İLK YARI BEYAZ, İKİNCİ YARI KIRMIZI

İLK YARI BEYAZ, İKİNCİ YARI KIRMIZI
14-10-2021

Petrolspor kazanmaya, liderlik yarışını sürdürmeye ve bizi aldığı puanlarla sevindirmeye devam ediyor.

Sezonun 7.haftasında evinde Karaman Belediyespor’u tek golle geçerek üst üste 4.galibiyetini aldı ve yoluna namağlup devam etti.

Puan sıralamasında iyi yerde olmayan Karaman Belediyespor ile oynanacak karşılaşmanın kolay geçmeyeceğini ama Petrolspor’un evinde arkasına aldığı rüzgarla yeneceğini söylüyorduk.

Öyle de oldu aslında. 

İlk yarıda etkili, mücadelesi ve pozisyonu bol bir maç izledik. Yakaladığımız çok net pozisyonları gol ile sonuçlandırsaydık çok farklı bir sonuç ile sahadan ayrılabilirdik. Misafir takımın da bir iki tehlikeli atağı oldu ama bizim yakaladıklarımız ve kaçırdıklarımız saç baş yolunacak cinstendi. Öyle bir pozisyon var ki anlatmasam olmaz. Şöyle ki; Dakikalar 27’i gösterdiğinde Karaman’ın tehlikeli atağı kalecimiz Cihan’a takıldı. Akabinde hücumda top Aykut’un önünde kaldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan golcü topa vurdu, rakip kaleciden dönen top bu sefer bomboş pozisyonda bulunan Savaş Çakır’ın önünde kaldı. Hepimiz gol diye ayağa kalkarken maalesef meşin yuvarlak yeniden kaleciden döndü ve çok ama çok bariz bu pozisyondan eli boş döndük.  Çok değil bir dakika sonrasında Aykut yine çok bariz gol şansını değerlendiremedi. Böyle cömert olursak işimizi zora sokarız derken günün hem başarılı, hem de şansız ismi Savaş Çakır sahneye çıktı. İçeriye kestiği sert top rakip defanstan dönüp gol oldu. 

Sonrasında ise devrenin sonlarına doğru çok talihsiz bir şekilde sakatlanan Savaş oyundan çıkmak zorunda kaldı.

***

Hikaye bu dakikadan sonra farklı bir boyut kazandı. Tribünleri heyecanlandıran, pozisyonlar bulan, oyuna hakim olan ve mücadele eden takım yerini bambaşka bir Petrolspora bıraktı . Bu şansız sakatlık Zafer Hocanın da oyun planını bozmuş olacak ki yaptığı değişikliler ve oyuna müdahaleler bu senaryoya neden oldu. Hiç kaybetmemiş yoluna dolu dizgin devam eden hoca eleştirilmez demeyin zira ben bu karşılaşmada ne yaptığını anlamadım. Savaş’ın yerine zorunlu değişiklik ile Umut Çakır’ı aldı. Sonra Umut’tan istediği verimi alamayınca “sen geri çık” dercesine Berkant ile tekrar değişikliğe gitti.  Berkant’ta beklenen etkiyi göstermedi ama sonraki değişiklikte enteresandı. Golcümüz Aykut Çift’i oyundan aldı. Yerine Ömercan’ı aldı. Akın Akman’ı bugün sağ bekte başlayan Orhan Nahırcı’nın yerine çekti, Orhan’ı da ileriye gönderdi. Kafamız gibi takım da dağınıktı bu dakikalarda. 2,3’ü bulup bu 1-0’ın stresinden kurtulalım diye çok uğraştık ama etkili olamadık hücumda.

Son dakikalara gelindikçe Karaman Belediyespor kalemizde etkili olmaya çalıştı. Allah’tan Cihan gibi bir kalecimiz var, Nazarlardan ırak. Yine önemli kurtarışlar yaparak alınan galibiyette pay sahibi oldu. Çıkardığı 11 ve başladığı oyun planı ile iyi iş yapan, Savaş’ı tekrar kadroya alıp, Orhan Nahırcı’yu geride oynatan Zafer hoca ilk yarıdaki başarılı performansını ikinci yarıda gösteremedi bana göre. Ahmet Teker ve Akın Akman’ın biraz daha etkili olmalarını beklerken, Ali Kemal ve Okan Toprak’ın mücadeleleri alkışı hak ediyor sanırım. Savunmaya diyecek bir şey yok. Önceki hafta bizi şaşırtan Samet Kırım ise bu hafta kendini affettirdi.

Ha unutmadan takımın genel anlamda en önemli sorunu bugün içeriye atılan toplardı. Özellikle kazanılan onlarca kornerin hepsini neredeyse kalecinin kucağına bıraktık. Duran topları daha etkili kullanmamız gerekiyordu.

***

Sonuç olarak hanesine 3 puanı yazdıran ve arkasındaki rüzgarı devam ettiren takımı elbette tebrik etmek gerekir. Maçlar kazanıldıkça tribünler doluyor, şehrin heyecanı ve ilgisi gittikçe artıyor. Daha şimdiden 2.lig yolunda başarılar pankartları asıldı her tarafa. Organizasyonlarla taraftarlar tribüne çekilmeye ve birlik beraberlik mesajları verilmeye başlandı. Taraftar konusunda yönetimin de ciddi adımlar atmasını ve o tribünlerin daha da dolması için çalışmaların ivedilikle başlaması gerektiğini düşünüyorum. Pazar günü puan sıralamasında hemen arkamızda bulunan 1954 Kelkit ile deplasmanda karşılaşacağız. Buradan alınacak puan veya puanlarla zirve yarışından kopmamak ve kimseyi kendimize yaklaştırmamız gerekir. Zorlu ve kritik bu deplasmandan mutlu dönebilirsek çok ciddi bir engeli geçmiş olacağız. Şehir inanıyor, siz de inanın. Sahne yine sizlerin aslan parçaları.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?