyla ilgili tek soru duyarlı Emniyet Müdürü Sayın Köroğlu Kıraç oldu.

Havaalanı kavşağını geçince sağ taraftaki yeni konut sahibi sakinlerinin yol çilesini bilmeyen yok.

Geçen gün Gültepe’deki mahalle toplantısında da gündeme gelen bu soruna, artık çözüm zamanı…

Bir kez daha yerel yönetime bu yoldaki sıkıntıyı aktaran Müdür Kıraç, halkın sorunlarını ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

İl koordinasyonunda Gültepe’deki Marangozcular Sitesine doğru açtığınız yeni yollarda arazi sahiplerinden kaynaklı bazı yeni yol açma beklentiler, Çamlıtepe mahallesi ile Belde mahalleleri arasında kalan DDY rayları üzerindeki geçiş izninin verilmesi, DDY rayları üzerinden Alt veya üst geçit ihtiyacı, Yaşar Kemal Kent orman parkının ıslah edilmesi gibi dileklerin gündeme gelmesi gerekirdi. 

Bir örnek daha Karayolları yetkilisi söz aldığında; “Bir şehrin girişlerinde çevre düzenlemesi oldukça önemlidir. Şehrin girişlerinde yıllardır kaldırım yaptınız ama bu kaldırımlara ne zaman ağaç dikmeyi hedefliyorsunuz?” diye bir soru beklerdim…

Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın kente harcadığı enerjiyi herkes harcamalı.

Yatırımcı kuruluşlara dışarıdan bir gözlemle daha da projeler üretmek adına katkı sunmalıyız.

Çünkü bu şehir hepimizin…

Önerilerimizle, projelerimizle katkı sunmalıyız.

3 ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantıları bu açıdan büyük bir fırsattır.

Bu fırsatı şehrimize katma değer sağlamak için çabalamalıyız.

Sayın Valimizin sahip olduğu enerjiye herkes sahip olmalıdır.

Sayın Valimiz, sunum yapan kurum müdürlerine soru sorulmasını, beklentilerinin iletebilmesi için katılımcılara,” var mı sorunuz?” diye sorunca en az bir iki kişi şehrimiz ile ilgili soru sormak bence o kadar da zor olmamalıydı.

Ama maalesef her “var mı sorunuz?” sözüne karşı yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısında Emniyet Müdürü Kıraç hariç diğer yatırımcı kuruluşlardan neredeyse bir elin parmak sayısını gösterecek kadar soru gelmemesi düşündürücüdür.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?