İNSAN EKSİK Mİ OLMALI

08-10-2020


Merhabalar değerli okurlarım; insan, varoluşundan itibaren hep kendini tam olarak görmenin başarıyı getirdiğini düşünür.
Oysaki insan bazı konularda sonuç olmaz ise bile üzülmemeli, onlardan ders çıkarmalı, daha fazlası için dua etmeli, istemeli plan yapmalı. 

Her şeyi tam anlamıyla olumlu yaşarsak, elimizin altında olur ise farkına varmadan bir ömrü bilmeden geçirmiş olurduk. Hayat tarafından yetersiz bırakıldık ki daha iyisi için uğraşalım ve her zaman en iyisini isteyelim. Bir düşünün eksiksiz doğmuş olsaydık kümeslerde yaşayan tavuklardan bir farkımız kalmazdı. Çünkü oturarak başarılı olan tek canlı tavuktur. Oda ölmek için doğar, hızlıca büyütülüp kesilir.

Sevgili dostlar, benim fikrim şu ki: İnsan eksik kalmalı. Bir profesör bile daha öğreneceğim çok şey var derken normal insanların her şeyi biliyor havasına girmesi çok değişik. Örnek vermek gerekirse çok zengin bir ailenin çocuğunu düşünün kahvaltısı, 40 çeşit yemeği, öğle yemeği en iyi yerde arabası en pahalı olandan, hayatında 10 sevgilisi var, aynı anda yediği önünde yemediği arkasında. Düşünün hizmetçisine bile kendisine yardım ettiği için teşekkür ederim demiyor artık. Kibir oluyor insanda. Ancak tam tersini düşünün hedefleri olsaydı her şeye anında sahip olmasaydı çaba göstermek zorunda kalırdı. İşte şunun için şu emeği vermeliyim derdi. 

O yüzden sevgili okurlarım, sevgide bile biri hayatına çok ağır şekilde bağlanırsa diğeri korkarak uzaklaşıyor çünkü hedefi kalmıyor o yüzden tavsiyem ne kadar sevseniz değer verdiğinizde asla tam olarak sevdiğinizi göstermeyin. Her zaman hedefler olsun ki hayat azimli hedefli devam etsin. Aşkı,  sevgiyi, değeri tam veren çok kişi görüyorum hep hayal kırıklığı içerisindeler çünkü karşısındaki onu cepte sanıyor ve ilgisi, odağı kayıyor ancak seviyeli olsan, seviye de yüksek olsa bir sorun olmaz. 

Bunun sonunda da sürekli daha iyisini ister. Mesela çocuklarınıza da tüm telefonu, tableti, bilgisayarı çocuklarımıza sürekli şekilde sunarsak evde istedikleri sürekli olursa saygısız olmaya başlarlar. 
Çünkü tüketmiştir tüketeceğini. O yüzden hiçbir şeyi tam olarak  vermeyin biraz bazı şeylerden eksik bırakın ki hedefi olsun sevginizi, ilginizi, mutluluğunuzu gösterme konusunda bezen uzak olun. Ki İyi niyetiniz suiistimal edilmesin.  Bir diğer konu da“GELİŞİM KUŞAĞI” adlı projem

Başta güzel içerikleri arkadaşlar ile Kariyer, kişisel gelişim, sağlık, ekonomi, teknoloji,İnovasyon, girişimcilik, mühendislik, eğitim linkleri ve batıyoruz, kariyere çok büyük hizmeti yapan uzman kişiler var. Hem hep birlikte gelişiyor, yetişiyoruz hemde ÜCRETSİZ şekilde eğitimler düzenliyoruz. Instagram üzerinden bile hesabımız var “gelişimkusagi1”adında. Instagramdan takipleri görüyorum. Anketlerimiz bile var. Bunlar üzerinden memnuniyetiniz  ve önerilerinizi alıyoruz. Grup, sohbete de kapalıdır ancak 3 saatte bir seanslar. 

Üst üste mesajlar gelince insanlarımız rahatsız oluyorlar. 
Tavsiye ederim.  

Kariyer ve Gelişim Program’ında görüşmek dileğiyle. 
Başarılarınızın devamını dilerim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?