İNSANLIĞA DAİR…

29-02-2016

*Sizin hayırlarınız size, sizin günahlarınız sizedir. Sizin beddua ettiklerinize, birilerinin dua edebiliyor olma gerçeğini kabul etmeden, bu durumu gönül rahatlığı ile sindirmeden, gerçeği anlamış olmazsınız.

* Gerçeği anlamdan insanlığın gerçek manasını algılayamazsınız. İnsanlığı anlamadıkça da elbette ki, insan olmazsınız.

Neticede yaşadığınızı sorgulama konusunda asla yetki sahibi olduğumu düşünmemekle beraber, yaşadıklarınıza saygı gösterme konusunda özgür olduğumu düşündüğümden dolayı şunu rahatlıkla diyebilirim ki; insan tanımlanması gerekilen bir varlıktır.

Bu tanım insanlığın bütününe hitap edecek derecede ahlaklı ve evrensel değerler üzerine inşa edilmeli ki dünya insan için yaşanılabilir bir yer olsun.

İnsanın yapılacak tanımında ki bütün eksiklikler ve çelişkiler dünya için savaşlar, ötekileştirmeler ve sömürmeler var eder.

O yüzden insanın mantığından ve gözünden insanlık iyi irdelemeli, hassasiyet sınırları objektif belirlenmeli ve insan her şeyden üstündür mantığı ile sadece ülkeye değil, dünya için adalet algısı var edilerek, insanlık için daha kapsayıcı barış ve yaşam projeleri geliştirmeli. Dünyada ki bütün farklılık ve çeşitliklere zenginlik gözüyle bakılmalı ve insan kendisinden bütün farklılıklarda ki manayı anlama yolunu seçmelidir.

*İnsanlığı sindirerek sürüleştirme, baskı ile yıldırma, ezerek susturma ve devlet yaptırımları ile yaşamı hariç bütün diğer değerlerinden mahrum etme gibi köhne yöntemlerden hızla vazgeçilmeli ve insanın bütün değerlerine saygının yolu açılmalıdır.

*İnsanlığın yaşam alanına zulüm ve tecavüz olmadığı sürece de insanlığa ait bütün yaşamsal değerlerin yaşanmasına mutlak şekilde müsaade edilmeli…

*Dünyadaki bütün tekleştirme politikalarından süratle vazgeçilmeli, dünya ülkeden büyük ve sınırlardan daha değerli, insanlık ise insandan çok daha önemlidir mantığı ile mutlak şekilde insanlığa özgürlüğün yolu açılmalı ve insana Allah tarafından sunulan yaşam hakkının, insanların türettikleri yönetim sistemi saçmalıkları ile işkence edilmesinden vazgeçilmelidir.

*Siyaset;  insanlığın yaşam standartlarını yükseltme ve kaosu önleme rolü harici, insanlığın geleceğini kendi geleceğinin devamı için, bir araç olarak kullanma ihanetinden vazgeçmelidir.

*Ülkelerdeki bütün fikri engelleme devlet politikaları durdurulmalı, insanlığa kendisine tanımlayabilecek özgür ortamlar sağlanmalıdır.

*Söylemlerde birlik, düşüncelerde paralellik, düşlerde benzerlik ve ortak hedefler bir ülkenin insanlığına yol olabilir ama hiçbir şekilde aynı düşünce, tek söylem ve planlanmış düşler bir ülkenin insanlığına dayatılamaz, bunlara duyulan hoşnutsuzluk ile ilgili hiç kimse olumsuz tabirler ile itham edilemez.

*Dünyada hiçbir barışı savaşlar sağlamamıştır ve öldürmek yok etmek için oldukça yetersiz ve köhnemiş bir yöntemdir.

Yüreklerinizden öpüyor, özgürlüğünüze hasret bir hal ile özgürlüklerinizi selamlıyor ve insana insanlığı anlamış yarınların var olduğu huzurlu, mutlu barış dolu ölümlerin olmadığı günler diliyorum. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?