İLK YARI KIRMIZI İKİNCİ YARI BEYAZ

30-09-2019


Futbol ne enteresan bir oyundur arkadaş. Şehir dışındaki işlerimden dolayı Petrolsporu ilk haftadaki galibiyet ile bırakmıştım. O zamandan bu zamana kadar üç lig, bir kupa maçı oynamış ve hepsinde de yenilgiyle ayrılmış. Ondan sonra kulüpte neler olmuş neler. Önce Teknik Direktör Orhan Kapucu istifa etti. Akabinde Kulüp Başkanı Ekrem Konaç ise ‘buraya kadar’ dedi. Yani anlayacağınız kaosun dibini yaşıyordu Petrolspor. Bunca fırtınaya rağmen ligin 5.haftasında grubun zorlu takımı Somaspor ile evinde nasıl bir motivasyonla çıkacağını merakla bekledik. Sakat ve Cezalı önemli isimlerin de olmayışı ile nasıl bir kurgu ile sahaya çıkacaklarını düşünmek merakımızı Nirvanaya çıkarmıştı. 
Sahaya beklenildiği gibi elinde kalan isimlerle çıktı. Celal Aras, Furkan Güneş Sakat, Ali Kemal ise Kırmızı Kart Cezalısıydı. Gerçi Okan Toprak’ta sakattı ama sakatlığı hafiflemiş olacak ki yedek kadrodaydı. 4-4-2 sistemi ile sahaya çıkan temsilcimiz Petrolspor, ilk yarı beklenilen etkisiz futbolu sahaya yansıttı. Bunca yaşanan durumdan sonra olacağı buydu deyip durduk. Gerçi oynayamadı ama rakibine de fırsat vermedi. Yine de umutlu değildik açıkçası. 2.yarı ise ilk yarının aksine koşan, topa basan ve hücumda etkili olmaya çalışan bir takım vardı. Uzun bir aradan sonra çift santrafor ile oynuyorduk. Aziz Ceylan ve Emrah Metoğlu ile Somaspor defansını ikinci yarıda iyice yıprattık. Ali Kuleli Performansı da üstüne eklenince atak üzerine ataklar gelişti ve sonucunda beklenen golde onun ayağından geldi. Diğer kanatta ise ilk yarıda Sabahattin Usta’yı kullanan Teknik Heyet, beklenen etki olmayınca Sabahattin Ustayı ait olduğu yere forvet arkasına alınca o da kendini buldu. O kendini bulunca takımada iyi toplar servis etti. Kaçan net birkaç pozisyon golle sonuçlanabilirdi olmadı. Hücumdan konuşurken orta alanda görevini layığıyla yapın bir ismi de söylemeden geçmeyeyim. 4 numaralı formasıyla Çetin Turan inanılmaz bir performans gösterdi. 
Somaspor ataklarında başrolde çoğunlukla o vardı. Kritik müdahaleleri ve kaptığı önemli toplarla galibiyette pay sahibiydi. İkinci yarı herkes o kadar yoruldu ki ilk yarıdaki etkisiz oyundan bahsedesim gelmiyor. Sadece şunu söyleyebilirim. Sol bekte sıkıntının halen devam ettiğini, savunmamızdan çıkarken topları iyi kullanamadığımızı söyleyebilirim. Ancak sakat ve kart cezalı isimlerin takıma katılmasıyla bu sorunun çözülmesini bekliyorum. 
Dediğim gibi iki farklı devre izledik ve görmek istediğimiz oyun 2.yarıda geldi. Bu futbolun üzerine koymak ve istikrarlı bir oyun anlayışı ile önümüze bakmamız gerekir. En son galibiyetle bıraktığım takımı, galibiyetle kucaklamak ise mutlu etti beni. 
Kaybedilen maçlar; hakem hataları, kötü futbol ve diğer sebepler ne olursa olsun geride kaldı. Kulüp yeni bir dönemece giriyor. Hafta içi yeni Teknik Direktör ve Yeni Yönetim büyük ihtimalle göreve başlar. Klişe olacak ama artık hep birlikte bu takımı ayağa kaldıralım. İş işten geçmeden herkes üstüne düşeni yapsın. En büyük görev ise Şehrinin takımını yalnız bırakanlarındır. Kim üstüne alınıyorsa lütfen gerekeni yapsın. Ne yapacağını bilemeyenler çevre illerdeki takımlara ve onlara sahip çıkanlara bir baksın. Ne olursunuz üstümüze giydirilen sahipsiz Batman gömleğini bari Petrolspor için ortadan kaldıralım. 
Geçmişin hatırı, geleceğin umudu İçin lütfen!..

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?