İNANANLAR KULÜBÜ

İNANANLAR KULÜBÜ
06-03-2022

Petrolspor şampiyonluk yolunda bir savaştan daha galip çıkmayı başardı.

Savaş kelimesini hiç sevmem ve çok kullanmam ama Petrolspor ile karşılaşan rakipler sanki savaşa geliyor gibi oynuyorlar.

Hatta Kelkit muharebesinde bir gazimiz var. Savunmanın başarılı ismi İlyas Ural aldığı kasıtlı darbe sonucu sakatlanıp çıktı. Devamında aynı sertlik ve çirkeflik sürdü ama sonuçta arzulu, istekli oyun ve arkasında binlerce taraftarı ile Kelkit’in kalbine bayrağımızı dikmeyi başardık.

Aksiyonun ve gergin anların bol olduğu karşılaşmanın üstün tarafı bizdik. Golleri de ilk yarıda Akın Akman ve Ömercan Öndaş ile bulduk. Gollerin devamı gelir diye beklerken tüm olayların fitilini ateşleyen sakatlık yaşandı. İlyas’a yapılan sert müdahale sonucu oyundan çıkmak zorunda kalması oyun planını tümüyle değiştirdi. Orta alanda ve hücumda iyi işler yapan günün başarılı ismi Ömercan Öndaş’ı savunmaya çekip, oyuna giren Orhan Nahırcı’yı da yerine alan Zafer Hoca takımın üretkenlik bakımından hızını da kesmiş oldu. İlk dakikalarda Akın Akman ile sürtüşmeye başlayan Kelkit Belediyesporlu 53 numaralı futbolcusu Adem Kaba, maçı da tribünleri de germeye başlayınca tansiyonu yüksek bir ilk yarı izledik. Ne yaptığını bilmeyen, karşılaşmada ne yaşamışsa sporcu kişiliğine yakışmayan hareketlerini maç sonunda da devam ettirdiği için çok tepki gördü, gösterdik.

Karşılaşmanın ikinci yarısında kulübe de oturunca maçın nabzı biraz düştü.  Ama bu seferde Kelkit Belediyespor ilk yarıya oranla daha fazla kalemizde görünmeye başladı. Teknik heyet aslında İlyas’ın yerine Furkan’ı alıp, gününde olan Ömercan’ı mevkisinde oynatmak, sonradan Hasan Çavdar hamlesi ile fişlerini çekebilirdi ama hamle tercihleri farklı oldu. Son bölümde Kalemizde gölü görünce panik havası yaşadık ama rakibe gol fırsatı vermeyip çok önemli 3 puanı hanemize yazmayı başardık. Takımın oyun içinde birlik ve beraberliği, inanmışlığı ve mücadelesi takdir ettiğim tarafıyken, kolay top kayıpları ve savunmada karamboller yaşanırken adam paylaşımı eksik gördüğüm yönüydü. Akın hem Adem ile yaşadığı olay, hem attığı gol ve hem de oyun içinde yaptığı güzel hareketlerle yine kendinden söz ettirdi bence. Cihan’ın yokluğunda kaleci Onur’da üstüne düşeni yaptı diyebiliriz.

Evet, sonuçta kazanan bir takım var ve ben de hepsini yürekten tebrik ediyorum.

Herkes inanmış, herkes odaklanmış ve herkes finali bekliyor. Futbolcusu, hocası, yönetimi, taraftarı, çalışanı, basını ve şehri şampiyonluk için kenetlenmiş. Şehrin Valisi, Emniyet Müdürü, Vekili, İdari Amirleri statta heyecanı sonuna kadar yaşıyor.

Uzun zamandır böyle bir ortam, böyle bir başarıya hasrettik. Geliyor gelmekte olan demekten kendimi alamıyorum. Temkinli olmak ve önümüzde 9 maç var deyip yolumuza bakmalıyız da demeden olmuyor. Rakiplerimiz puan kaybetmeye devam etsinler biz işimize bakalım. Kazandıkça kimin ne yaptığı bizi ilgilendirmeyecek. Tertemiz bir şampiyonluk için mücadeleye devam. Sıradaki rakibimiz çarşamba oynayacağımız Çatalcaspor.

Bu deplasmandan da galibiyet ile ayrılırsak kapıyı aralamış, hayallerimize göz kırmış oluruz.  Haydi inananlar kulübü, arkanda koca bir şehir seni bekliyor.  Hasretle, özlemle ve heyecanla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?