İLK YARI HİKÂYESİ VE REÇETEM

28-12-2016

Petrolspor adına sıkıntılı, stresli ve şansız bir ilk yarı nihayet sonra erdi.

Lige bazı mevkilere yapılamayan transferlerden dolayı sönük başlayan Petrolspor, sonrasında deplasmanlarda başarılı grafik çizip, iç sahada şansız puan kayıplarıyla kendine orta sıralarda yer buldu.

Hâlbuki sezona yeni yönetim ve tanınmış bir teknik direktör ile olumlu gelişmeler ışığında hızlı giriş yapan temsilcimiz, sonrasında ülke genelinde yaşanan sıkıntılı dönem ve akabinde takımın başına getirilen Hasan Vezir ile yolların ayrılması sonucu bu rüzgâr yavaştan tersine döndü. Lige yeni Teknik Direktör Tarık Yurttaş yönetiminde başlayan temsilcimiz 17 maç sonrası ilk yarıyı kapattı.

***

Peki, bu süre zarfında takım neler yaptı birlikte bakalım;

Yarı devrede toplam 17 maç oynayan Petrolspor 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet sonrası 22 puan toplayarak 10.sırada yer aldı. 20 gol kaydeden temsilcimiz kalesinde 20 gole engel olamayarak 0 averajla yarı devreyi kapattı. Dış sahada daha başarılı performans gösteren ekibimiz iç sahada aynı performansı gösteremedi. Deplasmanda 4 galibiyet, 4 mağlubiyet alan ekibimiz rakip filelere 11 gol göndermiş, 9 gole mani olamamışlar.

İç sahada ise 2 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet alırken 9 gol atmış, 11 gol yemişler.

Yani anlaşılacağı üzere iç sahada kan kayıpları yaşanmasa belki bugün sıralamada farklı konumdaydık. Bir de şansız puan kayıpları yaşadığımız maçlar olmasa.

Bana göre pisi pisine giden 10 puanımız var. 4 talihsiz karşılaşma ve saç baş yolduğumuz anları hatırlatayım isterseniz.

***

Tarih 25 Eylül Pazar. Petrolpsor evinde Bodrumspor’u ağırlıyordu. Tek kale oynayan Petrolspor, galibiyeti kovalarken karşılaşmanın son saniyesinde kalesinde gördüğü golle 1–0 sahadan yenik ayrıldı. Savunmayı geçemediğimiz maçta 1 puan boşu boşuna gitti.

***

En talihsiz maçımıza gelelim. Tarih 16 Ekim Pazar.

Petrolspor bu kez İzmir’de Tire1922 deplasmanında.

Maçın genelinde önde olan ve skoru 0-2’ye getirdiğimiz maçı son 6 dakikada yediğimiz 3 golle 3-2 kaybederek çok değerli 3 puanı orda bıraktık.

Sahalarda ender rastlanan bu durum karşısında kısa bir süre şok geçirdikten sonra saç baş yolduk uzun süre.

Bu maç uzun süre unutulmaz derken kısa bir süre sonra 6 Kasım’da evimizde oynadığımız Derincespor karşılaşmasında da benzer olmasa da aynı şoku yaşatacak anlara şahitlik ettik. Temsilcimiz 10 kişi kaldığı karşılaşmada 87.dakikada 3-2 öne geçmeyi başarıyor.

Nitekim takım üstündeki karabulutlar dağılmamış olacak ki son saniyede kalemizde gördüğümüz golle maçtan 3–3 beraberlik ile ayrılarak bir 3 puanı daha cepten yedik.

Geldik son talihsiz maça.

Çoğunuz için belki talihsiz görünmeyen bir karşılaşmaya gelelim.

***

Tarih 27 Kasım Pazar.

Rakip puan sıralamasında Petrolspor’un altına yer alan Kemer 2003.

Maç genelinde oyunu domine eden ve tek kale oynayan tarafız.

Sonucunda da golü bulup 1-0 öne geçtik.

Farklı sonuç için rakip yarı alanı rahat geçen ve gol bölgesini baskıya boğan Petrolspor, bulduğu pozisyonları cömertçe harcadı.

Önde baskı yapayım derken de geride açıklar verince ikinci yarıda 5 dakika içinde üst üste 2 gol yiyerek maçtan hak etmediği şekilde 1-2 yenik ayrıldı ve çok ama çok önemli bir 3 puanı daha heba etti.

Sonuç olarak yukarıda sözünü ettiğim karşılaşmalarda futbol şansı yanımızda olsa hanemizde 10 puan daha olacaktı ve toplamda 32 puanla 2.sırada yer alacaktık.

Olmadı deyip gözümüzü sezonun 2. yarısına çevireceğiz artık.

Bunu yaparken de bazı gerçekleri mutlaka göz önünde bulundurmamız gerek.

Yönetimin transferler için düğmeye bastığını ve teknik heyetin raporları doğrultusunda oyuncu arayışları içinde oldukları görünüyor.

Diğer taraftan takımdan ayrılan futbolcuların da olduğu görülmektedir.

Bunların içinde önemli isimler de yer alıyor.

Hali hazırda yaptığım tespitlere göre giden bazı oyuncuları da göz önünde bulundurduğumuzda en az 6 transfere ihtiyaç olduğu kesin.

Naçizane görüşüme göre 1 kaliteli golcü mutlak ihtiyaç.

Savunmanın sağına ve göbeğine 1’er oyuncu alınması gerek.

Ön liberoya, orta sahaya ve sol açığa ihtiyacın olduğu düşünüldüğünde toplamda 6 yeni isme imza atılmalı.

Şuanda devre arası kampı için Kemer’de olan Petrolpsor’a bu isimlerin biran önce dahil olması gerektiğini düşünüyorum.

Zira geçen senelerde sancısını çektiğimiz alışma evrelerini atmaları gerekiyor.

2. Yarıya umutla bakmak için hepimizin içinden geçenler umarım yerine gelir ve daha zevkli, daha kaliteli bol galibiyetler alan bir takım görürüz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?