İRAN – SUUDİ KRİZİ KİMLERE YARIYOR?

14-01-2016

Üzülerek ve içim yana yana yazıyorum, bu günkü yazımın nedenini açıklarsam iman ve inanç sahibi siz değerli Batmanlılar ve okurlarımızın da üzüleceklerine kalben inanıyorum.

Kutsal kitabımız, Allah kelamı olan Yüce Kur’an da birçok ayetler mealen “Müslümanlar kardeştirler” diye emir buyurmaktadır.

Müslüman görünümlü İran emperyalist ABD ve yardıkçılarının kulu Suudi Arabistan’ın dünya kamuoyuna İslam’ı nasıl takdim ettiklerine bakın. Bakın da üzülmeyin üzülmemek mümkün mü?

İslam’ı bilmeyenler, bildikleri takdirde, Müslüman olmaları ihtimal dahi olsa sayıları hayli yüksek oranda olan milletler, kurtuluşun ancak İslam’da olduğunu bilmeyenlere olumsuz nitelikte örnekler sergileyen bu iki ne olduğu belli olmayan ülkeler yani Suudi Arabistan ile İran’ın yaptığına bakın bu iki devletin ahireti olur mu olursa da ne olur, ne olmaz?

Buna ben değil de Yine İslam dini karar verecek. Dinimizin Rabbi olan Yüce Allah’ımız karar verecek.

Koyun misali hemencecik Batının, ABD’nin, İsrail’in uzatmak istemiyorum.

Rusya’nın sinsi tuzaklarına, siyasi oyunlarına alet oluyorlar kolay bir yem ve savunmasız, teslimetçi birer av oluyorlar.

Beyazdan beyaz temiz, tertemiz Cihan- Şumul bu yüce dinimize halel getiriyorlar. O beyinsiz beyinlere İslam dinini, yobaz, kelle uçuran, idam eden gayri medeni bir din imajı verdiriyorlar Milyarlarca Müslüman’ın manevi anlamda kanlarına, günahlarına girerek bu davaya, bu inanca tarifi mümkün olmayan nitel ve nicel bir şekilde zarar veriyorlar.

Üstelik din, fıkıh, ilim konusunda da mangalda kul bırakmayan bu geri zekâlı ülkeler.

Vicdanları kanatıyor, sızlatıyor maddi anlamda da ekonomiyi allak bullak ederek fakir Müslümanları döviz bazında daha da fakirleştiriyorlar. Çünkü emperyalist ve siyonist güçler daima açık ararlar, kanayan kaşa çalışırlar.

Bu krizin zamanı mıydı? Daha da derinleşirse mezhepler savaşına dönüşecek elit tabaka kaymak tadındayken olan gariban Müslümanlara olacak. Çok kan akacak, akıtılacak, daha sonra hakem rol almak, barıştırma, araya girme savaşa engel olma görünümünde devreye girecek olan bu küfür ehli ne çok tahribatların aktif körükleyecekleri olacaklarını sanırım anlıyor ve tahmin ediyorsunuzdur.

Küfür Tek Millettir” hadis-i şerifi bizleri ne de güzel uyarıyor, aydınlatıyor.

Eğer anlamak istiyorsak gözlerimiz görmek isterse işte üzgün olma nedenim.

İşte ruhumun azap çektiği beynimin stop ettiği donduğu an bu tür ve buna benzer cahilliğin Müslüman görünümlülerden kaynaklanmasıdır. Böyle yazmakla günaha giriyorsam Âlemlerin Rabbine sığınıyorum.

Adım adım bu krizi izleyin, kimler hangi maskeler takarak ne tür rollere bürünerek sana, bana hepimize nasıl da planlı programlı maddi, manevi zararlar vermek istiyorlar, göreceğiz ve maalesef acı çekeceğiz.

Mısır, Libya, Yemen, Suriye, Irak aynı makinenin defolu imalatı demokrasi havarisi kesilen bu vahşilere yem olmadılar mı?

Kalın sağlık ve sevgiyle siz Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?