İLK MAĞLUBİYET

İLK MAĞLUBİYET
12-09-2022

     Petrolspor sezonun 3.haftasında kolay görünen ama zor bir deplasmana çıktı.

Mazisi başarılarla dolu Bursaspor’u hepimiz yakından tanıyoruz. Transfer yasakları nedeniyle bir iki tecrübeli ismi dışında gençlerden kurulu bir takım. Afyonspor maçından eli boş dönen Bursaspor , tabiri caizse bu maça kilitlenmişti. Üst lig maçlarına ve önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmış Timsah Arena’da Petrolspor’un nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu.

     İlk iki haftayı kayıpsız geçen lider Petrolspor’un rahat kazanacağını söyleyen bir kesim varken,  gençlerden kurulu Bursaspor’un kendi saha ve seyirci avantajı ile puan veya puanlar alacağını söyleyen farklı bir görüş vardı. Açıkçası ben maç günü “içimde kötü bir his var” deyip durdum. Ve maalesef öyle de oldu. Bursaspor’un tüm yükünü sırtlayan tecrübeli ismi Enver Cenk Şahin, attığı gol ile takımına 3 puanı hediye etti. O gol ile takımına hayat verirken, Petrolspor’a da ilk mağlubiyetini tattırdı. 

     Deplasmanlar zordur ama dediğim gibi bu deplasman daha zordu. Gergin ve elektriği yüksek bir karşılaşma olacağı belliydi. Ahmet Yavuz hoca Nazilli Belediyespor maçındaki 11 ile sahadaydı. Farklı galip gelmiş bir takımı bozmak istemedi haklı olarak. İyi başlamak önemlidir her zaman ama önceki haftalar gibi karşılaşmaya iyi başlayamadık. Kontrollü bir oyun tercihi ile başlayan Petrolspor, dakikalar ilerledikçe stadın atmosferinden midir, zeminden midir bilinmez ama oyun kurmakta zorlandı. Pas geçişlerinde sorunlar yaşayan, oyunu bir türlü rakip sahaya geçiremeyen, 3.bölgede kanatların da etkisiz oluşu nedeniyle pozisyona  giremeyen bir takım görünümündeydi.

     Kontrollü oyun yerini ürkek bir senaryoya bıraktı. Bursaspor da ahım şahım bir futbol sergilemese de bulduğu iki ataktan birini gole çevirmeyi başardı. Başardıkları gol de savunmada uzaklaştıramadığımız toptan geldi. Okan Toprak kademeye girerken biraz ağır kalınca bir an meşin yuvarlak maçın adamı Enver Cenk Şahin’in önünde kaldı. Tecrübeli isim ise elbette bu ikramı geri çevirmedi. Bu gol rakipte güven biz de ise önce strese sonra motivasyona neden oldu. Zira Ahmet Yavuz kötü giden ilk yarıdan sonra önemli silahlarını Mahsun Çapkan , Emre Şahin ve Ferdi Konak’ı sahaya sürdü. Sarı kartı bulunan Serkan ve gününde olmayan Okan ve Berat Satılmış’ı oyundan çıkardı. Dediğim gibi golden sonra takım, özellikle 2.yarı daha çok topa sahip olan ve ayağa iyi pas yapan bir oyun sergiledi. Pozisyonlar bulmaya hatta  skoru dengelemeye çok yakındı. 58.dakikada Ebu Sıddık’ın götürdüğü ve akabinde Emrah’ın direkte patlayan şutu bunlardan biriydi. Bu önemli atak gol olsa şimdi belki farklı bir hikaye anlatıyor olacaktım. Oyunun kontrolü bizde derken  bu kez savunmada sarı kartı bulunan diğer savunmacımız Koray, ikinci sarıdan kırmızı kart yiyerek takımını 10 kişi bıraktı. Yine de takımın enerjisi düşmedi. Ön tarafta gol arayayım derken geride sos versekte son düdüğe kadar gol umudumuz vardı ama olmadı. Önemli tek silahı ile sonuca giden Bursaspor ilk galibiyetini de bize karşı almış oldu.

     Elbette sağlık olsun diyeceğiz.  İlk mağlubiyet ile fırtınalar koparmayacağız ama önceki yazımlarımda ve bu yorumumda dile getirdiğim  noksanlıklar devam ediyor. Kanat organizasyonlarımız neredeyse yok. Orta alanda Ebu Sıddık’ın mücadelesi bir yere kadar. Genç, hızlı ve orta alanımızı çabuk geçen takımlar iyi olduğumuz savunmamızı da zor durumda bırakıyor. Orta alanda daha dirençli olmalı, bölgeler birbirinden kopuk olmamalı ve yere daha sağlam basan bir takım olmalıyız. 

     Zorlu haftalar yeni başlıyor. Çarşamba grubun zorlu takımlarından Afyonspor ile karşılaşacağız. Hafta sonu programını bay geçtikten sonra ligde hedefi olan Çorum F.K’ya misafir olacağız. Bu anlamda bir an önce toparlanmak, moral ve motivasyonu düşürmemek gerek. Çünkü herkes bu takıma inanıyor.

     İstanbul’dan ve çevre illerden taraftarlar Bursa’ya akın etti. Stat girişinde hoş olmayan bir muameleye maruz kalıp maça geç girseler de takımlarını son saniyeye kadar desteklediler. Taraftar grupları yine omuz omuza gönüllerini verdiler.  Bu emekleri, bu sevgileri ve umutları karşılıksız kalmamalı. Batman’da heyecanla ekranları başında dua eden taraftarların umutları hep sıcak kalmalı. Kalmalı ki sahamızda tribünler hep o güzel resmî vermeli. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?